Orijinal Olmayan Beyaz Farlara 62 Lira Ceza

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,942

Sekin

Ana Kamp
Yer
İstanbul/Maltepe
Trafik polislerinin 81 ilde yapacağı denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek.
Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi. 81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu. Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.

Etiketler
Ynt: Orijinal Olmayan Beyaz Farlara 62 Lira Ceza

Sekin' Alıntı:
Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Paylaşım için teşekkürler.

Araç kullanırken cep telefonu ile konuşulması, dönüşlerde ve şerit değiştirirken sinyal kullanılması gibi kural ihlalleri ile ilgili olarak adı geçen müdürlük ne zaman harekete geçecek, bir bilginiz var mı ? ;) ;)Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler.

Araç kullanırken cep telefonu ile konuşulması, dönüşlerde ve şerit değiştirirken sinyal kullanılması gibi kural ihlalleri ile ilgili olarak adı geçen müdürlük ne zaman harekete geçecek, bir bilginiz var mı ? ;) ;)Selamlar.

sissiz (özellikle yağışlı) havada ön ve arka sisleriyle yol alan cahil zihniyete ve takip mesafesini korumayan (özellikle motorcuları hiçe sayan) potansiyel katil adaylarına da ceza kesilsin.

jedir çektiğimiz şu Xenon farlardan yaaa.. Çok iyi olmuş gerçekten, bence cezayı artırsınlar biraz daha. Filimli camlar ise ayrı bir muamma. Halk arasında Çakma Apaçi olarak isimlendirilen beyaz şahinli, xenon farlı filimli camlı tiplerden geçilmiyor ortalık.

süper haber ceza caydırıcı degil ama.daha yüksek olmalıydı.

Bu ceza olatı tamam da eğitimle butür şeylerin önüne geçmek sizce nasıl olur en azından ilerisi için,belki 40-50 sene sonrası için.Malum bazı şeyler için birkaç neslin aradan çıkması gerekiyor.En basit örnek,kaçak ağaç kesmek ormanı katletmek 50 sene öncesine oranla çok azaldı.
Bu far,telefon,cam filmi tamam da acaba şehir içinde veya dışında kullanılan havalı korna (onu çalanlar hangi sınıfa girer hala tespit edemedim) ve arkadaşımızın dediği gibi ÇAKMA APAÇHİ ler ve benzerleriyle sadece cıs-tak sesinden başka ses çıkarmayan ve korkunç bir gürültü kirliliği yapan yaratıklarla mücadele ne zaman başlayacak ve cezeları ne olacak.Bence 2 ay süreyle baha bir pahalı otoparkta arabayı bağlamak (biraz sadistce mi oldu)
Bu yaratıkları sadece ağır cezalarla belki biraz caydıra bilirler.Alkollü olarak (limitin üzerinde olanlar için ve adil bir test sonucunan sonra) araç kullanan kişinin sürücü belgesi 2 sene iptal ve o sürede sadece nüfus cuzdanı kalsın bankadan çek yok pasaport yok bakın bakalım alkollü sürücü sokağa çıkabilirmi öyle leyla bir vaziyette.Tabi bu denetim bana olduğu gibi Boğaz ve Etiler'deki gibi mekanların çevresinde de olmalı.Ha bu arada içikiye karşı değilim ve içerimde hemde zevkle içerim.
Bence far,film işin teferruatı bazıları için hiç sorun olmayacak ben ve benim gibi sürücüler cezalandırılacak.Hep butür şeylere şahit olmadıkmı.<<SEN BENİM KİM OLDUĞUMU BİLİYORMUSUN HA AYAĞINI DENK AL>>Devlet memurluğu yapan birçok arkadaşımız bunu çok duymuştur,ben çok duydum 27 senede 17 yere sürgün edildim.
Kalın sağlıcakla.

Ceza kesinlikle az bence daha arttırılmalı.Adam uzunlarla geliyor sanıyorum çoğu zaman oysa kısa farlarıymış ,uzunları yakınca anlıyorum fakat bu seferde uzunların zaten kısa farlardan farkı olmadığını görüyorum.Bende uzunlarla gitmeye devam ediyorum zaten adamın kısası gözümü aldığı için mecbur uzunları yakmak zorunda kalıyorum.Bu gibi durumda herkes böyle davransa bir gün kendi bıkar herhalde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR