Orta ve Uzakdoğu'ya ..Yol, akıl, fikir..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan on the road Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,087

on the road

Yeni Üye
Herkese Selamlar,

Ekim ortası ilk durak Hindistan olmak üzere, Thailand, Laos, Kamboçya, Malezya vs. bölgelere kışı geçirme amacı ile yola çıkacağım. Zaman problemim olmadığı için seyahatimi en ucuz şekli ile ve ''yolda'' gerçekleştirmek istiyorum. Tecrübesi olan arkadaşların Hindistan'a tren yolu ile nasıl gidilebileceği konusunda bilgi ve tavsiyelerini beklerim. Bunun yanında konuya ilişkin her türlü bilgi ve tavsiyenizi de dikkate alacağımı bilmenizi isterim.
Şimdiden teşekkürler ..
Sevgiler, saygılar..

Etiketler
Ynt: Orta ve Uzakdoğu'ya ..Yol, akıl, fikir..

Güzel Bir Rota ve Eğlenceli bir Maceraya Benziyor. Sana senin bildiğinden pek fazla bilgi veremem Ancak Güzel bir Yolculuk Geçirmeni dileyebilirim. Umarım Yardım Edebilecek Tecrübeli birileri çıkar.. Şimdiden iyi yolculuklar

merhaba.
hindistana kadar tren yolu ile ulaşan duymadım okumadım.bu olmadığı anlamına gelmez tabii.

genelde pakistan üzerinden kara yolu ile gidiliyor.
tahrana kadar tren ile gidip devamını karayolu ile yapabilirsiniz.veye iran sonrası dubai veya sharjah a uçup oradan uygun fiyatlı hindistanın bir kentine uçmak daha mantıklı gibi.
pakistanda çektiğiniz eziyete geçirdiğiniz süreye değmez bence.

okumadıysanız eğer aşağıdaki link size fikir verir
http://gezginrocker.com/

hindistana uygun fiyatlı uçan airarbia nın sitesi

http://www.airarabia.com/home-tr

yolunuz açık olsun

Sn. Melih Kara,
İyi niyet ve güzel dileklerin için çok teşekkürler..

Corrado41,
Sağladığı ekonomi yanında çekilecek çile olmadıına dair ben de bi çok tavsiye aldıım.
Gezginrocker ile beni tanıştırdığın için teşekkürler..Kendisine de sevgiler :smiley:
Ulaşabildiğim en uygun fiyat Bombay eur 420.- Türkmenistan Airlines idi.
Hemen AirArabia'yı da inceliyorum.

Teşekkürler,saygılar..

tekrar merhaba.
tr hindistan fiyatları yüksek olur. airarabia dönemsel kampanyalar hariç.
iranı gezip. irandan dubaiye (gezmek için değil aktarma amaçlı) dubaiden hindistana geçmek çok daha mantıklı.
iranda karşılaştığım kanadalı kardeşler yanlış hatırlamıyorsam 52 avroya dubai den hindistana uçacaklardı.

şiraz sharjah ekim 15 e baktım

http://reservations.airarabia.com/ibe/public/showReservation.action

sharjah goa.

http://reservations.airarabia.com/ibe/public/showReservation.action

corrado41 merhaba,

ilgi ve alakan için minnettarım ..
Hepsini inceliyorum.

saygılar.

Merhaba,
güzel plan ve rota.. Gerçekleştirdin mi acaba?
Benim de suriye, lübnan, kuzey ırak, iran üzerinden hindistan, nepale ve daha uzakdoğu ülkelerine geçmek gibi bir hayalim var ama bütçesi biraz düşündürüyor beni ve sanırım bir yol arkadaşına ihtiyacım var. Ve belki yolda barınak+yemek karşılığında iş bulabileceğim bir yerler bulmam gerek..
Bu arada corrado41 haklı daha önce hindistan ve nepalde bulundum istanbul-sharjah-katmandu uçağı ile gitmiştim 550 dolar civarıydı gidiş dönüş uçak bileti. ve oraya gitmenin en ucuz güvenli yolu irana ucuz bir yolla geçip ordan mumbai e airarabia hava yolu ile geçmek. Pakistanı karayolu ile geçmek olasılığı da var tabi ama bugünlerde ne kadar güvenli kimse bilmiyor? Bazen Pkistana yardım götüren tırlardan biriyle anlaşsam da kuzeybatı pakistana gitsem mi diye düşünüyorum ama hiç araştırmadım tabi duyduğumuz güvensiz söylentiler yüzünden.
Neise umarım kayifli olur senin için ...

İyi yolculuklar...

jazznt merhaba,
planımı gerçekleştirmek üzereyim. p.tesi pasaport süremi uzatıp ist.a geçiyorum oradan bileti alıp en kısa sürede yola çıkıcam.
ve sanırım hindistan'a uçak ile geçip gerisini karayolu ile ilerleyeceğim.
şu an eur 420.- bilet var. daha ucuzunu bulamazsam sanırım bunu kullanıcam.
türkmenistan airlines ile.
Teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri