ON,OFF-ROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan V.G Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,009

V.G

Yeni Üye
Yer
Ankara-Antalya
Herkese merhaba, siteye yeni üye oldum ve bir süredir aklımda ki soruların cevaplarını arıyorum ancak henüz bulabilmiş değilim, kararsız kaldım da diyebilirim.Sizlere sormak istediğim bir çok soru var ve bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum,..Yorum ve görüşlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Doğa da zaman geçirmeyi seven bir aile olarak,binek aracımız yetmemeye başladı ve bir arazi aracı almaya karar verdik ancak son iki,üç aydır bir karara varamadım.Land rover(defender,discovery2)Mitsubishi(pajero pinin)Nissan(xtrail) ve Suzuki Grand vitara,vitara v6 arasında
kaldım...Yardımcı olursanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: ON,OFF-ROAD

sayın vg , hoşgeldiniz.

sorduğunuz araçlarla ilgili bilgiler , yorumlar herşey bu sayfalarda mevut.

önce biraz siteyi araştırıp kıyaslama yapın fikir sahibi olun bence...

Selam
1-Önce ayıracağınız bütçeyi gözden geçirin
2-Alacağınız aracı daha çok off road mı piknik-gezi vs mi, şehir içimi kullanacaksınız buna karar verin
3-Alacağınız aracın bakım , yakıt, vergi maliyetleri ne kadar etkiler yada bu konudaki hassasiyetiniz nedir?
4-En önemlisi şunu unutmayın burada arabalardan çok iyi anlayan, sanayideki ustaya akıl verecek kadar bu işin içinde insanlar var ama asla unutmayın; kim hangi marka araca biniyorsa evvela onu önerecektir:smiley: yukardaki sorulara cvp verdiğinizde az çok araç ortaya çıkacaktır.Mesela bakın listede bile yok ama ben şu an jeep zj arıyorum 96-98 model arası.Hem arazide canavar hem şehirde kullanımı süper:smiley:Yakıtı biraz fazla ama ne yapalım!

Pajero pinin,X trail ve Grand Vitara aynı segmentteki araçlar hacim olarak.Land ise başka bir kulvar.Önce bunun kararını verin.

Hoş bulduk,merhaba tekrar,..

Herkese önerileri için teşekkür ederim ve toparlayacak olursam;1- Bütçe maksimum 35 binTL,bur da sıkıntım şu, daha yeni bir model araç mı? yoksa modeli düşük alıp(tabi bakımları düzgün bir şekilde yapılmış olması şart) geriye kalan para ile offroad modifiyesi mi yapmalı? 2- Aracı şehir içi çok az kullanmayı düşünüyorum, zaten şimdi sahibi olduğum binek aracı daha çok hafta sonları kullanıyorum.Diğer zamanlar da toplu taşıma araçlarını tercih ediyorum.Asıl kullanım amacım offroad ve şehirler arası alacak Allah izin verirse..3- Bakım ve yakıt maliyetleri önemli,defender ne kadar çok beğendiğim bir araç olsa da sırf bu yüzden alamam diye düşünüyorum.4- Zaten konuyu Suzuki bölümün de açmamın nedeni de şu, gönlüm 2003-2005 Grand vitara ve 1998 Vitara 2.0V6 diyor ancak defender da hiç aklımdan çıkmıyor.Bu hususlar da önerilerinizi bekliyorum Saygılar.

selamlar.şehirler arası ve off road için size tavsiyem yeni model bir suzuki olur.98 model v6 da elbet iyidir ama masraf çıkarmayanı bulmak biraz zor piyasada.bende v6 kullanıcısıyım.off road yapmıyorum ama köy yolunda kırda bayırda ve uzun yolda işimi görüyor.off road için modifiyede sıkıntıları var.büyük lastik çevirmediği söyleniyor.
defender kullandım arazide harikadır lakin uzun yolda kamyon gibidir.yorgunluk verir.
pajero pininse sıkıntılı araç tavsiye etmiyorum.gdi motorlu lpgye uyumsuz.bagajı yok.diğer model pajeroları düşünebilirsiniz.93-99 arası pajerolar olabilir.90 model 2.6 motorlu 3 kapılı pajerom var çiftlikde en pis işlerde kullanıyorum 6 senedir.tık demedi allaha şükür.kırılcak bozulcak arabalar değiller.aklınızdan çıkarmayın bence pajeroyu(pinin hariç)..
gönlünüze bütçenizr uygun bir araç bulmanız dileğiyle saygılar..

Teşekkür ederim,..Pajero'yu motor hacmi yakıt tüketimi ve vergilerden dolayı düşünmüyorum. bu arada vitara V6 motorlu taşıtlar vergisi ve zorunlu trafik sigortası için ne ödeniyor acaba?

Yanlış bir karar vermemek adına, hem site içi hem de dışarıdan daha fazla araştırma yapmaya karar verdim.Öneride bulunan herkese teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR