fbmy
Kamp III
Ynt: Off Roadçu Duster
Ağır devir değil düşük oranlı 1. vites.
AL1820' Alıntı:bu ağır devir değilmi şimdi?
Ağır devir değil düşük oranlı 1. vites.

AL1820' Alıntı:bu ağır devir değilmi şimdi?
fbmy' Alıntı:Ağır devir diye bişey yok. Şöyle izah edeyim 6 vites yeni arabalarda 6. vites ekonomi için konuluyor. Duster da tam tersi 6 vites yapıp 1. vitesi çok düşük devirli yapmış.Bahsedilen 1. vites hızları ise 1000 devir / dk. da gittiği hızdır, gaza basarsanız daha yüksek hızlara çıkar...
[/quote
sanırım motorun devri devir saatinde okuduğunuz,şanzumana iletilen tur adedi,şanzuman çıkışı diferansiyele aktarılan devir bir şekilde 1500 2000 arası stabil tutulup tekere aktarılan güc mümkünce yüksek tutulmuş.ama ben bunun arazi şanzumanındaki low kadar etkili olacağını sanmıyorum.hepimiz için olası görsel test kayışdağında olur belki
AL1820' Alıntı:konuyu biraz araştırdım suzukilerde low 1 de 3000 devir civarı 20-25 gidiyor
bassan belki dahada çok gidecek, ozaman farkı ne?
AL1820' Alıntı:iyi ya low deyip duruyorsunuz ne farkı kaldı ağır devirli suzuki ile güçlü torklu duster arasında?
ayrı bir devir düşürücü dişli kutusu yok.nissan mühendislerinin bir hokus pokusu ile vitesle 0.50 1 2 3 4 5 6 r olarak yapılmış.tek bir şanzuman içinde yapılmış.arazi şanzumanı gerektiğinde by pass edebildiğiniz bir redüktördür.bu mantık asansör sisteminde matkapta araçlardaki vinçte kullanılır.aslında temel prensipte vinç bildiğimiz marş motoru gibidir.ama rotor başı bir dişli kutusuna girer.motordan çıkan örneğin 100 devri çapı daha büyük olan bir dişliye iletir.100 kere dönen rotor başı bu çarkı tam bir tur yaptırmak için 1000 tur döner.ana çark 1 devir yapar.AL1820' Alıntı:dusterin suçu ikinci bir vites kolu olmaması mı şimdi ;D