Off - Road Tutkunluğumun Suçlusu Sizsiniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wanted Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,071
Ynt: Off - Road Tutkunluğumun Suçlusu Sizsiniz.

ilk resimdeki samu Edirne'de bunlar iki kardeşti bir tane de kırmızısı vardı ama sanırım o satıldı, geçen yıl Tekirdağ'da yapılan İsoff oyunlarda yarıştı yanılmıyorsam derecesi de var. sürekli görüyorum görsel olarak cezbediyor insanı,

2008 ekim ayında siteye üye olduğumda hiç bir şey hakkında hiç bir şey bilmiyordum. tek derdim hanımın tekelinden kurtarabileceğim kendime ait bir araç almaktı ;D
Nissan, Jeep, Toyota yok o yok bu derken geçen ay Disco II V8 ile sonlandırdım. nereden nereye, bir çok markanın incelemesinden sonra uygun araç bu gibi geldi, gözümü karartıp aldım,
optimum arazi aracı diye bir şey yok, gönlünüz hangisini istiyorsa alın ama aşkla giderken cüzdanı da unutmayın derim, bulunduğunuz yerde işletimini yapamazsanız sizin için kara sevdaya dönüşebilir. :smiley:
benim de görüşüm eğer modifiye imkanı bulurum ileride yapabilirim diyorsanız, kafanızdaki aracı stok halde kullanın bir süre eğer ki baktınız off road sizi cezbetmeye devam ediyor, gerisini yavaş yavaş yaparsınız.
en azından ben o şekilde yapıyorum şimdilik :smiley:

Etiketler

Volk' Alıntı:
Merhabalar offroad virüsü ben de doğuştan var.Ne zaman bir yüksekçe araç görsem hemen gidip incelerim küçüklükten beri.İyi hatırlıyorum 4-5 yaşımdayken bile TRT'de offroad yarışlarını izlerdim.Bir buçuk sene önce gezenbilirle tanıştım ve günde belki 10 kere girip kontrol eediyorum ne var ne yok diye, yeni birşeyler öğrenebilirmiyim diye.Hemen hemen her şeyi gezenbilirden öğrendim ve bilgilerimi değerlendirdikten sonra şöyle bir kanıya vardım.
Lada Niva başlangıç için çok iyi bir araç.
Parçası çok ucuz.Yeteri kadar yüksek.Orta difransiyel kilidi var araç askıda kaldığında tek hareketle kurtarabiliyorsunuz.4 tane de OK 144 lastik işi fazlasıyla götürüyor.Ayrıca araç çok fazla da arıza yapmıyor.Motor ömrü gibi bir sıkıntısı yok.tek sıkıntısı kaporta.Portbagaj, vinç filan zamanla olacak şeyler.He bana yetmez diyorsanız diğer araçlardan daha uygun fiyatlara yükseltme kiti yapılabiliyor.+ adet offset jant + bir takım mt lastik.
Benim kafamdan geçen proje bu.Kendim alırsam bir niva almayı düşünüyorum.size de tavsiyem bu yöndedir.
Naçizane siz abilerimden öğrendiğim şeyleri paylaşmak istedim.
Saygılar

merhaba
az kaldı bende elimdeki paranın üstüne biraz da kredi çekip alacam bir niva. bu gerçekten de nasıl bir hastalık böyle ya. almak mesele değil de aldıktan sonra ne olacak o önemli. altından kalkamam diye korkuyorum. gaz parası, tamir parası ....vb masraflar gözümü korkutuyor.

bende küçüklüğümden beri hep arazi araçlarıyla ilgilenmişimdir. ortaokulda iken kareleme yöntemiyle arazi araçlarının resimlerini yapardım. hiç unutmuyorum o zamanlar piyasaya yeni çıkan Lexus 470 ve Lincoln Navigator'un resimlerini çizmiştim. her ikisi de 7 kişilikti. o zamanlar hayallerimin arabası idi. bi kaç tane daha çizmiştim böyle ama hatırlayamıyorum şimdi.

bu sene değil de gelecek sene büyük bir ihtimalle alacam bir niva. aslında gönlüm samurai'den yana ama galiba niva daha kullanışlı olur. o zaman bol bol rahatsız ederim sizi. bi de arkasına küçük bir römork takıp, kamp malzemelerini koydum mu değmeyin keyfime... :D

maliarslan' Alıntı:
merhaba
az kaldı bende elimdeki paranın üstüne biraz da kredi çekip alacam bir niva. bu gerçekten de nasıl bir hastalık böyle ya. almak mesele değil de aldıktan sonra ne olacak o önemli. altından kalkamam diye korkuyorum. gaz parası, tamir parası ....vb masraflar gözümü korkutuyor.

bende küçüklüğümden beri hep arazi araçlarıyla ilgilenmişimdir. ortaokulda iken kareleme yöntemiyle arazi araçlarının resimlerini yapardım. hiç unutmuyorum o zamanlar piyasaya yeni çıkan Lexus 470 ve Lincoln Navigator'un resimlerini çizmiştim. her ikisi de 7 kişilikti. o zamanlar hayallerimin arabası idi. bi kaç tane daha çizmiştim böyle ama hatırlayamıyorum şimdi.

bu sene değil de gelecek sene büyük bir ihtimalle alacam bir niva. aslında gönlüm samurai'den yana ama galiba niva daha kullanışlı olur. o zaman bol bol rahatsız ederim sizi. bi de arkasına küçük bir römork takıp, kamp malzemelerini koydum mu değmeyin keyfime... :D

ah ah gönülde ne aslanlar ne V8 ler yatıyor ama biraz da gerçekçi olmak lazım ancak anlattığım gibi incelemelerim sonucu niva parça açısından ve modifikasyon açısından çok ekonomik.ben alsam niva alırdım.yakıt sarfiyatını bilemiyorum ama 1.7 motor tdi motorlar gibi V8 ler gibi yakmaz heralde :d
selamlar

Volk' Alıntı:
ah ah gönülde ne aslanlar ne V8 ler yatıyor ama biraz da gerçekçi olmak lazım ancak anlattığım gibi incelemelerim sonucu niva parça açısından ve modifikasyon açısından çok ekonomik.ben alsam niva alırdım.yakıt sarfiyatını bilemiyorum ama 1.7 motor tdi motorlar gibi V8 ler gibi yakmaz heralde :d
selamlar

lpg siz 1.7 tdi dan fazla yakar :smiley:

ilkakdeniz' Alıntı:
ilk resimdeki samu Edirne'de bunlar iki kardeşti bir tane de kırmızısı vardı ama sanırım o satıldı, geçen yıl Tekirdağ'da yapılan İsoff oyunlarda yarıştı yanılmıyorsam derecesi de var. sürekli görüyorum görsel olarak cezbediyor insanı,

2008 ekim ayında siteye üye olduğumda hiç bir şey hakkında hiç bir şey bilmiyordum. tek derdim hanımın tekelinden kurtarabileceğim kendime ait bir araç almaktı ;D
Nissan, Jeep, Toyota yok o yok bu derken geçen ay Disco II V8 ile sonlandırdım. nereden nereye, bir çok markanın incelemesinden sonra uygun araç bu gibi geldi, gözümü karartıp aldım,
optimum arazi aracı diye bir şey yok, gönlünüz hangisini istiyorsa alın ama aşkla giderken cüzdanı da unutmayın derim, bulunduğunuz yerde işletimini yapamazsanız sizin için kara sevdaya dönüşebilir. :smiley:
benim de görüşüm eğer modifiye imkanı bulurum ileride yapabilirim diyorsanız, kafanızdaki aracı stok halde kullanın bir süre eğer ki baktınız off road sizi cezbetmeye devam ediyor, gerisini yavaş yavaş yaparsınız.
en azından ben o şekilde yapıyorum şimdilik :smiley:
cüzdanıda düşünüp bişeyler yapacaz artık
bir başlasak yapmaya gerisinin güzel geleceğine eminim

maliarslan' Alıntı:
merhaba

inşllah hayallerinizdeki aracınıza kavuşursunuz.
benim hep dünya görüşümdür hayal edemediğin bişeyin sahibi olamazsın oyüzden hayal kurmak ileride yol gösterir

araca düşündüğüm lastiklerin başında mudzilla geliyor[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Maxxis Mudzilla pic6.jpg

MAXMUD_d.jpg

MaxxisMudzilla.jpg

Mudzilla.jpg

mudzillalı bir samurai bence çok hoş ve kullanışlı olmuş[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Suzuki_Samurai_Q_1988_stor.jpg

flex3.jpg

flex6.jpg

MissingLink.jpg

wanted' Alıntı:
inşllah hayallerinizdeki aracınıza kavuşursunuz.
benim hep dünya görüşümdür hayal edemediğin bişeyin sahibi olamazsın oyüzden hayal kurmak ileride yol gösterir

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. umarım beraber kavuşuruz.

Kürşad Bey,
ARB kompresörlü diferansiyel kilitleriyle ilgili tecrübeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ben de bu aralar diff kilit düşünüyorum ve aklımda arb var. Fakat gerek yurt içinde gerekse yurt dışı sitelerde herm olumlu hem de olumsuz goruslere rastladım. Bu konuda sizin fikrinizi almak istedim.

Teşekkürler...

nozb' Alıntı:
Kürşad Bey,
ARB kompresörlü diferansiyel kilitleriyle ilgili tecrübeleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ben de bu aralar diff kilit düşünüyorum ve aklımda arb var. Fakat gerek yurt içinde gerekse yurt dışı sitelerde herm olumlu hem de olumsuz goruslere rastladım. Bu konuda sizin fikrinizi almak istedim.

Teşekkürler...

merhaba,

Arb kilit konusunda benden daha tecrubeliler var , ama benim kisisel fikrim, ozellikle surekli 4 ceker olmayan arada 2 cekere gecen araclarda mutlaka arb tipi , gerektiginde acilip gerektiginde kapatilan kilitler olmali. %100 no spin kilitler sadece surekli 4 ceker araclarda kullanilmali. Arb nin elestirilebilen tek yani, duzgun montaj yapilmazsa alttan surtmeden vs dolayi hortumlarinin cikmasi calismamasi. Onun disinda hatta ARB tipi aktif edilebilir , bosaltilabilir kilitler gercek %100 kilitlerdir. Diger surekli no spin kilitlerin her zaman bir zorlama haddinden sonra bosa alma ihtimali var. veya dis atlama. Ama ARB yi bir kere acarsan kilit kirilana kadar %100 kilitli kalir. Kirilmasida cok zor, ondan once zaten aks kirilir vs.

On tarafa zaten %100 kilit takamazsin mecburen ARB takicaksin, onuda cok dikkatli kullanicaksin. Direksiyonu cevirmeyecegin yerlerde kullanabilirsin.

%100 kilitlerin tek iyi tarafi ne zaman acicam acmiycam derdinde olmaman, surup gidiyorsun kilit oldugunu bile unutuyorsun. ARB de durup acip gecisi yapip kapatman lazim.

Ama dedigim gibi zaten 2 cekere dusen suzuki veya cherokee gibi araclarda %100 kilit kullanimamali bence. Ama surekli 4 ceker discovery, defender gibi arabalar kullanirsam Arkaya %100 kilit one ARB takabilirdim. maliyeti ayni olursa ikisinide ARB yapardim yine.

wanted' Alıntı:
evet suçlusu sizsiniz bu offroad virüsünü alamama sebep sizsiniz
bu virüs damarlarımda dolaşırken normal bir binek araba almak bana nekadar mantıklıda olsa mantıksız geliyor.
Hayallerimi gerçekleştirmel istiyorum . Bunun içinde bu virüsü bulaştıran gezenbilir ailesinden yardım istiyorum.
Haziran ayı sonu itibariyle 15000 tl bütçem olacak bu bütçeyle aranızda artık araçlı olmak istiyorum..
Kafamda birçok soru var çözümlememe lütfen yardımcı olun.
Bir feroza'ya ne dersiniz??
Hem ucuz hem az yakıt..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=55029.0

feroza_feroz[1].jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR