Öfkenizi Kontrol Etmenin Yoları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yucesan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,849

yucesan

YOLLARIN TENGRİLERİ
Mesajlar
266
Tepkime Puanı
0
Yer
Beşikdüzü -TRABZON
Web
www.gezenbilir.com
Öfkenizi kontrol etmenin 10 yolu

Trafikte yolunuz kesildiğinde tepenizden dumanlar çıkıyor mu? Çocuğunuz söylediğinizi yapmadığı zaman kan basıncınız tavan yapıyor mu? Öfke normal ve hatta sağlıklı bir duygudur; ancak öfkenizle pozitif bir şekilde nasıl başedebilmelisiniz. Peki bunu nasıl yapacaksınız?



Mayo Clinic'te yer alan etkili öfke yönetimi tavsiyeleri öfkenizi yenme konusunda başarılı olmanıza yardımcı olacak. Ani patlamalarınız, öfkeniz ya da asabiyetiniz ailenizle, arkadaşlarınızla, iş arkadaşlarınız ve hatta yabancılarla ilişkilerinizi olumsuz olarak etkiler. Öfke yönetimi teknikleri, öfkenizi ifade etme şeklinizi değiştirmenize yardım etmede ispatlanmış bir yoldur.


Öfkenizi kontrol etmeye yardımcı 10 tavsiye

1. Bir mola alın. Klişe gibi görünse de, tepki göstermeden önce 10'a kadar sayma öfkenizi yatıştırabilir.

2. Ortamdan uzaklaşın: Öfkeniz biraz yatışana kadar, sinirlendiğiniz kişiden biraz uzak durun.

3. Biraz sakinleşince, öfkenizi ifade edin. Çatışmacı olmayan bir şekilde öfkenizi ifade etmek sağlıklıdır.

4. Biraz egzersiz yapın. Fiziksel aktivite, duygularınız için bir çıkış noktası sağlıyor. Özellikle, öfkeden patlamak üzereyseniz. Hızlı tempoda bir yürüyüş ya da koşu yapabilir, yüzebilir, ağırlık kaldırabilirsiniz ya da basket atışları yapabilirsiniz.

5. Bir şey söylemeden önce dikkatli düşünün. Aksi halde, pişmanlık duyacağınız bir şey söyleme olasılığınız fazladır. Söylemek istediklerinizi yazmanız faydalı olabilir. Öfkeliyseniz yazarak konudan uzaklaşabilirsiniz.

6. Durumların çözümünü tespit edin. Sizi neyin çıldırttığına odaklanmak yerine, kızgın olduğunuz kişiyle birlikte sorununuza çözüm bulmaya çalışın.

7. Problemi anlatırken "ben" sözünü kullanın. Bu karşınızdakini ayıplamak ya da suçlu bulmaktan kurtulmanıza yardım edecektir. Örneğin, "Ev işlerine yardım etmelisin" yerine, "Bu akşam ev işlerine yardım etmediğin için üzüldüm" ifadesini kullanın.

8. Kin gütmeyin. Eğer diğer kişiyi affederseniz, bu ikiniz için de yararlı olur. Herkesin sizin istediğiniz gibi davranmasını beklemek gerçekci değildir.

9. Gerilimi, tansiyonu azaltmak için mizahı, dalga geçmeyi deneyin. İğneleyici ve küçümseyici alayı kullanmayın, bu duyguları incitebilir ve her şeyi daha kötü yapabilir.

10. Gevşeme becerileri uygulayın. Gevşeme becerilerini öğrenme ve stresi azaltma öfkenizi kontrol etmeye yardımcı olacaktır. Derin nefes alma, bir gevşeme sahnesini gözünüzde canlandırma ya da sakinleştirici bir sözü tekrar etmeyi deneyebilirsiniz. Diğer öfkeyi hafifletme yolları ise müzik dinlemek, bir gazetede yazı yazmak ya da yoga yapmaktır.
 

Etiketler
Ynt: Öfkenizi Kontrol Etmenin Yoları

bana geçen ay gördüğüm bir olay yetti artık sinirlenmiyorum hiç bir şeye hele trafikte budist rahiplerden bile daha sakinim.

gördüğüm olay ne diyecekler için söyleyeyim hemen.

arabam bursa'da eski gemlik yolunda seyir halindeyken ( bu yol dört şeritlidir) önümde seyreden kamyon tali yoldan yola çıkmaya çalışan araca yol vermedi doğal olarak yol kendisinindi çünkü . yol verilmeyen araç sürücüsü bu olaya çoık sinirlendi. kamyoncunun yolunu amerikan filmlerinde ki bir takip sahnesi edası ile arabayı yol ortasına yan koyarak ölümü bile göze alarak kesti. ve elinde bir baltayla ( baltada öyle böyle değil kallavi oduncu baltası) kamyoncuya yürüdü. kamyoncu araçtan inemedi çevreden gelenler baltalı ilahı zor tuttular. bu olay bende başkasının göüznde hayatımın değerinin olmadığını gösterdi. bende bu olaydan sonra kimseye kızmıyorum , trafikte her türlü pislik yapanlara sesimi bile çıkarmıyorum. direk 155 e plaka ile ihbar ediyorum.
 

Ynt: Öfkenizi Kontrol Etmenin Yoları

Sayın m_ertemur;

Örnek tavrınız için sizi tebrik ederim. Trafikte herkesin rambo kesildiği bir ülkede olmak cidden üzücü. Herkes araba koltuğuna oturduğunda kendini paşa koltuğunda sanıyor asıp kesiyor.
 

Ynt: Öfkenizi Kontrol Etmenin Yoları

Gerçek pehlivan güreşte yenen değil öfke anında öfkesini yenen kişi imiş
Yoğun trafikte veya uzun yol trafiğinde yaşadığımız ilginç diyolaglar vardır bu bizi bazen yarışa bazende savaşa götürür size belki garip gelebilicek ama gelsede gerçek olan bir kaç aklıma gelen şeyi sizle paylaşmak istedim. mesela herkes yapmamış olsada çokları bilir mesela büyük şehirlerde yaşayanlar henüz çocuktuk ve toplu taşıma araçlarınıa ailece biniyoruz hemen cam kenarına oturur burnumuzu cama yapıştırır sonrada yanımıza yanaşan başka bir toplu taşıma aracındaki diğer çocuklara ya dil çıkarır yada nanik yapardık nasıl sa taaaa diğer araçtan inipte bize vuracak hali yok buraya kadar sorun yok bunlar çocukluk halleri pekiiiiii yıllar sonra yaş olmuş 30 -40 60 - biliyormusunuz yoksa henüz bilmiyormusunuz inanın aynı bu çocukluk halleri aynen araç sahibi olmuş yaşını başını almış koca koca adamlarda bile yaşanıyor ben çook görüyorum henüz görmeyenlere bilsinler diye yazıyorum yoğun veya uzun yollarda ki bir çok kaza veya zıtlaşma sonucu çıkan kavgaların belkide tek sebebi işte bu çocukluğundan kalan huylar veya haller adamın okumuşluğu veya son model araç sahibi olması inanın hiç ama hiçbirşeyi değiştirmiyor değiştirmeye yetmiyor . şimdi aa evet yaa bende gördüm diyeceğiniz bir manzara hani küçükken oyuncak aracını kimselerle paylaşmayan ve sokağın en orta yerinden götüren diğer arkadaşlarının ne olur ya biraz kenarda sür arabanı uyarılarına kulak tıkyanlar varyaa işte onlar son model araba sahibi olmuştur 2009 model mercedes veya bmw veya jeep almış kalkmış sol şeritte tiin tiiiiiiin tiiiiiiiiiiiiiiiinnn gitmiyormu eh artık arkadan gelen sol şeritin hız sınırında gitmek isteyen diğer araçlar artık ona sellektör mü yapmaz taa dibine kadar gelipte kornaya sonuna kadar mı basmaz ,ama bütün bu gayretiniz nafiledir malesef nafiledir , arkası konvoy olmuştur artık bu çocukluğundan kalma halini trafikte son model aracı ile yaşamaya çalışan bu yurdum insanın haline sabretmekten başka yapacak bir şey bulamayız.
şayet camı açarda bir şeyler söylemeye kalkar iseniz haksız çıkacağınız gibi her an dayak bile yemeniz mümkündür. nedenmi çüüüünkküüü = haksızlığı hak zanneden bir adama hak dava etmişsinizdir de haksız konuma düşmüşsünüzdür.
En iyisi zarar gelemeyecek gibi hallerde minicik uyardın (oda camı felan açmadan ) anladı anladı yok anlamadı amman diyorum amman uymayın burası fazla uzun olmasın sizleri sıkmış olmak istemem diğer bir sayfa açıyım.
 

Ynt: Öfkenizi Kontrol Etmenin Yollları

öfkemizi yenmek zorunda olduğumuzu anlatabilmek için aklıma gelen bir gerçek hikaye.
eski bir komşum olan esnaf arkadaşımız aracı ile istanbul vatan caddesinde seyir halinde dir ,neden tartışma ettikleri şimdi yanlış beyan etmiş olmayayım ama çok kötü el kol hareketleri ile araç içinden tartışırlar bizim ustamız artık dayanamaz trafiğin sıkıştığı durduğu bir anda aniden bir hamle ile gider öndeki camı açık olan tartıştığı adama camdan içeri yüzüne bir yumruk atar neye uğradığını anlamayan adam karşılık vermez o anda neyse trafik yürür ve arkadaşımız bir yerden döner ve herkes yoluna gider akşam olur evine gider ustamız biraz sonra zil çalar ve kendisinin karakola kadar gelmesi istenir ee emir demir meselesi hepiniz bilirsiniz ne oldu denildiğinde ne denir derdini karakolda anlatırsın hadi yürü bakalım derler. neyse karakola gelirler arkası dönük komiser ustamızın oturmasını söyler ve ona döner aman yarabbi oda ne yahu daha bir kaç saat önce trafikte tartıştığı ve gözüne yumruk salladığı adam değilmi arkadaşlar bundan sonra nemi oldu arkadaşımızdan 5 gün haber maber tık bile alınmadı 5 .ci günün sonunda yüzü gözü mosmor halde gelebildi
benim şahsi yorumum ummadığın taş baş yararmış siz ne yorum yaparsınız oda sizin takdiriniz
 



Ynt: Öfkenizi Kontrol Etmenin Yoları

cagdas90' Alıntı:
Sayın m_ertemur;

Örnek tavrınız için sizi tebrik ederim. Trafikte herkesin rambo kesildiği bir ülkede olmak cidden üzücü. Herkes araba koltuğuna oturduğunda kendini paşa koltuğunda sanıyor asıp kesiyor.

rica ederim ama dediğiniz gibi malesef ülkemizde artık herkes rambo. halkımızın büyük bölümü hala kaba kuvveti seviyor. cahilimiz çok.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Mesajlar
1,527,261
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst