Örtü Gerdirme için yardım,

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokhanaltintas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,379

gokhanaltintas

Ana Kamp
Sevylor kcc 335 şişme kanomu daha önce oldukça rüzgarlı bir günde kullandım ve gerek dalgalardan gerekse de küreklerden sular sebebi ile ıslandım, diğer solid kano tipleri gibi üstünde bir kaplama yok veya etek kullanma imkanım yok, bu sebeple üstüne üç parçadan oluşan su geçirmez bir örtü koymak istiyorum aslında örtüleri kestim zımbalamalarını yaptım ama iyi bir şekilde gerdirmek mümkün olmuyor gerdirme yayları kanoboyunca uzanan halkalar için yapılırsa örtüler uzunlamasına gerdin duruyor ama en iyisi tabi enlemesine gerdirmek. Gerdirme lastiklerini kanonun altından geçirip örtüyü gersem mukemmel olacak ama o zamanda suyun altında kalacak 5 veya on adet lastik kanonun seyrini çok etkilermi onmu merak ediyorum şayet etkilemezse o şekilde kullanmayı düşünüyoreum. yelken ve dümen yapmak bu kano üstü örtüsünü ayarlamaktan daha kolay. Fikir verirseniz sevinirim. Selamlar.

6954093200_80a3571b9c.jpg

DSC00038 by gokhanaltintas, on Flickr

6954093088_2d52369e9b.jpg

DSC00040 by gokhanaltintas, on Flickr

6954092978_a57ee09d6e.jpg

DSC00041 by gokhanaltintas, on Flickr

6954092878_4a3ed5b30d.jpg

DSC00039 by gokhanaltintas, on Flickr

Etiketler
Ynt: Örtü Gerdirme için yardım,

Merhaba yapı marketlerde satılan metre işi portbagaj lastiklerinden alıp çeşitli kalınlıklarda mevcut brandaya açtığın kuş gözlerini biraz daha sıklaştır hepsinden geçir botun üstüne brandayı geçirdikten sonra lastiğin ucunu fazla olmamak kaydı ile gerdir aslında su geçirmeyen kumaş türü yumuşak bir malzeme bulsan botun etrafını iyice sarar ama yinede siz bilirsiniz yada mevcut brandanızı çadırcıda botun şekline göre büzgü oluşmayacak şekilde diktirip lastiği öyle taksanız daha iyi olmaz mı?

Mesajınız için teşekkür ederim dediklerinizi etraflıca düşüneceğim keşke muşambaları biraz bol bıraksa idim dediğiniz gibi büzgülü yapmak daha iyi bir fikir evet, aldığım muşambaları kesmiş bulundum dediklerinizin ışığında bir çözüm düşünmeye çalışacağım çok teşekkür ederim.

Dümen için kullandığın malzeme su emmeyen hafif birşey olmalı ve kanoya monte edeceğin kısım kanoyu ısırmamalı

Evet pürüzleri bu gun taslama ile aldım, sanayi tipi ağır hizmet te kullanılan pvc gibi bir şey tek kusuru su an ıcın cok agır olması dumenın pala kısmının buyuk oldugunu bılıyorum buyuk ıhtımal daha kucuk bır kısmı yetecek ama once denemek ıstıyorum. Kanoya giren kısmı tasladım ama sanırırm ateşten de gecirecegım brandayı asındırmasın dıye..
Teşekkür ederim.

Kanoya yön veren kısımda 4-5 cm sağlam pvc,yi arka tarafında bırakıp uç kısımı biraz daha ince malzeme kullanılamaz mı?

Yön veren kısım derken sap kısmını dıyorsanız o kısmı malzeme yetmedıgınden ters tarafa verdım ordan baska uzun bır sap cıvatalayacagım alt pala kısmı sanırım kuculecek bu boyda kalmayacak, mazemeyi inceltme derken tek kalınlık bır plaka kullandım kendim inşaat muh. olmama sebebı ıle sanırım kesıtlerı bol tutma yonunde asırı gucenlı davrandım nıhayetınde kano ama ılk tecrubesızlık ıste.

Sap kısmı değil suyun içinde kalan kanoya yön veren kısımı en büyük parça o zaten sizin pala dediğiniz parça

Evet o kısmı çok buyuk sanırım şimdi yelkenlı tekneler ıcın dumen boylarına bakıyordum, 2 gb kadar kıtap ınıdırmıstım okumak kısmet olmadı henuz ama ara ara bakıyorum tekne boyu agırlıgı vs ıcın olculer vardır sanırım. solid ince kanolarda cok kucuk dumen palası oluyor yetıyorda benım kısı ruzgara cok yakalanma ıhtımalı ve yelkenı olacagı ıcın tam boıyut belırleyemedım ama sanırım yınede bayagı kuculecek..

Denizde kullanacağım, ama yani bir saat dolaşıp dönmeyi dusunmuyorum, yani eşyalarımı yukleyıp ızmır datca arası kıyı kıyı gıdebılırım kamp yapa yapa. Dönüştede ıkı sırt cantasına ekıpmanımı koyup aracla donebılırım İzmir e.

Bence bir defa daha düşün derim bende intex marka üç yerinden şişme bot var yüzmeyi bilmem can yeleği aldım lalizas marka 90 kg kişiler için ama yinede zodiak marka bot almadığıma pişman oldum sendeki kano tuzlu suda bana hiç emniyetli gelmedi forumda bir araştırma yap istersen katlanabilir kano görmüştüm alüminyum dan 30kg ağırlığındaydı sanırım bulabilirsem linkini ben atayım sana

Aslında bu kano kcc ss5 200 kg kapasıtelı ve ıkı kısılık, ben tek kullanmayı dusunuyorum cunku tek basıma 100 kg gelıyorum arkadaşlarımda benım cıvarımda o yuzden kanoları olana kadar onlarsız tek gezecegım acıkcası, kcc 335 serısının dısı branda kaplı raftinde de kullanılan bir seri, ben delmezsem kazara bıcakla falan kolay kolay delınecegını sanmıyorum, can yelegı vs o tarz tertıbatımda var ancak denızde kumanda edıp tam ıstenılen yere gitmek solid kanolardakıne nazaran oldukca zor ondan yelken hazırlıyorum, bakalım neler yapabılecegız gorecegım bır ay ıcınde ınsallah.

Yok ne demek burdaki en deneyimsiz kişi benim o yüzden her türlüğ görüş ve öneri çok değerli benim için çok teşekkür ederim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,171
Kayıtlı Üye Sayımız
167,058
Kaydolan Son Üyemiz
Fethiye Paraşüt

Çevrimiçi üyeler