Ynt: off-road için pickap mı jeep mi ?
Konfor aramadığınıza göre defender bence parça ucuz ustası bol ancak aksessuar kousunda fiyat 30bin'i 5ila8 bin lira civarında aşar tabi sizede bağlı nekadar yaptıracaksınız ne yaptıracaksınız malzemenin veya ürünün kalitesi de önemli sonuçta bu aksesuar işinin sonu yok!!!! ;D motor konusuda yakıt çokda önemli değil yaksın diyorsanız 3.5 veya 4.6 lık bir v8 alabilirsiniz yok yakıt önemli performansta istiyorum diyorsanız puma yada turbo modifikasyonu yapılmış bir 300 tdi motor işinizi rahatca görür bence ;D TD5i tavsiye etmeyeceğim çünkü elektronik bir motor diğerleri mekanik tamiri , ustası , parçası az bulunuyor ve arazide (suda çamurda karda vb...) ortamlarda elektronik sıkıntı çıkarabilir bagaj hacmi çok geniştir uzun soluklu geziler için idealdir yanınıza dünyaların malzemesini alabilirsiniz
ancak unutmayınki alacağınız araç 10 yaşından büyük olacak elbette sıkıntı çıkaracaktır ancak bu sizede bağlı ; aldığınız aracın kondisyonu , yaptırdığınız yerler ve tamirhaneler , taktığınız malzeme ve aksessuarların uyumu ve kullanımı ancak şunuda unutmayın ki TOYOTA ile DEFENDER çok farklı araçlardır defender askeri ordu ve benzeri yerlerde sıkça kullanılmaktadır uçaklardan paraşütle atıla bilmekte askerin arazide istediği yere götürmektedir konfordan çok amaç ön planda tutulmuştur TOYOTA ise konforlu bir araç ancak standar halile defender kadar kabiliyetli bir araç değil parçası pahalı ustası azdır ancak yapıldığı zaman çokda güzel oluyor güzel olduğu kadar maliyetli de oluyor tabikide daha çok aileler için tasarlanmış bir araç olarak görüyorum ben toyotayı hem asfalt hem arazide gidebilen bir araç (standart için konuşuyorum) ama defender arazi için üretilmiş ve arazi kabiliyeti toyota dan daha iyi .
saygılar _AHMET_
Konfor aramadığınıza göre defender bence parça ucuz ustası bol ancak aksessuar kousunda fiyat 30bin'i 5ila8 bin lira civarında aşar tabi sizede bağlı nekadar yaptıracaksınız ne yaptıracaksınız malzemenin veya ürünün kalitesi de önemli sonuçta bu aksesuar işinin sonu yok!!!! ;D motor konusuda yakıt çokda önemli değil yaksın diyorsanız 3.5 veya 4.6 lık bir v8 alabilirsiniz yok yakıt önemli performansta istiyorum diyorsanız puma yada turbo modifikasyonu yapılmış bir 300 tdi motor işinizi rahatca görür bence ;D TD5i tavsiye etmeyeceğim çünkü elektronik bir motor diğerleri mekanik tamiri , ustası , parçası az bulunuyor ve arazide (suda çamurda karda vb...) ortamlarda elektronik sıkıntı çıkarabilir bagaj hacmi çok geniştir uzun soluklu geziler için idealdir yanınıza dünyaların malzemesini alabilirsiniz
saygılar _AHMET_