OFFROAD GARAJI Orçun Usta'dan makas bağlantılarının değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan interprete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,737

interprete

Offroad Garajı Bakım-Onarım-Modifiye-Otomatik Şanz
Yer
İstanbul-Ümraniye
Makaslarınız komple yeni bile olsa, şase bağlantıları çürük ve burçlar bozuksa; ne güvenli bir sürüş ne de güzel bir süspansiyon elde edemezsiniz.. Cj serisi araçlarda en çok ihmal edilen konulardan biri budur. OFFROAD GARAJI Orçun Usta 0532 65 888 65

010820122825.jpg

010820122826.jpg

010820122827.jpg

010820122828.jpg

010820122829.jpg

Etiketler

Ynt: OFFROAD GARAJI Orçun Usta'dan makas bağlantılarının değişimi

Bunlar şemada 5 no ile belirtilen makasların şase üzerindeki arka burç yuvaları yanılmıyorsam. Eğer onlarsa makaslar bu parçaya nasıl takılacak.

Orijinali gibi imal edilirse ben dört adet almak isterim.

Image1.jpg

takip.imal ederseniz ben de almak isterim.

ihtiyaç olabilecek bir parça , takip +

Şemanın 5 no ile gösterdiği arka makasın ön bağlantısı. Fotoğraflarda gösterdiğimiz salıncaklı küpenin çalıştığı şase üzerine sabit burcu fişeği üzerinde olan yani arka makasın arka bağlantısı. Değişimi en zahmetli ve aracın arkasının gezintisini birebir etkileyen bu bağlantıdır. Sadece Cj değil tüm makaslı araçların bağlantılarını frezede 5 mm sac, soğuk çekme borunun içine sizin tercih edeceğiniz sertlikte malzeme ile fişeğini hazırlayıp preste basmak suretiyle kendimiz imal ediyoruz.
Teşekkürler Orçun Usta

Cabrio Jeep' Alıntı:
ihtiyaç olabilecek bir parça , takip +

Sadece ihtiyaç duyulacak değil, yürüyen aksamın en önemli parçalarından biri. Burç takıldığında en ufak bir boşluk olmaması lazım yoksa bir iki ay içinde burç deforme olup kasa ile şasenin ayrı ayrı gezmesine sebep oluyor. Benim iki defa başıma geldi ama yuvadan değil burç lastiğinin kalitesiz olmasından kaynaklandı. Poliüretan set alacağım ama gümrüğe takılmaması için yılbaşı hediye trafiğinin başlamasını bekliyorum. Eğer bahsettiğim ölçülerde imal edilebilirse yeni burçlar ve yeni yuva çok uzun ömürlü olacaktır. Verilen örnekteki parçanın mevcut sisteme nasıl uygulanacağını hala merak ediyorum, detaylardan birşey anlamadım. Makasa uygulandıktan sonra şaseye kaynaklanacakmış gibi anladım, o da pek mantıklı gelmedi.

interprete' Alıntı:
Şemanın 5 no ile gösterdiği arka makasın ön bağlantısı. Fotoğraflarda gösterdiğimiz salıncaklı küpenin çalıştığı şase üzerine sabit burcu fişeği üzerinde olan yani arka makasın arka bağlantısı. Değişimi en zahmetli ve aracın arkasının gezintisini birebir etkileyen bu bağlantıdır. Sadece Cj değil tüm makaslı araçların bağlantılarını frezede 5 mm sac, soğuk çekme borunun içine sizin tercih edeceğiniz sertlikte malzeme ile fişeğini hazırlayıp preste basmak suretiyle kendimiz imal ediyoruz.
Teşekkürler Orçun Usta

Şemadaki 5 nolu parça, makasların(hem arka hem ön) şase üzerindeki burç (veya usta diliyle takoz) yuvası. Yani makasın küpe tarafı değil ortada kalan uçlarının şaseye bağlantı yeri. Orijinali aynı resimdeki gibi, yerine oturması için tırnaklı ve iki cıvata ile şaseye bağlanıyor. Burç değişiminde (13 yılda üç defa yeniledim) burç presle makasın içine oturtuluyor ve bu yuvaya sokulup cıvata ile bağlanıyor. Bu sistemde her değişimde bu parça kesilecek ve yeniden makasa takılıp şaseye kaynatılacakmış gibi görünüyor. Hala mantıklı gelmiyor, yanlış anladımsa düzeltin.

Makas burçları değişimi için Chilton Manual'dan tercüme detay bilgi.
Belki işinize yarar.

Ekli dosyalar

• Makas bakımı.pdf
    22.4 KB · Görüntüleme: 379

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR