Ynt: Ortak Telsiz Kanalı Önerisi
karavaınıda CB cıhazı bulunmasında fayda vardır tabii mobil cıhaz olması iyi olur
5 Watt lık cıhazlar artık serbest ruhsata tabi değiller AM ve FM olması iyidir FM 21 de çağrı yapan arkadaşlarımız var.
halen kullanılmaktadır Propagasyon (elektromanyetik dalgalar)sayesinde uzak görüşmeler bile yapılıyor
CB cıhazı kullanan çok kişiler vardır.kamyoncusu Tırcısı, deniz de balıkçılık yapanlar tarlalarda traktörle tarla sürenler de bile kulananlar mevcuttur.
olmayacak yerde karşınıza o parazit kutusu denilen kafa şişiren denilen aletler çok zaman işe yaramıştır.
halende kullanılmaya devam ediliyor.bağzen kendini bilmezlerin eline geçmesinden dolayı çok kırgınlıklar olmuştur ama yine işe yarıyorlar.
size fotoğrafını ve mağaza adresini göndermiş olduğum mağazadan da vhf-uhf cıhaz temin edilir sizin PMR dediğiniz band lardada kullanılır.
cıhazı kullandıkça hoşunuza giderse senede iki defa Amatör radio sınavları açılmakda onlara girer belge alısanız daha güzel olur.
Amatör sınavları artık eskisi gibi zor geçmeyecek kanımca MORS sınavı kaldırıldı.(A sınıfı belgesi olupda MORS bilmeyenlerin bilenlerin yanında rezil olmamalrı için kaldırıldı)
şimdi Kanun yönetmelik ve işletmeden yapılacak 1985 yılında sorulan soruların aynısını soruyorlar sadece satır atlatmışlar.yeni kanun düzenlemesi yapmışlar -
ondada fazla değişiklik diyemeyiz 12 yaş sınırı ve HF bandlarının genişlemesi gibi, ruhsat aranmaması gibi -düzenleme oldu Watt ların düzenlenmesi de dahil
PMR de burda cuvallarda var kiminin PTT mandalları kopmuş açma kapama düğmeleri yok.camları kırık tuş yakımları yırtılmış.uhf sinyalı önünde engel oldumu problem oluyor
fazla yazmıyyım bu kadar yeter herhalde . karar verirsen yardımcı olunulur. birkaç resim bu yazının üzerine iyi gider diye düşündüm bunlar fazla parazit yapmazlar kafa şişirmezler
seslerini kıstım rahatsızlık vemesinler diye
iyi akşamlar diliyorum herkesin
Gençlik ve spor bayramını kutluyorum.
ismail