Off Road Kullanımı için Yapılmış G

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motogezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,903
Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

dogan ve motogezgin, ikinizi kutluyorum! meraginiz,bilgileriniz ve tecrubeleriniz cok iyi ! bravo. artik tek degilim G hakkinda teknik bilgide. ;)

motogezgin, lift'den dolayi lastikler kucujk gorunur de olsa en idiali. gorunus icin guc taviz verilmez ! dogrusunu yaptin. ancak sana tavsiyem eger lastik buyultursen aracin off road perfomansi cok artacak kardes. senin G lift'den rahat 35" lastik kaldirir .evet guc kayibi olacak ama bunu da yenmek cok kolay. benim gibi 6.17 dif kullanabilin ama cok daha pratik alternatifi ise sanziman 711 110 kodlu van sanzimanini kullanarak kaybettigin tum gucu yerine koyabilirsin. uk'de ve iceland'da bulunan G'ci arkaslarim bu yolu seciyor.aslinda G fabrikadan 33 ve 35 lastik\le cikmasi gerekirdi. avantajlari cokdur.

aracin cok guzel, gule gule kullan. boya renk kodun ne acaba? cok hos duruyor..

dogan, senin G'nin de resimlerini merak ettim. sanirim tr'de ilk modifiyeli 463 olacak. ;)

selamlar hus55
 

Etiketler
Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

merhabalar araclar cok guzel,
bizdede var bir tane gd240 fakat motoru degistirmeyi dusunuyoruz 250td motor ile,nereden bulabiliriz paylasirsaniz sevinirim,
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G


Sevgili hu55

Aslında ben sizinle tanışmayı da istiyorum.
Benim GE55 'in resmi ekte.
Becerebilirsem makina mühendisi bir arkadaşımla Orhangazi'de kendi aracıma ve isteyene bilinçli servis verebilecek bir yer açmayı düşünüyoruz.
Bahsettiğim gibi ORC muhabbetimizde iyi. Elimde Almanya'dan aldığım, İngiltere'den getirttiğim kitaplar var. Parça işinde belki yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum.
Mercedes'in online EPC servisine girme imkanınız varmı ? Türkiye'den girmemize olanak vermiyorlar. Amerika'dan bir EPC CD'si buldum ama aracın amerikan versiyonu için düzenlenmiş olabilir diye düşünüyorum. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Doğru parça numarasını elde etmek sorun.
Türkiye'de çoğunlukla "abi bu parça da olur n'olucak , ben bir arkadaşa takmıştım, canavar gibi oldu" muhabbeti geçerli. Doğru parça no'yu bulursan Almanya'ya gidip getirmek daha bile ucuz olabiliyor. (tecrübe ile sabit !!)

Ayrıca bilginizden bir konuda yararlanmak isterim. Benim motor 200 000km'de. Motor M103 (düz,6 silindir ) Motor katalog değeri 170HP Dinamometrede 153,6HP (53741/min)ölçtük, Aktarma organlarıda kayıp 59HP , Sizce bu değerler makulmüdür ? ORC iyidir dedi.
Henüz kompresyon değerlerimi ölçemedim 12-13 bar basınç görmem gerekir. Doğrumudur ?

Saygılar.

Doğan Çelen

Clip image001
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

sayın Hu 55 ve Doğan bey,

teşekkürler..ben daha büyük lastiğe gitmek istemiyorum taktığım bu cooperler bile aracın avantajını arttırdı.Çok hard offroad bizim buralarda yok çeşme genelde kuru ve taşlı.1987 lerde belgrad ormanlarını altüst etmiş birisi olarak o kadar ağaç dalı olan yere girip aracı çizmek niyetinde hiç değilim.motor şanzıman güçlerine gelince ben durumdan fazlasıyla memnunum ilerde sıkılırsam motor ve ona uygun difleri kullanırım.Ama aracın şu hali gereğinden bile iyi benim kullanımım için.
Ben orc den daha evvel yazmıştım +40mm ve bilsteinlar getirdim yayları eibach a yaptırmışlar bence süper oldu.bu hafta yeni sarı kulaklarıda taktım harika süper rigit oldu her şey.
ekzost bende arkadan çıkıyor sorun olmadı.zaten bu tip kitlerde modifikasyon gerekmiyor bildiğiniz gibi.

Ama doğan bey bu dinamometre filan işlerini boşverin tekerlek beygiri yok şu kadar kayıp filan bunlar kitabi şeyler sanayide para tuzağı.eğer siz bir araç alıp dinamometreye soksanız aradan geçen filan zaman sonra aynı şartları aynı dinamometrede herşeyin bir evvelki ölçümle eşit olduğunu kabul edip aradaki farka bakmak için kullanırsanız bir derece.
Onun yerine istekli sorunsuz dönen bir motor sorunsuz boşluksuz aktarma organları doğru jant lastik doğru süspansiyon sizi daha mutlu edecektir.Mesela daha sert motor şanzıman kulakları gibi.

Benim şansım bu işleri kulaktan dolma veya aynı dediğiniz gibi ustaların taktım oldu mantığıyla değilde hep iyi yabancı mekanikerlerle garajlara çalışarak edindim.çok seneler ingilizlerin hırsızı italyanı sollar 100-200 pound çalma sevdaları yüzünden yollarda kaldık şampiyona kaybettik.Ama sonunda hep aynı doğru çıktı.
Benim bu araçla ilgili kısa tecrübeme göre eğer myus.com gibi bir sistemle parça getiriyorsanız amerika en uygunu gibi geliyor bana ben orc süspansiyon hariç hepsini amerikadan getirdim.

www.g4rce.net/eng/links.php bu adrese girerseniz epey bir bilgi var parça no vs bulmak mümkün.clubwagen sitesindede bayağı teknik bilgi resimli sök tak var ve amatörler için biraz basit ama en azından kolay uygulanabilir durumda
saygılar,
Ali
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G


Motogezgin arkadaşım,

Söylediklerinde haklısın.

Sarı kulaklar dediğin nedir,
Açıklayabilirsen sevinirim.

teşekkürler,

Doğan Çelen
 



Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

selam dogan. orhangazi'deki yeni is dusuncelerinizde basarilar. insallah iyi gider, basarilar !

bir dene bakayim bu link sende acilirmi..? ucretsiz rusyadan epc...umarim acilir...

http://www.auto-parts.spb.ru/cat/cats/m.mycat?cat=mb&client=dr2000
 



Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

doğan bey sarı kulaklar standardından daha sert lastiğe sahip kulaklardır fotoğrafta (daha önce koyduğum)sarı boyayı göreceksiniz.motorunuz daha rigit durur sağa sola daha az esner offroad için tavsiye edilir.yanlış bilmiyorsam şanzıman kulağıda kırmızı olacak o da serttir.standart galiba yeşildir benden çıkan öyle en azından
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

Araciniz cok guzelmis, eksigi yok gibi. aracinizi gecen hafta Alaçatı'da gormus olabilir miyim acaba ::smiley:
 




Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

Selamlar Plastik dodikler orjinal mi?
Nereden temin edebilirim acaba?
Bu arada ostim Ankarada 250 td motor OM 602 mekanik pompa motor satılık vardır.(Faturalı)
 


Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G

Evet ön tampon orjinal ve bildiğiniz gibi yaklaşık 3 mm den belki kalın ve iç içe geçme 2 profilden oluşuyor.Vincin içine oturduğu sacı ön barın alt orta bağlantısını keserek oraya oturttuk sadece delik delmek gerekti.Yardımcı olacaksa yakın fotoğraf çekip koyabilirim
[/quote]

Selam,

Biraz geç oldu ama yakın fotoğraf koyabilirseniz çok memnun olurum.
 

Ynt: Off Road Kullanımı için Yapılmış G



Motogezgin, arkadaşım,

Sarı motor kulaklarının parça numarası var mı.
Motoru indirmiş durumdayım. Varsa, acil bildirebilirsen sevinirim.

teşekkürler.

Doğan Çelen
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,496
Mesajlar
1,518,839
Kayıtlı Üye Sayımız
172,158
Kaydolan Son Üyemiz
aysekayan95

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst