Ok-144 ler hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan weewee Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,248

weewee

Kamp I
Bir sorum olacak;
Nivalar da çokça kullanılan ok-144 ler iç lastikli mi yoksa iç lastiksiz midir?
Lastiğin üzerine baktığımda tube type ibaresi görüyorum.Oysa bildiğim kadarıyla iç lastiksiz lastiklerde Tubeless ibaresi bulunuyor.
Tecrübeli arkadaşlardan ve ustalarımızda yorum bekliyorum.
Hepinize iyi günler dilerim...

Etiketler
Ynt: Ok-144 ler hakkında

ok ları duples olarakta kullana bilirsiniz jantlarınız düzgünse sorun olmaz

Tube-Type Lastikler iç lastikli lastik lere denir diğer ismi ile boru tipi lastik

Sıkıştırılmış hava basıncının tutulması,iç lastiklere veya dış lastiklerin iç kısmına tatbik edilen ve sızdırmazlık sağlayan liner tabaka yardımıyla sağlanır.İç lastikli kullanılan dış lastiklere Tube-type

Yoğun arazide kulanacaksanız İç lastikli kulanmanızı tavsiye ederim.

Anlaşıldı aslında bu lastikler iç lastikle kullanılmalı diye düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla bunlar çelik radyal değil bez lastikler ve bu sayede arazide daha elastiki.
Arazide kullanılacaksa iç lastik taktırmakta fayda var sanırım.
Cevaplar için teşekkürler...

bigalı' Alıntı:
Ben 2 yıldır iç lastiksiz kullanıyorum ve bir sorun olmadı.Çoğunluk arazide kullanmama rağmen

Lastik yanağına aşırı yük binerse dubleks lastik yanaktan kaçırabilir. Bu bir risktir. 2 yıldır sorun yaşamamış olabilirsiniz. Belki 2 yıl daha sorun olmayabilir. Fakat arazide riski minimuma indirmek için iç lastik kulanılması taraftarıyım.

ben, lastik üzerinde yazan kullanım tipine uygun olarak iç lastik ile kullanıyorum.

ufo' Alıntı:
ben, lastik üzerinde yazan kullanım tipine uygun olarak iç lastik ile kullanıyorum.

Sanıyorum bende öyle yapacağım.
Arazi şartlarında jantın hasar gördüğünü düşünürsek dublex lastik yolda bırakabilir, iç lastikli kullanıldığında daha dayanıklı olacağını düşünüyorum.

Bence iç lastikle kullanıldığında en ufak bir delinmede havası iner ve sizi yolda bırakır.Resmi aracımız toyoto hılux ta arazide 5 yıl kadar iç lastikle kullandık ve baya bir arazide lastik değiştirme yaptık.Şimdi ondada dublex kullanıyoruz ve hiçte janttan falan kaçırmadı.kaldıki çok kötü ortamlarda kullanmaktayız.

bigalı' Alıntı:
Bence iç lastikle kullanıldığında en ufak bir delinmede havası iner ve sizi yolda bırakır.Resmi aracımız toyoto hılux ta arazide 5 yıl kadar iç lastikle kullandık ve baya bir arazide lastik değiştirme yaptık.Şimdi ondada dublex kullanıyoruz ve hiçte janttan falan kaçırmadı.kaldıki çok kötü ortamlarda kullanmaktayız.

Ben iç lastikli kulanım taraftarıyım ve iç lastikle kullanıyorum. Kişisel düsünceler farklılık gösterebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.