OFF-ROAD Nedir ? Ne değildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bulent kocoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,694

bulent kocoglu

Kamp III
Web
www.anadol.org
Arkadaşlar

3 Sene önce tesadüfen Andoff un bir etkinliğinde Himmet Beyin yanına co-pilot koltuğuna oturdum.

O sürüşten aldığım keyf beni nacizane Vitara ile off-roadcı yaptı.

O günden beri, Ankara da gezenbilir gurubu arkadaşlarla, bir kaç kez de İstanbul gurubu ile gezilere katıldım.

Off-road mantığının kimi grup ve arkadaşlarla değişik yorumlandığını ve uygulandığını gördüm.

Kimi arkadaş Off-road'ı, sadece çamura girip saplanmak olarak görüyor.

Km lerce yol alıyoruz. Çamurlu bir dereyatağı görünce adeta çıldırıyor ve kendini çamura atıyor.
Tabii çıkamıyor , araba rezil oluyor, çekenler rezil oluyor, illaki arabanı bir yeri kırılıyor, yıkamacıya birbir naz ile onlarca lira veriliyor araba yıkatılıyor vs.

Kimi, arkadaş, Off-road'ı uzaklara gitmek , mangal yakıp adeta yiyenbilir yapıp dönmek olarak görüyor.

Ha, bir de , kimisi de Off-road'ı sadece enyüksek arabaya sahip olmak olarak görüyor. Bunlar, asfalt Off-road'cısı. Trafikte hava atmak için araba sahibi oluyorlar.

Bu örnekler çoğaltılabilir.

Sizce ,

Of-Road nedir?

Bülent Koçoğlu
Ankara

Etiketler
Ynt: OFF-ROAD Nedir ? Ne değildir?

sınıflandırmaya bölmeye gerek var mı? doğayı seven saygı duyan minimum zararı vermek için çalışan öğrenen (hiç zarar vermiyorum demesin kimse doğaya yürüyerek bile çıkılsa bıraktığımız kokuyla bile zarar verilir) asfalttan ayrılıp bireysel yada ailesi ile doğada vakit geçiren bu konuda öğrenip araştırma yapan vakit harcayan herkes offroadcudur... bence...illa ayırmak gerekiyorsa extreme olanlar vardır ama onları biz bilmeyiz görmeyiz kendi ekibiyle akıl almayacak yerlerden araçlarını geçirirler takla attıkları zaman kahkahadan yerlere yatarlar ve evlerine ekip olarak dönerler....

Ynt: OFF-ROAD Nedir ? Ne değildir?

mertbirincioglu' Alıntı:
sınıflandırmaya bölmeye gerek var mı? doğayı seven saygı duyan minimum zararı vermek için çalışan öğrenen (hiç zarar vermiyorum demesin kimse doğaya yürüyerek bile çıkılsa bıraktığımız kokuyla bile zarar verilir) asfalttan ayrılıp bireysel yada ailesi ile doğada vakit geçiren bu konuda öğrenip araştırma yapan vakit harcayan herkes offroadcudur... bence...illa ayırmak gerekiyorsa extreme olanlar vardır ama onları biz bilmeyiz görmeyiz kendi ekibiyle akıl almayacak yerlerden araçlarını geçirirler takla attıkları zaman kahkahadan yerlere yatarlar ve evlerine ekip olarak dönerler....

+1 katiliyorum Mert Bey.
Berbat bir yere girince extreme olanlarin isteyerek yaptiklarini mecburiyetten bizde yapiyoruz.
Allah korusun degil takla ufak bir cizik olunca bile icimiz buruluyor.
Bu arada zaten arazide kimse geride birakilmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR