Bende amonyaklı 3 sistem (220-12-lpg) Kullanılır hacim 59cc elektrolux orjinalden çakmaksız , ustte kapaklı taşınabilir bir dolap var .
Ancak ; Bu dolapları daha önceden çok ca yazdık çızdik . Bu dolabı yıllar önce almıştım . binek ve panel araçlarımda kullandım . Kısıtlı hallerde durumu kurtarabilecek bir alet . Şimdı , 12v büro tipi kullanıyorum.
Bence karar vermeden önce her iki sistem için de iyice araştırıp işinize yarayacak şekilde karar vermeniz gerekir . 3 sistem dolaplardan fazlaca bir sonuç beklenemeyeceğini bilmeliyiz . Ancak günü kurtarabiliriz . Ör ; içine koyduklarımızın önceden soğutulması fazla açıp kapatmamak gerektiğini buz yaptıra bilmeyi beklememek gerekir gibi önlemler almak gerekir . Eger hiç açmadan 5-6 saatte buz kristalleri görebilirsiniz fakat buz yapamaz .(zaman sürecine bağlı ) . En önemlisi ; bu dolaplar havasıcaglığı 32 derecelerin üzerinde olduğu zamanlar verim alabilmek güçleşmektedir . Ben ce ancak az kullanılan 2 nci dolap olarak kullanılabilir.
Elinizde bulunan set altı ,130cc gibi dolabınız var ise 12v dc sisteme çevirin derim. Bu konuda yardım aldığım , bu sistemi kurabilen İzmir de bir yer var Forumda " soğutma bölümünde "atom elektronok" başlığı altında bir bölüm var bilgi edinebilirsiniz . Yer tarifinde , yardımcı olabilirim