Öncelik Ile Herkese Selamlar. Ikinci El 12 Volt Buzdolabı Bulabilirmiyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onderberber Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,444

Bende amonyaklı 3 sistem (220-12-lpg) Kullanılır hacim 59cc elektrolux orjinalden çakmaksız , ustte kapaklı taşınabilir bir dolap var .
Ancak ; Bu dolapları daha önceden çok ca yazdık çızdik . Bu dolabı yıllar önce almıştım . binek ve panel araçlarımda kullandım . Kısıtlı hallerde durumu kurtarabilecek bir alet . Şimdı , 12v büro tipi kullanıyorum.
Bence karar vermeden önce her iki sistem için de iyice araştırıp işinize yarayacak şekilde karar vermeniz gerekir . 3 sistem dolaplardan fazlaca bir sonuç beklenemeyeceğini bilmeliyiz . Ancak günü kurtarabiliriz . Ör ; içine koyduklarımızın önceden soğutulması fazla açıp kapatmamak gerektiğini buz yaptıra bilmeyi beklememek gerekir gibi önlemler almak gerekir . Eger hiç açmadan 5-6 saatte buz kristalleri görebilirsiniz fakat buz yapamaz .(zaman sürecine bağlı ) . En önemlisi ; bu dolaplar havasıcaglığı 32 derecelerin üzerinde olduğu zamanlar verim alabilmek güçleşmektedir . Ben ce ancak az kullanılan 2 nci dolap olarak kullanılabilir.
Elinizde bulunan set altı ,130cc gibi dolabınız var ise 12v dc sisteme çevirin derim. Bu konuda yardım aldığım , bu sistemi kurabilen İzmir de bir yer var Forumda " soğutma bölümünde "atom elektronok" başlığı altında bir bölüm var bilgi edinebilirsiniz . Yer tarifinde , yardımcı olabilirim

Bende amonyaklı 3 sistem (220-12-lpg) Kullanılır hacim 59cc elektrolux orjinalden çakmaksız , ustte kapaklı taşınabilir bir dolap var .
Ancak ; Bu dolapları daha önceden çok ca yazdık çızdik . Bu dolabı yıllar önce almıştım . binek ve panel araçlarımda kullandım . Kısıtlı hallerde durumu kurtarabilecek bir alet . Şimdı , 12v büro tipi kullanıyorum.
Bence karar vermeden önce her iki sistem için de iyice araştırıp işinize yarayacak şekilde karar vermeniz gerekir . 3 sistem dolaplardan fazlaca bir sonuç beklenemeyeceğini bilmeliyiz . Ancak günü kurtarabiliriz . Ör ; içine koyduklarımızın önceden soğutulması fazla açıp kapatmamak gerektiğini buz yaptıra bilmeyi beklememek gerekir gibi önlemler almak gerekir . Eger hiç açmadan 5-6 saatte buz kristalleri görebilirsiniz fakat buz yapamaz .(zaman sürecine bağlı ) . En önemlisi ; bu dolaplar havasıcaglığı 32 derecelerin üzerinde olduğu zamanlar verim alabilmek güçleşmektedir . Ben ce ancak az kullanılan 2 nci dolap olarak kullanılabilir.
Elinizde bulunan set altı ,130cc gibi dolabınız var ise 12v dc sisteme çevirin derim. Bu konuda yardım aldığım , bu sistemi kurabilen İzmir de bir yer var Forumda " soğutma bölümünde "atom elektronok" başlığı altında bir bölüm var bilgi edinebilirsiniz . Yer tarifinde , yardımcı olabilirim

3 sistem buzdolabın da " aşırı sıcaklarda " takviye olarak , 1 litrelik DONMUŞ pet su şişesi koyarsanız , 2-3 gün dolabınızın verimi düşmez .

tabiki 3 sistem dolaplar , 12 volt kompresörlü dolaplar gibi güçlü değiller , ancak elektrik enerjisi aküsü güneş paneli olmayan karavancılar ve kampçılar için BULUNMAZ NİMET , ben bu yaz kaamperimde güneş paneli kuramadım ve 3 sistem GAZLI buzdolabı imdadıma yetişti , ben memnun kaldım .

ÖZETLE elektrik enerjisi olmayan veya kuramayan karavan ve kampçılar 3 sistem alsınlar kullansınlar . en azından sıcak yaz günlerinde içecek soğuk suları olur .

Elinizde bulunan set altı ,130cc gibi dolabınız var ise 12v dc sisteme çevirin derim. Bu konuda yardım aldığım , bu sistemi kurabilen İzmir de bir yer var Forumda " soğutma bölümünde "atom elektronok" başlığı altında bir bölüm var bilgi edinebilirsiniz . Yer tarifinde , yardımcı olabilirim[/QUOTE]

Adres konusunda yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.