Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G
Sevgili hu55
Aslında ben sizinle tanışmayı da istiyorum.
Benim GE55 'in resmi ekte.
Becerebilirsem makina mühendisi bir arkadaşımla Orhangazi'de kendi aracıma ve isteyene bilinçli servis verebilecek bir yer açmayı düşünüyoruz.
Bahsettiğim gibi ORC muhabbetimizde iyi. Elimde Almanya'dan aldığım, İngiltere'den getirttiğim kitaplar var. Parça işinde belki yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum.
Mercedes'in online EPC servisine girme imkanınız varmı ? Türkiye'den girmemize olanak vermiyorlar. Amerika'dan bir EPC CD'si buldum ama aracın amerikan versiyonu için düzenlenmiş olabilir diye düşünüyorum. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Doğru parça numarasını elde etmek sorun.
Türkiye'de çoğunlukla "abi bu parça da olur n'olucak , ben bir arkadaşa takmıştım, canavar gibi oldu" muhabbeti geçerli. Doğru parça no'yu bulursan Almanya'ya gidip getirmek daha bile ucuz olabiliyor. (tecrübe ile sabit !!)
Ayrıca bilginizden bir konuda yararlanmak isterim. Benim motor 200 000km'de. Motor M103 (düz,6 silindir ) Motor katalog değeri 170HP Dinamometrede 153,6HP (53741/min)ölçtük, Aktarma organlarıda kayıp 59HP , Sizce bu değerler makulmüdür ? ORC iyidir dedi.
Henüz kompresyon değerlerimi ölçemedim 12-13 bar basınç görmem gerekir. Doğrumudur ?
Saygılar.
Doğan Çelen