Ortiz 5.25 Classic Karavanımızı Aldık.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Gezentiler Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,827
Ortiz ile 2 hafta önce telefonla konuştum. 750 kg altı karavan yapacaklarını söylediler. en fazla 1 yıl gibi bir süre koymuşlar kendilerine.

Gerçi 750 altı karavan 5+1 kişilik pek mümkün olmayabilir. Ama bilgi vermek istedim.

bilgilendirme için teşekkürler.

750 kg altı bir model Ortiz'in elini çok güçlendirir bence.
Tabii 5 kişilik ve 750 kg olabilmesi bence de pek mümkün değil , yani mutfak ve duş-tuvalet donanımları eksik olursa bilemem tabii..

Ya da 3 kişinin ancak sığacağı bir iç hacime 5 kişiyi konfordan ödün vererek sığdırabilirsiniz.
Sonuçta bu işler hep beklentiyle ve ihtiyaçlarla ilgili , 5 bekar arkadaş olsa çok problem olmaz ama 3 çocuk + Anne Baba yani aile için 5 kişi farklı ihtiyaçlar demek :smiley:
 

Etiketler
Maalesef kasko çok yüksek ama bence yine de yapılmalı...

Alko kaplin kilidi ve Alko tekerlek kilidim var. Karavanda internet üzerinden takip yapabileceğim gsm bazlı bir cihazı da uygun bir yere gizledim. Geride kalan riskler için ise "manevi sigorta şirketi"mizin amblemi olan "nazar boncuğu"nu kapının üzerine monte edeceğim :smiley:
 

Şaka bir yana, geçen sene kasko yaptırmadığım için cebimde kalan para ile Dai Shava 2500 model bir mazotlu ısıtıcı satın aldım. 220 volt ile çalışan 120 lt kapasiteli büro tipi buzdolabımı da 12 volt'a dönüştüreceğim.
 

@kyenipazar41

Haklısınız, ama belirttiğiniz gibi tam bir karavan konforunda(Duş&Tuvalet, Mini mutfak, oturma alanı) en fazla 2 duble yatak(Oturma alanını dönüşmesi) birde 2 katkı ranza yatakları yapabildiler. Fiziki olarak 750 kg altı bu konforda daha fazla yatak mümkün değil gibi.

Ah şu sınır 1 ton olsaydı :( O zaman 4 metre üstü karavanlar ile belki daha iyi olabilirdi...
 

Elbette kasko ciddi bir güvence. Aracım kaskolu. Evim ve işyerim ise hem DASK ile, hem de özel poliçe ile sigortalı.
Ancak verilen uçuk fiyatı görünce, hele de sigorta acentalarının çekme karavan sahiplerini ciddiye alıp da "ya şu çekme karavanları da bir yolunu bulup uygun fiyata sigorta edebilir miyiz?" demedikçe inadım devam edecek.

Risk mi?

Yaşam varsa risk de var, ne yapalım :smiley:
 



Konuyu acalı baya bi olmuş. Artık ortizimizle bu sene gezmeye başlayacağız. Ilk olarak bayramın 2. Ve 3. Günü çeşmeye gitmeyi planlıyoruz. Acaba o tarihlerde orada olacak var mı veya çeşme de karavanimizla kalabilecegimiz yer tavsiye si varmıdır?
 

Konuyu acalı baya bi olmuş. Artık ortizimizle bu sene gezmeye başlayacağız. Ilk olarak bayramın 2. Ve 3. Günü çeşmeye gitmeyi planlıyoruz. Acaba o tarihlerde orada olacak var mı veya çeşme de karavanimizla kalabilecegimiz yer tavsiye si varmıdır?
Aracınızı değiştirdinizmi
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,507
Kayıtlı Üye Sayımız
172,128
Kaydolan Son Üyemiz
hayalperestt

SON KONULAR



Geri
Üst