Olta ile Alabalık Avı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Pejaro3500 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,184

Etiketler


Ynt: Olta ile Alabalık Avı

Bülent balıklar difrizdense iyi, yoksa diyecektim biz nediyoruz, bunlar neyapıyor diye, bu arada birkaç domuz vurduğunuzun haberi geldi.

Pazar günü dağ evinden inerken yörenin ayısının yeni esamesini gördüm yolun ortasında, gece baya yakına gelmiş herhalde.
 





Ynt: Olta ile Alabalık Avı


Trakyada yada başka bölgelerde bazı tarım ilaçları kullanılmaktadır. bu ilaçlar o kadar keskindir ki, sadece kullanılmılş boş tenekesini göl kenarında yıkadıktan sonra, yüzlerce balık ölebiliyor.
 

Ynt: Olta ile Alabalık Avı

On sene evvel falandı rahmetli ustamla boğazova sarpı denen dereye girmiştik, o gün hiç balık tutmadan sabah 07.00 de girdiğimiz dereden akşam 17.00 de çıkmıştık ve aşağıda onlarca balık telef olmuştu, yukarı çıktığımızda işin aslını öğrendik, kendini bilmez bir çiftçi tarım ilaç makinasını derede yıkamış, adama bir kaç yaptırım uyguladılar hepsi o, yasak zamanda avlananmı istersin, dere kesenmi istersin, havyar zamanı sertme atanmı istersin, dere aktaranmı istersin, balık otu kullananmı istersin, dereye elektrik vermi istersin, dereye piknik tüpü ile gaz verenmi istersin, bunlara ve bizlere rağmen bu balık yaşamını sürdürmeye çalışıyor, bu alabalık çok kudretli bir hayvan.
 

Ynt: Olta ile Alabalık Avı


maalesef kardeş, saydıklarınızın tümü yapılmakta. Doğanında bir kırmızı çizgisi vardır. İnşallah o çizgiyi aşmamışızdır. Yoksaki intikamı çok kötü oluyor
 







Ynt: Olta ile Alabalık Avı

vay vay vay davet edin de bizde bu kırmızı benekli alabalıkları tutma zevkini yasayalım
 

Ynt: Olta ile Alabalık Avı

Bugün sabahtan akşama kadar boştum sabah tecer ırmağına yolum düştü arabada olta hazır bekliyor. Fakat yem olarak hiçbirşey yoktu. Araçta kırmızı dut vardı belki tutarım gibisinden iğneye taktım. Nafile 3 saat dolandım ama çok akıllı balık olduklarını fark ettim. Sazan gibi atlamıyorlar çok dikkatli hayvanlaşmış. Bugün ben balıkları besledim haftaya onlar beni besleyecekler