Öncelikle Merhaba Ve Bir Rica.. Çekirdek Aileye Karavan Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aydın SAVAŞ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,193
Kiralama konusunda tavsiye veren arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Son kararınızı vermeden önce de 2 sene önce pandeminin başlarında karantina zamanlarında ekşi'de yazdığım şu yazıyı da okumanızı ve kararınızı bundan sonra vermenizi tavsiye ederim.

.
Birinci videonuzu gülmekten katılarak izledim.
İkinci videonuz memleketimden karavan manzaraları.
Üçüncü olarak “Saldım çayıra” videosu bulamadınız sanırım ?

Son düzenleme:

.
Affınıza sığınarak abi diyeceğim.

Mesut abi ben o "Saldım çayıracı" arkadaşları karavancı olarak görmüyorum. Olsa olsa karavan sahibi egosantrik bireyler olabilirler. Dünyada kendilerinden daha önemli bir şey yok bence o tarz insanların.

Bu arada Aydın bey'i daha başlamadan vaz mı geçirdik acaba? Bir cevap yazmadığına göre gözünü korkutmuş olma ihtimalimiz olabilir.

İşte ben bunları yaşadığım için hep söylerim
Karavanın içinde büyük tuvalet yapmak sakat iş
Portatif tuvalet olsa,kaseti boşaltırken miden ağzına geliyor,heryer kontamine oluyor
Yat tipi tuvalet kullansan,karavanın altında bir lağım deposu taşımak lazım,bu depoyu nereye nasıl boşaltacaksınn o ayrı bir dert, ne kadar boşaltılsa bile kesif bir gaita kokusu kalıyor, sürekli Karavanın altında lağım ile gezmek,o kokuyu sürekli teneffüs etmek garip
kampingde yanıma yat tuvaleti olan bir karavan gelince hemen yerimi değiştiririm, çünkü onlar o kötü kokuya alışmış, normal sanıyorlar,ama ben katlanamıyorum,o depolardaki koku gittikçe de artar
Velhasıl kelam benim çözümüm büyük tuvalet işini dışarda halletmek..
Sadece geceleri küçük tuvalet için kalkıp WC ye gitmek zor oluyor, uyku bölünüyor,sadece gece çiş için portatif bir tuvalet kullanmak,sabah da boşaltıp yıkamak..

Bu pis su tankı olayı benim de başıma geldi. Aramızda 10 mt olmasına rağmen, tankı gayet normal bir şekilde karavanın yanındaki lağım borusuna boşaltırlarken midem ağzıma geldi. Hemen içeri kaçıp pencereleri kapattım. Baktım onlar hiç şikayetçi görünmüyorlar. Demek ki alışmışlar. Ben o zaman gri su diye düşünmüştüm ama şimdi düşünüyorum da, belki de wc atığıydı.

Dışardan bakınca karavanda yat tipi tuvalet olduğu anlaşılıyor mu? İpuçları neler?

Valla bakarak anlamak zor ama genelde depoda gaz sıkışması olmasın diye bir havalandırma borusu oluyor. O nedenle 1-2 metre yakından geçerken o keskin koku gelmeye başlıyor. Kullananların burunları artık bu kokuyu almıyor diye düşünüyorum ben de.

Aydın bey ve herkese merhabalar.
Bizde eşimle birlikte yıllar süren karavan hayalimizi 28 Ekim 2021 de nihayete erdirip Ortiz 3.90 Haravul modeline sahip olduk. Ama ilk başlarda gözümüz hep sizin bahsettiğiniz Avrupa modellerdeydi ( özellikle Weinsberg ) ancak euronun aşırı değerlenmesi, karar verme aşamasının uzun sürmesi ve bütçe kısıtlaması nedeniyle şu andaki karavanımızı aldık. Yaşım 53 eşim ise 46. Aydın Söke"de yaşıyoruz, şanslı bir coğrafyada olduğumuzu düşünüyorum o yüzden hemen her hafta sonu çekme karavanımızla bir yerlere gidiyoruz. Şu kadarını söyleyeyim ; KARAVAN SAHİBİ OLMAK HARİKA BİR OLAY....Umarım en kısa zamanda karavanınıza kavuşursunuz
Aracım 2019 model 4x2 1.5 dizel otomatik Ford Kuga. Ortiz 3.90 ı çekerken normal şartlarda hiç sorun yaşamıyorum ancak rampalarda biraz zorlandığını söylemeliyim. Kış kamplarında ise aracımda kış lastikleri olmasına rağmen 4x4 bir araç olmadığı için sorun yaşadım. Denizli Nikfer" e kayak yapmaya gittiğimizde mesela karavanı köyde bırakıp sadece araçla kayak merkezine çıktık. Eğer kış kampı yapmayı düşünüyorsanız 4x4 bir araç ile karavan çekmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Bu video daki arkadaşlar hiç tuvalet kimyasalı kullanmamış mı
Doğru miktarda konsantre kimyasal kullanarak ve çok bekletmeden boşaltım sağlayarak kendi kasetimden hiç koku almadım.

mesela hipertansiyon başladı bende 48 yaşında

Benim eşim de yüksek tansiyon hastası.
Bu beni çok korkutuyor.
Siz hem doktor, hem de Nasrettin Hoca nın dediği gibi, damdan düşmüş birisiniz.
O nedenle tavsiyeniz önemli..
Doktora gidin demeyin, gitmediğimiz doktor kalmadı desem, az yalan olur..

Tecrübi değerlere çok önem veririm.
Sağlık ve başarılar dilerim.

.
Hani şu abek yarım yüz maske taktığımı söylediğimde banada gülmüştünüz. Ben bu arkadaşların durumuna düşmemek için takıyorum.

Doktora gidin demeyin, gitmediğimiz doktor kalmadı desem, az yalan olur..

Tecrübi değerlere çok önem veririm.
Sağlık ve başarılar dilerim.
Geçmiş olsun,
Benim annemin de bir türlü tansiyonu düşmüyordu, gitmediğimiz doktor kalmadı, psikolojik destek amacıyla bir ilaç verildi, yaklaşık oniki senedir hiç tansiyon problemi yaşamadık, bir araştırın

Merhaba,

AVIS karavan kiralama fiyatları için kampanya yapmış, çekme karavan için Carpento veriyor çeken araç ile birlikte. Karavan 750 kg altı B ehliyet ile çekilebilir. Carpento yükseklik açısından bana sıkıntı yaşatıyor, kafam direkt tavanda, siz de uzun boyluysanız buna çok takılmayın karavan yaşamı için bir platform olarak değerlendirin bence.
Karavan için yabancılarda uygun olanları seçmişsiniz, yerli için Swan karavana bakabilirsiniz.

İyi günler