Off Road için Hangi Suzukiyi Önerirsiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet.s Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,539

ahmet.s

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba
Off-road için hangi suzuki yi önerirsiniz ? Seri ve model olarak.
Lütfen önerilerinizi paylaşırmısınız

Etiketler
ilk iş buraya bir göz atın..

>> http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60387.0

tek arac olarakmı kullanıçaksınız..2. arac sadece offroad içinmi?

kaç kişi binip de gideceksiniz..?

ne kadar bütce ayırdınız..?

off road modifiyeleri yapılmış hazır bir aracmı alıçaksınız..?

standart alıp kendinizmi hazırlıyacaksınız..?

hangi şehirdensiniz..?

standart suziler arazide iş yapmazlar yapıçagınızı bilemedigimizden sececeginiz aracıda kimse bilemez..derim.. :smiley:

Haklısınız.
Çok teşekkür ederim.
Araç kapımızda ikinci araç olacak. Ağır off-road olmamakla birlikte kamp , hafif ofraad yani biraz çamura bulanabileceğimiz, taşda bayırda yol alabilecek, mahçup etmeyecek şekilde kullanılacak bir araç aramaktayım. Lakin günlük normal zamanda da rahat kullanımı olması tercihim. Bütün bunların yanısıra görselliği temsil edecek donanım da bir araç olabileceği gibi, yukarıda bahsettiğim tarz kullanıma cevap verecek bir model aracı bende donatabilirim diye düşünüyorum.
İstanbul bakırköydeyim. Bütçe konusuna gelince de elbette alınacak veya yapılacaklara göre değişecektir rakam.

taşda bayırda yol alabilecek, mahçup

araca camur lastıği takacaksınız..1000-1500 tl..

arka dife kilit koydurmanız gerekecek ..350 euro+işçilik

küçük lastıkle altı sürter takılır kalır buyük çaplı lastık takılacak o zamanda araca sıgmaz evvela yükselteceksiniz 900+350 euro +işçilik

arac buyük lastıgı ceviremeyeceginden agır devir dif konacak..700 euro..+işçilik

cok yükselince devrilmesin diyede genişleteceksiniz..spacer konacak..200-300 euro..+işçilik

skil plate yaptırmanız gerekecek

kamp ta kullacaksanız üste sepet kutu vs.. gerekir..bagaj yoktur..... ;D vitaralarda.. ;)

az yaksın derseniz 1.3-1.6 motor..iyi gitsin uzun yol yapıcam derseniz 2.0-2.5 motor..lu alıcaksınız.. ;)

dereden gececekseniz şnorkel ister
vinç ister.
demir tampon ister..
v..s..listenin sonu gelmez..giderde gider..

ucuz olsun yan yatınca elle düzeltip devam edeyim derseniz samu alıcaksınız..

orta ayar derseniz ..vitara

98-05 grand lar iyi + yenisidir..arazide

06 üstüde bütce meselesi ..+ cizince aglamıyacaksanız..olur derim.. ;D falan filan..

önce başka araclara misafir olun arziye girin cıkın işin alfabesini bir ögrenin sonra derdinize derman bulunur..derim.. :smiley:

Teşekkür ederim oğuz bey verdiğiniz bilgilerden dolayı.
Sanırım söylediğiniz masrafların tamamını yağmakta güçlük çekmem. Önemli olan doğru araca, doğru insanlarca bahsettiklerinizi yaptırmak. Yaş 47 oldu Oğuz bey. Dolayısı ile ne kimsenin aracına binebilirim nede kimsenin aracını deneme olarak kullanabilirim sanırım. Yapı gereği söylediğim sadece.
Hayırlısı olsun

Yaş 47 oldu Oğuz bey.

Ahmet bey bende küçük sayılmam yaş 52 ye geliyor.. ;)

bahsettiğiniz özellikler bende de mevcut..sanırım yaşla başla ilğili. :smiley:

o zaman size başka ilac yazalım.. ;D ;D isoff un sitesinden yarışları takip edin egerki vr ise canlı gözle seyredin evvela ..kemerburgazda oluyor genelde ben 2-3 senedir gidemiyorum..o ayrı..

hiç gözünüzün tutmadıgı yarım porsiyon >>jimny ler.samurai ler o artamda muhteşem diye bildiğiniz araclarla ra ne farklar atıyorlar görmeniz..lazım..derim..

en ufakları en başarılı ,,ve..3 kapıları arazide daha iyidirler..5 kapıları birz daha geziye uygundurlar diye sınıflandırabiliriz..

yada genelde kış aylarında 1-2 gezi olur suzukiçiler arasında..birimizin illa sag koltuğu boş olur lagımcı cizmelerini giyer yanımıza oturursunuz..belkide başlamadan vaz gecersiniz.. ::smiley:

yada virüs bulaşır bizden beter olursunuz.. ;D ;D

hoşcakalın.. :smiley:

Teşekkür ederim Oğuz bey :smiley:
Aynı düşünceye sahip olamamızdan dolayı sevindim. Diğer taraftan da büyüğümsünüz öncelikle saygılar sunuyorum.
Evet yarışları biliyorum.
Geçen pazar günkü yarışlarda vardım.
Zaten suzikilere yönelmemin nedeni de bu.
O zaman sizin derin tecrübeleriniz ışığında sizden ricam modifiyeye uygun arazide de mahup etmeyecek bana bir veya bir kaç model ve seri söylermisiniz ?
Arayışlarımı belirteceğiniz model ve serilerde gerçekleştireyim. Bulursam donanımlı bulamazsam da düz bir araç arayım. Eğer donanımsız olur ise sizden yardım isteyebilirmiyim peki :smiley:

Konfor önemli değil, ucuz olsun derseniz Samurai,
Biraz konfor olsun derseniz Jimny veya Vitara JLX 3 kapı,
Biraz daha fazla konfor olsun derseniz, Grand 1.6, 3 kapı,
Biraz daha fazla konfor ve güç derseniz Grand 2.0 3 kapı,
Biraz konfor ve bagaj derseniz Vitara JLX 5 kapı,
Biraz konfor, bagaj ve daha fazla güç derseniz 2.0 V6
Biraz daha fazla konfor, bagaj derseniz Grand 2.0
Biraz daha fazla konfor, bagaj ve daha fazla güç derseniz 2.5 V6 Grand
Biraz konfor, bagaj ve yakıt tasarrufu derseniz 2.0 JLX HDI

mesela bu linkteki araç profesyonel bir arkadaş tarafından yapılmış
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sahibinden-1995-model-offroad-donanimli-samurai-84869291/detay

Geçen pazar günkü yarışlarda vardım.

virüs bulaşmış gecmiş olsun..

genc olsaydınız ..? tek kapı 03-05 tek kapı grand derdim..2.0 motorlu nadir olannından..yarışlarda gördügünüz araclar onlardı.. ;) elinde olan nerdeyse terazide tartıp satıcak kadar degere bindi son zaman..ama bununla kampa flan gitmege kalksanız içine sıgmaz üstüne kacak kat cıkmanız lazım gelir..

2. arac olacagından nokta boysız hasarsız temizine hiç gerek yok bilakis yan yan yatmış ucuz olursa rahatca sizde kırıp dökersiniz..

30-40 milyar verip sonrada agac dalı çizecek diye ormana altı vuracak diye cukura girememenin hiç bir anlamı yok..şeffaf filim kaplatnınıda gördük..

eski kasa alırsanız vitaralardan memlekette adet olarak cok da oldugundan cıkma +yan sanayı parcası her yerde var..
şöyleki 1 aylık karadeniz turuna cıktınız artvine doğru gidiyorsunuz..ordu fatsada yada bilmem nerede farınıza taş geldi yada ön camınız kırıldı hemen oto sanayıye girin bir japoncu sorun işiniz anında ucuz rakamlara biter..yada cukura düştünüz ön takım hasar gördü gibi..

95-98 2.0 v6 japon vitara >>> temizi zor bulunur
95-98 1.6 jlx japon vitara >>> temizi zor bulunur
98-01 1.6 jlx ispanyol vitara >>> temizi aranılırsa var.. bulunur.
98-05 2.0 grand vitara japon >>> temizi bulunur az pahalı olup parcaları vitara kadar rahat bulunmaz..şaseli son üretilen araclar olup buray kadardır..

Araçlarıda hep temizi demişsiniz .
Temizinde ki açılım nedir acaba.
Birde km ne olmalı 96-99 arası araçlarda

model yılı hiç önemli degi bizde..3 yaşında olsun 5 yaşından ihtiyar olmasın muhabbetleri olmaz..

vitaralar eskimez ruhsatları eskir demişti 'caglar'' arkadaşımız kulakları çınlasın derim..

km olarak bir arac ortalama 15-20 bin arası yapar yaşına göre hesaplayın düşük cıkarsa silinmiş olma ihtimali yüksek.. ;)

2000 model bir arac 12 yaşında 200 binden aşagıda ise düşünmeli ..böyle bir aracı olan gezmeden duramıyor..kilometre yapmaması bin de 1 ihtimal gibi dir..

motoru eski orjinal daha makbuldur..

yan sanayii parçalarla yapılan motor 2 sene sonra yine motor yaptırır ;) + olmayacak yerde yokda bırakır.. ;)

motor şanzıman yürür 4 cekeri ,arazi zinciri ön hubları vs..aksamları belasız..arızasız..calışana temiz deriz..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-grand-oto-dan-off-road-donanimli-2005-otomatik-70-000km-85875115/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-grand-oto-dan-tam-off-road-donanimli-4x4-75622330/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-camiasinin-en-guzel-araclarindan-85133353/detay

not hiç biri bildiğim arac olmayıp fikir vermesi acısından eklenmiştir..bu ve benzerleinden birine talip olaacaksınız..mutlaka aksiyon murat ustaya baktırın ruhsatı almadan tabii..derim.. :smiley:

Son olarak Oğuz bey
Aşağıdaki araçlardan hangisini önerirsiniz.
Dayanıklılık, Arazi koşullarının altından kalkabilecek modifiyeye gelebilecek kriterler dikkate alındığında .
Sizin bu işi ve araçları iyi tanıyan biri olarak sizin bu noktada ki son kararlarınız bana ışık tutacaktır. Tekrar bilgileriniz için teşekkür ederim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-grand-vitariyi-bilen-bilir-79617000/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-orjinal-temizlikte-65938267/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-temiz-garant-vitara-60078805/detay

otomatık vitesin konforu tartışılamaz..+ kumda ve buzda patınaj yapmaz + olarak

vitraların şanzımanı asıan motor markadır..300 bine yakın gider bozulursada orjinal yedek parcası ilede yapsanız pek ayar tutmaz tirbünle beraber 0 sandık alıp takmanız içap eder..

+% 30 fazla yakıt demektir ne kadar gezeceksinz..o da önemli..fazla gezmiyecem aşırı zorlamıyacam derseniz..otomatık tercih edilmeli derim..

düz vites daha hayırlıdır 150 debriyaj seti bir okadarda işçilik deseniz cok ufak rakamlara elden gecer ;)

2,5 v6 en az yakanıdır en güçlü +en konforlusuda denir..ama cok agır işlere gelmez ön dif+aks lardan nadiren de olsa dert acabilir..v6 motor bilmeyene biraz dertlidir..usta secer,parca secer biraz kaprisli +en keyiflisidir.. ;)

istanbulda dert degil elimizin altında degerli ustalar var ama köyde kasabada oranın ustalarınla yürümez.. ;)

işin alfabesi offroad cemeattle yapılır biri batarsa digeri ceker cıkarır falan filan..

ben yalnız gurt hesabı tek gezerim..aracımıda kendi şartlarıma uygun ful yaptım batınca köylerden traktör cagırmalara hiç ihtiyac duymadıgım gibi öndeki vince bile gerek duymadım..dekor olarak durur.. ;) :smiley: gözümün aklımın kestiği her yerden girdim..cıktım.. ;D

http://www.4xfourart.com/

http://www.suzukiaksiyon.com/Anasayfa

burdan başlayıp maliyet hesaplarına neler yapıp neler yapmıyacagınıza karar verin önce ..derim.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR