Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
New Yorkta Metropolitan müzesi yerine, ben Brooklyn'de olan Aquarium'u tercih ederim, veya Madam T. heykeller müzesini Metropolitan, o kadar büyük,meşhur olmasına rağmen, bende hiç bir etki bırakmadı. Hatta boşuna harcadığım bir kaç saat,diyebilirim.
Hem, bu ülkeler arasında bir ülke eksik ama... neyse hadi
kızıldenizde daldığım yıllarda ( 1984 )çok tecrübem yoktu ama rengarenk balıkları su yüzünden bile izleme şansım oldu en ilginçi ise belki inanması zor ama ve bir o kadar tehlikeli imiş yıllar sonra öğreniyorum yaklaşık 25 metre çapımda simsiyah vatosun etrafımda yapmış olduğu muhteşem dans gösterisi hala gözümün önünde saninyenin binde birinde 3-5 yer değiştirebiliyordu ve ben bunu su üzerinden su altında gibi izliyordum ayrıca ingilizlerin parlak aliminyumdan yapılma 3 adet çekme karavanı !_! şekilde dizip sürekli istiridye çıkarmalarına şahit oldum karavanların çevresi istiridye kabuğundan bembeyaz olmuştu sanırım bu işlem inci çıkarmak içindi.
şimdi sedat bey sıkıntımı siz biliyorsunuz ama ben şimdi buraya şu notu yazmadan nasıl geçeyim.bu kadarınıda mazur görürsünüz sanırım neticede gidin görün dediğiniz bütün herşeyi yaratan ve yapılmasına oluşmasına müsade eden o değilmi
mevlamız bir ayette şöyle buyuruyor: Gidin gezin görün gelmiş geçmiş milletlerin nasıl yaşadığına bir bakın
yine resulude şöyle buyuruyor s.a.v. : oruç tut sıhhat bul seyahat et sıhhat bul
evliya çelebi seyahatnemesinde ise : rüyamda peygamberimizi görünce şaşırdım şefaat ya resulallah diyeceğime seyahat ya resulallah demişim o gün bu gün dünyayı geziyorum (ve çok önemli bir kaynak kitabı kazandırmış bizlere)