Orjinal 2'' veya 4'' yükseltme kiti yaptıranlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercanaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,663

ercanaslan

Kamp III
Yer
İstanbul
Arkadaşlar acaba hangi marka kiti ne kadara aldınız ve ne kadara mal oldu.
Sürüş durumu nasıl.
Yaptıran arkadaşlar yardımcı olup bilgi verirlerse çok sevinirim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ynt: Orjinal 2'' Veya 4'' Yükseltme Kiti Yaptıranlar

Merhaba ;

Ben 2.5 inc rugged ridge nin yükseltme kitini aldım. İçinden amörtisörler, makaslar ve bağlantıları çıkıyor.
Benim makaslar ve amörtisörler kötü olmamasına rağmen aradaki fark çok fazlaydı. Konfor arttı ve bir cok gıcırtı kesildi. Lakin yanına mutlaka yükseltmeye uygun makas küpelerini de alın. Polüretandan. Kit'in fiyatı 1900 tl ye aldım, 1.5 yıl oldu ama. Dolar kuru felan hesaplamak gerek. Ben kesinlikle tavsiye ederim.

İstanbul yaman ticaret den aldım. Siz mutlaka internetten de bir fiyat alın. O zamanlar arada cok fark yoktu. Zaten kargo gümrük felan aynı yere geliyor

ben 4'' kit aldım, aracım 79 model cj5. arac eski olduğu için makaslar, bağlantılar, amortisörler çok yıpranıyor ve dikiş tutmuyor. kit sayesinde aracın hem havası çok değişti, hem de konforu. fiyatını tam hatırlamıyorum ama 2250 TL civarı birşeydi geçen sene. 4'' ile 2.5'' arasında pek fark yok, hatta arkadaşlarım 2,5 '' in daha kullanışlı olduğunu söylüyorlar.

Sizinkilere kıyasla aşağıda linkini verdiğim yükseltme kiti fiyat bakımından uygun görünüyor
Eksik parçalrımı var acaba
4' yükselince şanzumanı düşürmek gerekiyor mu?
http://www.ebay.com/itm/76-86-Jeep-CJ5-CJ6-CJ7-Scrambler-4-Rough-Country-Lift-Kit-w-2-0-Shocks-Arm-/291115186525?autorefresh=true

Abi ben 2.5 inc lik yükseltmeden sonra da 2 cm kadar Şanzımanı takozlardan aşağı aldım. Yağ gibi oldu. Bu ilandaki yükseltme kiti sadece usa shipping diyor. Bir de gümrük ne kadar işler kargo Tr ye ne kadar tutar dikkatli hesapla?
O kit eksiksiz. Tam yani. Viraj denge kolu bile var

Zaten amerika içinde kargo için bile 50 $ yazmış
Olursa kendim getirmek istiyorum ama valize girer mi ve kaç kilo olduğunu bulamadım
Power ile manuel pitman arasında ne fark var
Manuel için ekstra 50 dolar istiyor

kitin içinde balta ağzı denilen 4 adet aparat yok sanki. bu basit aparat dingil makaslara bağlanırken hafif bir açı vererek karpuzlarla şanzımanın doğru açıda olmasını sağlıyor.
ebay de fiyatlar hep böyle, ama gerçek fiyatı bulmak için nakliye ve gümrük masraflarını da bilmek gerekiyor, asıl onlar fiyatı şişiriyor. bu kit çantaya sığmaz ve oldukça ağırdır, zira içinde 4 makas var en azından.

Abi dediğin o 4 parçanın bir fotosu var mı elinde? Açıyı ayarlayan

Bende bu dediğiniz ile aynı işlevi gören bir parçayı makasçıda yaptırdım. Yaklaşık 15 derecelik bir üçgen gibi düşünün. Şaftın açısını düzelterek rahat çalışmasını sağlıyor. Fotosunu eklerim bugün

Evet, tarif uyuyor, u demirinin dingil ile makası birleştirdiği yere konulan bir yanı yaklaşık 2 cm, diğer yanı sıfır, şekil olarak ta balta ağzına benziyor gerçekten. Ankarada Rauf usta takmıştı yükseltme kitini, kitin içinden çıkmıştı o aparat. Yoksa ya karpuzları çevirmek, ya da bir ustaya yaptırmak gerekiyor bunlardan.

bu yükseltme kitlerini uygun fiyata getirtme şansımız yokmu araçlarımız 30 senelik ama yedek parçaları sıfır araçlardan pahalı :smiley:

peki yükseltme kiti yerine makaslarımızı farklı aracın aynı genişlikte fakat daha uzun ve kavisli bir makasıyla değiştirsek amotrisörlerimizide daha uzun taksak yerli yükseltme kiti randıman vermezmi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri