Orjinal 2001 Vitara JLX 5K'nın Arka Difransiyel Dişlisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan faruk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,096

faruk

Ana Kamp
merhaba arkadaşlar,
ben aracımın arka difransiyelini kilitli bir difransiyelle değiştirmeyi düşünüyorum. çıkma difransiyel tabi. çünkü burada (hatay) difransiyel kilidi takmayı bilen bir tamirci yok.bende sorun olmamaması için çıkma kilitli bir arka difransiyel alıp takmayı düşünüyorum. ama benim aracın difransiyel dişli sayısını bilmem gerekiyor. uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum. ayrıca hangi dişli oranında difransel takmam uygun olur.
teşekkürler.

Etiketler
Ynt: orjinal 2001 vitara jlx 5k nın arka difransiyel dişlisi

Ankarada bir hurdacıda komple arka difransiyel armuduyla, balatalı sistem dedikleri kilidiyle satılıyordu...

ANTAKYADA BU İŞİ YAPABİLECEK EN İYİ USTA sanayide 4. cadde de formula var..daha iyisini bulmak zor..

faruk' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
ben aracımın arka difransiyelini kilitli bir difransiyelle değiştirmeyi düşünüyorum. çıkma difransiyel tabi. çünkü burada (hatay) difransiyel kilidi takmayı bilen bir tamirci yok.bende sorun olmamaması için çıkma kilitli bir arka difransiyel alıp takmayı düşünüyorum. ama benim aracın difransiyel dişli sayısını bilmem gerekiyor. uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum. ayrıca hangi dişli oranında difransel takmam uygun olur.
teşekkürler.

Üzerinde Lock rite tarzı %100 kilit olan çıkma bir diferansiyel bulmanız biraz zor.Kilitin bir piyasa değeri olduğu için genelde ayrıca satmayı yeğlerler.

Hem hali hazırda kullandığınız sağlam diferansiyeli boş yere değiştirmenize bence hiç gerek yok.En doğru ve az maliyetli hareket Becceden veya e-bay den bir %100 kilit alıp kendi diferansiyelinize takmanız olacaktır.Kilit takmak çok zor bir işlem değil,diferansiylelden az çok anlayan bir usta yapar.En olmadı günübirlik Gaziantepe gider orada taktırırsınız.Her koşulda çıkma diferansiyel maliyetinin yarısına gelir.

Aracınız 1.6 JLX otomatik vites ise muhtemelen ayna - mahruti oranınız 4.62:1 , düz vites ise oran yine muhtemelen 5.12:1 dir. Ama Suzuki çok çeşitli ayna mahrutiler kullanmış,sizin araçta farklı çıkma ihtimali her zaman var.Bu yazdıklarım genel bilgidir, en doğrusu diferansiyel kapağını açıp dişlileri tek tek saymanız olacaktır.En önemli nokta ise ön ve arka diff oranlarının aynı olması gerekliliği,olurda arkaya çıkma diff alırsanız aynı orandan önede almanız gerekecek.

98 model jlx 5 kapı otomatik aracımın dişli oranı 5.12. Açtırıp baktırmadan oran söylemek zor. Karışık kullanılmış.

İspanyol 1.6 lar 1998 sonrası 39/8 =4,87 motoru güçlendirildiginden biraz daha hızlı gitsin amacı ile konmuş..bu bilgiler netten alınmadır en temizi söküp saymadır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri