Ön ve Arka Lastik Ebat Farkları.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Amor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,702
Ynt: Ön ve Arka Lastik Ebat Farkları.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Çapların aynı olduğu düşünülse bile ki değil.
Genişlik,yanak gibi farklılıllardan dolayı özellikle 4x4 araçlarda tepki farklılıklarından doğacak olumsuzlukları unutmamak gerekiyor.

Bu bahsettiğimiz farklar iki çeker otomobillerde abzorve edilebilir fakat bu tip 4x4 lerde bidaha düşünmekte fayda var.

bakın bir m paket bmw x5e ön 265 arka 285 :smiley: buna ne demeli ?...

yanlız yanak farkı yok bu iki lastik arasında ... 245'de gc için uygun bir ebat

Etiketler

mirkan' Alıntı:
bakın bir m paket bmw x5e ön 265 arka 285 :smiley: buna ne demeli ?...

yanlız yanak farkı yok bu iki lastik arasında ... 245'de gc için uygun bir ebat

Hangi X5 ön 265 arka 285 kombinasyon kullanıyo merak ettim :smiley:
Bakın X5 ler sizin verdiğiniz ölçülere en yakın kombinasyon olarak

ön:255/50 R 19
Arka :285/45 R 19

Bu iki lastiğinde çapları aynıdır 741 mm dir.(Bu aracın bu kombinasyonlu lastik tedarikçilerinden birisi olan Continental firmasının teknik bültenine göre konuşuyorum )
Yani bu lastikleri bu araç için üreten firmalardan birisi olanların teknik veri bankası bu.
1-Yani burda bi çap farklılığı yok gibi görünüyor.
2-X 5 lerde arazi şanzıman seçeneği yok,bu yüzden normal şartlarda çekiş sistemi ön %40 arka ise %60 çalışıyor,fakat sistemin kendisi torku %100 olarak duruma göre aktarabiliyor v.s v.s
3-ZJ lerde de normal şartlarda ön %40 arkalar %60 gibi çalışıyor (yanılmıyorsam,yanılıyosam düzeltin lütfen ).Fakat araziye aldığımızda 50-50 çalışmaya başlıyor.
İşte burda lastiğin genişliği felan demiyorum buraya dikkat,çapı önem kazanıyor.

Yani bu iki araç farkları olan araçlar,şanzuman,çekiş sistemi,araç özellikleri v.s

Burda temel konu,özellikle 50-50 lik bi çekiş durumunda lastik çapının önemi.

!!! dikkat !!!

araçta kilitli diff varsa sağ ve sol lastik ebatlarınında birbiriyle aynı olmasına dikkat ediniz!!!

hakan bey merhaba.
Bostancıda recep ve yıldırım ustadan bahsettiniz,benimde baktığım bir gc var fiyatta anlaşırsak baktırmak isterim.Servisin adı varmı acaba?
şimdiden teşekkürler...

teşekkürler hakan bey ben yarın bir araç için expertiz için bir yakınımı göndereceğim araç temiz çıkarsa almayı düşünüyorum.1997 model fiyatları için ne söyleye bilirsiniz kaça alınır sizce bir fikir
olması amacıyla soruyorum.Çünkü sizde biliyorsunuz duruma göre fiyatlar inip çıkıyor.

96 - 97 lerin fiyatları hemen hemen aynı oluyor.( 96 nın vergi avantajı var) iyibir arac için 20.000 lere bile çıkılabilir.Ancak aracın ilk gününden itibaren kayıtlarını görebilmek ve iyice expertiz yaptırmak yinede şart. yada 15- 16 lara bulacağınız aracın size çıkartacağı masrafları göze almalısınız.

evet araç benim gözlemlediğim kadarıyla iyiye benziyordu km si 95000 km de ama orjinalmi onu bilemiyorum onun için bir expertiz yaptıracağım fiyata son 21 000 demişti araç temiz çıkarsa
sıkı bir pazarlığa oturacağım artık.

Hayırlısı olsun,umarım arzu ettiğiniz gibi bir araç çıkarda ağız tadı ve keyif ile binersiniz. :smiley:

Amor' Alıntı:
Hakan Bey bugun arabayı götürdük Recep ustaya..Yıldırım usta saolsun baktı heryerine ve onay vermedi. Aracım sorunsuz bilmem ne yazıyorlar bir götürüyorsun bir sürü şey çıkıyor. Anlayamıyorum. En basit örnek vereyim tabi motor ile ilgili sıkıntılarıda tespit etti Yıldırım usta ama klima çalışmıyor mesela. Ve cevabı şu bu modellerde genelde klima çalışmaz abi diyor araç sahibi :smiley: Şimdi benim limitim max 14 bin tl. E okadar ekmeğe bu kadar köfte diyebilirsiniz ama araştırmaya devam ediyorum. İşim bir hayli zor sanırım..

Saygılar.

Merak ettim aracin nesi vardi ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR