Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zekiakan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,666

zekiakan

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba.Tum paylaşımları okudum ama ben yine de kararsız kaldığım konularda önerilerinizi bekliyorum.Karavanı mı kışın karlı yollarda ve yaz kamplarımda kullanmak istiyorum.4 kişilik bir aileyim.
Sizlere sormak istediğim ;
1. 4 kişilik bir aile olduğum için yatak sorununu çözmede çarem alkovenli karavan mıdır?Yada 15 m3 lük camper bir karavanda ranza sistemine mi yönelmeliyim?
Şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Önerileriniz

Zeki bey bu tamamen sizin beklenti ve isteklerinize karavanda geçireceğiniz tatil sürelerine gibi şeylere bağlı.Ben T4 kamperle 3 yıldır 2 yetişkin 2 çocuk(biri14 biri 7 yaşında) gezmekteyim.Duş kabin nim olmadığından yaz tatillerinde 2-3 günde bir kampa giriyorum.
Bu sebepten herkez kendine göre fikir verecektir asıl karar size kalıyor.Umarım en yakın zamanda istediğiniz kamp aracınıza kavuşur ve yollara düşersiniz.

Tanju Bey tesekkur ederim.Dusakabin dusunulmedigi zaman buyukce bir yatak olusacaktir.Ama ben cadir kamplarimizda da wc sıkıntısi cok yasadigimizdan motokaravanimda wcli dusakabin olsun istiyorum.

Zeki Bey,
Araç büyüklüğü sorun yaratmayacak ise 17 m3 PSA grubu bir araç tercihi ile ranzalı bir tasarım işinizi fazlasıyla görecektir. Yalnızca 20 cm yükseklik farkı olmasına rağmen 15 m3 araçlar ranza uygulamasında fazla basık kalıyor.
Kalın sağlıcakla

Zeki Bey merhaba;

Acikcasi bu sizin kisisel tercihiniz ve maddi imkanlariniz ile ilgili. 12m3 bir araca bile 4 kisilik yatak yapilabilir. Eger cocuklariniz kucuk ise 12 m3 yeter. Fakat araci gundelik araciniz olarak kullanmayacaksaniz o zaman 17m3 luk araca yonelebilirsiniz. 4 kisilik bir aileyi hem rahat barindirir hemde genis ferah bir arac olur.

Ama derseniz ki aracin icin cok ferah olsun o zaman 17 m3 arac ve yapimina harciyacaginiz miktarlarda Hymer 55 bir alkovenli dusunebilirsiniz. Yada maddi durumunuz el veriyorsa en bastan kendiniz yaptirabilirsiniz.

Sizinde gordugunuz gibi secenek cok fazla. Sizin araci ne amacla kullanacaginiz, ne kadar rahatlik beklediniz, ve maddi durumunuzla ilgili secenekler sekillenir.

Melih Bey tesekkur ederim.Karavanimla karli bolgelerde kis kamplari yapmayi istiyorum.Aracin buyuklugu dezavantaj olusturabilir endisesindeyim .

Merhaba;

Eger kis kamplarini agirlikli dusunuyorsaniz ve 4 kisi icinde barinacaksaniz aracin 17m3 yada alkovenli olmasi bence sart. Hatta alkoven ic hacmi daha genis oldugu icin daha uygun olabilir. Cunku kis kamplarinda zamanin cogunu aracin icinde gecireceksiniz, bu yuzden butun ailenin birbirini rahatsiz etmeden kendi halinde kitabini okuyacagi, digerinin kosesinde cayini icebilecegi, esinizin yada sizin mutfakta rahat yemek yapabileceginiz bir ortam olmali. Yazin arac buyuklugu cok fark etmiyor cunku yatmak disindaki aktiviteler hep disarda ama kisin durum tam tersi.

Forumda 3-4 arkadasimizin hymer 55 araclari var. Bunlara bir goz atmanizi tavsiye ederim. Hymer 55 ler fiyat performans olarak bu gunlerde oldukca makul. Sonucta Avrupa bir karavan. Eger butceniz el veriyorsa daha yeni model araclarada bakabilirsiniz ama en azindan ic genisligi kafanizda olcup tartmak acisindan forumdaki hymer 55 fotograflarini incelemenizde fayda var.

merhaba zeki bey
bütçeniz uygunsa bu aracada bakmanızı öneririm baya özellikli duruyor.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-gumruk-cikisli-orj-burstner-163977276/detay/

Sn.Asiltürk.Sağolun.Alkovende yatak yok galiba değil mi?Oturma gurubu yatak oluyor sanırım.

evet benimde resimden gördüğüm kadarıyla öyle... biraz yatak kur kaldır olayı var tabi çocuklar için.. ama fazla eziyetli değildir .
aşağıdaki resimde bahsetiğim benim banyonun zemini.

image.jpg

ha buarada fiyat bilgiside vereyim. 500 tl ye yaptırdım. her hangi düzgün bir epoksi ustası yapabilir bence

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR