KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?
sailor06' Alıntı:
Doğrusu yaa, DiscoI lerde birden çok sayıda otomatik seçeneği olduğunu bilmediğimden, bu soruya cevap veremem, sizin bildiğiniz uygun bir model var mı? Benzer bir uygulama yapılmışmıdır, aktarırsanız sevinirim.
Eğer motor değişimi ile birlikte otomatik vites de taktırmak istiyorsanız Discovery TD5'ten çıkma şanzıman arayın. Niye otomatik istediğinizi sorabilir miyim?
edaghan' Alıntı:
Eğer motor değişimi ile birlikte otomatik vites de taktırmak istiyorsanız Discovery TD5'ten çıkma şanzıman arayın. Niye otomatik istediğinizi sorabilir miyim?
Elbette, güçlü bir motorun otomatik vites ile birleşiminin keyifli bir sürüş sağlayacağını düşünüyorum, bir de belki yanılıyorumdur ama yol dışı zorlu kullanımda manuel vitesli araçların baskı balatalarının çok daha kolay yıpranacağı düşüncesi bir şekilde bende oluştu. Sürücüye göre elbet bu değişecek olsa da.
puma 120 veya 130 olarak bahsettiğiniz motorlar hangi tip araçlarda kullanılıyor ve ne zaman (hangi yıl )kullanılmaya başlandı. almak için arasam hangi yıl ve hangi modelden çıkma olmalı...110 defendere akuple etmek için şanjmanıdamı almak gerekiyor....
genelde fort transitlerde kullanılan duratorq motorlar
adaptasyon genelde flanş kullanılarak yapılıyor LT 77-R380 pek fark etmiyo
puma motorun gücünden dolayı yürüyen ve aktarmalarda
ezme kırma koparma muhtemel
yaklaşık 1 senedir Discovery'imde 130PS Puma kullanıyorum ve yürüyen aksamda (aktarmalar dahil) herhangi bir problem yaşamadım. LR'lerin standart yürüyeni 380Nm torka dayanacak şekilde üretilmiştir. 130PS Puma 320Nm üretiyor. 120PS Puma 240Nm. dolayısı ile rahatsızlık çıkaracağını sanmıyorum.