Ynt: Olta Balıkçılığı ile İlgilenen Gezenbilirciler Parmak Kaldırsın
evedilaz' Alıntı:
ormanlı kalkan yapıyomuş ahmet abi oltaları orda ıslatıcaz
bu arada kalkan zor bi balık ben hiç tutmedım ama mırmır banko
bilirim bende 9 kg yayın çekdim bisefer tatlı su isteyene hazerfan köprüsü sazan yapıyo
kardeş hepsini birarayasığdırmak mümkün değil çökücez bi yere kurt solucan sülük neyse ayarlayıp oltalarla beraber bizde yatıcaz muhabete çıkarsa kral balıkçıyız çıkmazsa kısmet deriz
evedilaz' Alıntı:
ormanlı kalkan yapıyomuş ahmet abi oltaları orda ıslatıcaz
bu arada kalkan zor bi balık ben hiç tutmedım ama mırmır banko
bilirim bende 9 kg yayın çekdim bisefer tatlı su isteyene hazerfan köprüsü sazan yapıyo
Amatör balıkçılık kuralları gereği Kontrol Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tebliğ 2/2 de 15 Mart 15 Haziran arası Sazan balığı avı yasaktır.
En çok Heves Duydugum bir hobi ama bir türlü fırsat olmadı.
nasıl bir olta almalıyım?
nasıl bir takım yapmalıyım içinde neler olmalı?
balığa çıkarken olmazsa olmazlar nelerdir?
yardımlarınızı bekliyorum.
onur_toros' Alıntı:
En çok Heves Duydugum bir hobi ama bir türlü fırsat olmadı.
nasıl bir olta almalıyım?
nasıl bir takım yapmalıyım içinde neler olmalı?
balığa çıkarken olmazsa olmazlar nelerdir?
yardımlarınızı bekliyorum.
Mevsim yani sezona göre değişir bu takımlar. Tatlı su, Tuzlu su, kıyı avcılığı yada tekneden avcılık için farklı farklı ekipmanlar kullanılabilir.
Ama en ideali 360-390 mc arası atar değeri 100-250 gr bir kamış alırsanız ve buna uygun bir makine, işinizi görecektir. Sezonlara göre av yapacagınız yerde zaten bir çok amatör olta balıkçısı ile beraber ne için olta atıldığını veya nasıl atıldığını öğrenebilirsiniz.
arkadaşlar bende manisadan amatör bir balık sevdalısıyım istanbuldan birçok üyesi olan balık sevdalısı adında bir site var günü gününe hatta saati saatine çok güzel raporlar ve balık meraları paylaşıyorlar ordan takip edebiilirsiniz.ben size baya uzağım buluşmalarınıza katılamam ama size şimdiden iyi eğlenceler ve iyi avlar.
bende sakaryadan amatör balık sevdalısıyım. genelde tatlısu olta balıkçılığına takıldım. ama inşallah karasu limanında veya kefken deki pembe kayalara istavrit avına gitmeyi çok istiyorum. kıyıdan istavrit avı için tecrübelerinizi ve birikimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.