Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 533
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,123
Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

s.forester' Alıntı:
sevgili dustero , demagoji yapmakta usta olduğun anlaşılıyor...

ben qasqhaiye değer biçmedim , hiç de sevmem.

sadece XV ile aynı segmentte olan Qasqhai dedim :smiley:

tamam dediğiniz olsun , Forester arazide iş yapmaz.

Bu arada cevabınızı aldınız demişsiniz , alçaltınca arazide nasıl gider ki denilince.

behey güzel kardeşim sen dusterı 10 santim alçaltıcam yol tutuşu subarudan iyi olur deyince ben de yapılmışını gönderdim. sen 10 santim alçaltınca dusterı arazide , sen nasıl gideceksin peki ??? alçaltılmışları karşılaştırman için foto gönderdim. Yani Dusterı 10 santim alçaltınca arazi kabiliyeti düşmeyecek mi , tam bir laf salatası yapıyorsun.

bu arada Subaru zaten yere çok yakın denmiş , akşam inşallah bi foto çekeyim bakalım hakikatten "yere çok yakın" mı ??

bu arada ben forester off road diye tutturmadım , siz öyle anlamak istediğiniz içim , o sizin yorumunuz olmuş benim o yönde tek satırım yok. hatta tersi var.
Buyrun tekrar okuyun : "...yani off road için Forester daha uygundur. (Yanlış anlaşılmasın Forester off road aracı değildir ama XV ile kıyaslanıp illa biri off road denirse Forester derim) "
Yanlış anlaşılmasın diye de özellikle belirtmiştim ama neyse... :smiley:
siz üzmeyin kendinizi duster muhakkak iyidir.
forester sende bazıları gibi (*) muhabbetlere başladın. ben subaru seviyorum diyorum siz birkere duster seviyorum yada güzel araç diye ağzınızdan çıkarmadınız sizmi objektifsiniz? hadi yemeyin burda kimseyi sağdan sağdan devam edin. qasqhai ile xv yi aynı sepete koyan zihniyetten zaten başkada bişey beklenemez. qasqhai duster'la aynı motor ve aynı çekiş sistemi olmasına rağmen şasi alçaklığı ve sınırlı yaklaşma açılarıyla beraber bir şehir jipidir tabiri caizse prestij jipidir tıpki ix35 gibi tıpki sizin aracınız gibi. xv gerek yaklaşma açıları gerekse çamurluk lastik mesafesi ile off road'a daha uygundur üstündeki teknoloji ve görünüşündeki zerafet sizi yanıltmasın bir prestij jipi olsa o çamurluk lastik mesafesi o araçta olmazdı. forester arazide iş yapmaz demedim münasip yerlerinizle dinlemeyiniz söylediğim şeyleri doğru ve düzgün anlayınız. forester'in geçisi sınırlı olan epey yerden xv sorunsuz geçer 2 parmak çamur üstünde gitmekten bahsetmiyorum etaplardan bahsediyorum doğru ve düzgün anlayınız. burda herkesi rahatsız etmeye başladınız gidin kendinize bir forester topiği bulun aracınızın reklamını orda yapın objektif değilsiniz bari o topicte hemcinslerinizle ayrı fikirlere düşmezsiniz. orda karşılaştırdığımız olay yol tutuşu idi basılmış bir aracı tekrar off road kulvarına almak sizin için ne gibi bir mantık türetiyor bilemiyorum ama benim için akla mantığa yatmadığı kesin. en kötü hidrolik süspansiyon atarsınz keyfinize bakarsınız burda laf salatası yapılmıyor başka topiclerden gelipte laf ebeliği yapılıyor zatıaliniz ile. foto çekmenize gerek yok forester canlı gözle gördüğüm ve bildiğim bir araç zaten. forester bildiğim bir aracın dışında tekirdağ paraşüt alanına bundan bir ay önce biz mangal için off road turu yaptığımızda tucson ile paraşüt alanına çıkamayan bir araç. aracını iyi tanıyorum sen merak etme güzel kardeşim sen duster'ı tanı senin sıkıntın orda. yanlış anlaşımasın diye özellikle belirttim diyosun bende sana bin kez söyledim ''YANLIŞ BİLİYOSUN'' xv off road 'a daha yatkın bir araç diye kasa sınıfı cayenne dir qasqhai değil sen şimdi cayenne de off road aracı değil dersin beni bayıltırsın. ben üzmüyorum kendimi siz rahat olun duster'ın ne olduğu belli bilmeyenlerde öğrenecek 2 3 sene içinde akla kara belli olacak.


off road'u sürekli profesyonelce yapan bir zj ci arkadaştan alıntıdır: araç monokok şasi , arazi şanzımansın ve sabit aksa sahip olmayan bir araç... subaru impreza kadar iş görür arazide... tek avantajı yüksek olması...'' burda bahsettiği arazide imprezaların drift yaptığı 4parmak kar zemin bir foto üzerine bu yorumu yapmıştır hafif tip düz asvalt üstü karlı zemin yani sen forester'i etaplara sokarken imprezayıda sokmaya kalkmayasın yanlış anlaşılmasın.
 

Etiketler
Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

son satırınıza dikkat çekerim , forester fotosu koyup da impreza yazan ben değildim hatırlatırım... (sayın karadamı idi...)

yazdığınız terbiye dışı tüm tabirleri de tarafınıza iade ediyorum.

sizin canlı gördüm dediğiniz aracı ben 2,5 senedir kullanıyorum fakat siz aracı daha iyi biliyorsunuz , öyle olsun , üzmeyin kendiniz.

daha fazla sizinle boş yazışmaya vaktim yok benim.

birkaç dergiden okuyun bakalım qasqhai ve xv aynı segmentte mi değil mi ? öğrenince haber verirsiniz.
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri


“…Crossover segmentinde; simetrik sürekli dört tekerlekten çekiş, CVT otomatik şanzıman ve 1.6 motor gibi özellikleri birarada sunan tek model olan Subaru XV,…”

“…Crossover segmentinin güçlü markası Nissan, Şubat ayında 29 bin 189 adetlik satış rakamına ulaşan binek araç segmentinde 1062 adetlik satışla binek araç pazarının yüzde 3,6’lık payına sahip oldu. Şubat ayında lanse edilen otomatik vitesli Qashqai’nin gördüğü yoğun talep Nissan’ın Crossover segmetindeki gücünü göstererek…”
“…Subaru'nun geçtiğimiz yıl tüketici ile buluştuğu prestij modelleri Outback ve
Legacy, SUV segmentinin temsilcisi Forester…” (ix35 ve ix55 ikisi de SUV segmentindedir)

Artık öğrendiniz hangi iki araç aynı sepete konabilir... Gerçi Qasqhai'ye Jip diyerek bu konudaki bilgiye ihtiyaç duyduğunuzu itiraf etmiştiniz...

Bence gerçekten bu konu yeterli , rica ediyorum.
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

lütfen amaa... bırbırımızı uzmeden germeden radıkalleşmeden medeni sınırlarda yazışalım... ;) herkesın aracı kendıne hummer gelir... ;D
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

s.forester' Alıntı:
son satırınıza dikkat çekerim , forester fotosu koyup da impreza yazan ben değildim hatırlatırım... (sayın karadamı idi...)

yazdığınız terbiye dışı tüm tabirleri de tarafınıza iade ediyorum.

sizin canlı gördüm dediğiniz aracı ben 2,5 senedir kullanıyorum fakat siz aracı daha iyi biliyorsunuz , öyle olsun , üzmeyin kendiniz.

daha fazla sizinle boş yazışmaya vaktim yok benim.

birkaç dergiden okuyun bakalım qasqhai ve xv aynı segmentte mi değil mi ? öğrenince haber verirsiniz.
ilk satırınızdan hiçbir şey anlamadım nedemek istediğinizi. 2. satırınızda ise terbiye dışı bir ortam olduğunu düşünmüyorum siz yapıyosanız ayrı mesele. 3. satırınızda ise 2.5 senedir kullanıyosun ama nerde kullanıyosun behey baba???? aracın asvalttan başka yer görmemiş off road konusunda profesyonel bir binici deneyimli gibi caka satıyorsun sevgili forester. ben epey sefer forester tecrübe ettim arazide siz kaç duster tecrübe ettiniz siz duster'ın marka ismine göremi karar veriyosunuz aracın geleceği hakkında siz daha arazide kendi aracınızı tecrübe etmemişsiniz duster hakkında konuşamazsınıız kusura bakmayın dedikleriniz kimse için emsal taşımaz. kar adamının tecrübesi yalan peki benimdemi yalan siz çokmu foresternizle duster'ı yanyana tecrübe ettiniz çokmu kaç kere yanyana geldiniz? sende göreceksinki xv foresterden daha başarılı olacak foresterden korkmam xv den korktuğum kadar. altında yazdığınız msjınıza istinaden yazıyorum sizin sıkıntınız zaten yazılanlardan çizilenlerden ibaret biyerde bişey okuyosunuz tak ona takılı kalıyosunuz sizin tecrübeleriniz dergi okumaktan geçiyor. bak bakalım senin foresterle ix 35 hangi ssepettemiymiş leğendemiymiş izle bakalım birbirinden nekadar farkları var. http://www.youtube.com/watch?v=vYUQxNsSKA8&feature=share


jip diye bir sınıfta yoktur ona jip denir buna denmez gibi bir ibareniz olmuş jip halk dilinde 4çeker tüm yerden yüksek araçların takma adıdır söylemişim demişim olabilir ordan yola çıkarak bişey elde etme çabasına girmişsiniz ama sizin gibi araziye adımını atmamış birisinin off road hakkında bilgiye çok ihtiyacı olduğu aşikar önce offroad kavramını kavramakla başlayabilirsiniz ama ben sizin bünyenizi fazla zorlamamanız taraftarıyım. nur topu gibi bebekleriniz var sanırım allah bağışlasın siz bence duster almayın foresterden şaşmayın asvaltta gitmeye devam edin arka koltukta 3.kişi sıkıntınızda var zaten asvaltta sağdan sağdan devam ediniz. burası yol dışı tecrübelere dayalı bir mekandır aksi halde ben araziye adımını bile atmamış kişilerle polemiğe girme taraftarı değilim. burda herkestende özür dilerim. bidaha size herhangi bir şekilde cevap vermeyeceğim yazdıklarım son derece açık ve nettir. bu saatten sonra sizden gelecek yazılara tebessümle güler geçerim. hayırlı akşamlar
 



Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

Yav biraz sakin olsanız daha iyi olmaz mı?

Boşu boşuna gerilim yaşıyorsunuz ve biz moderatörlere de yaşatıyorsunuz.

Şimdi boşu boşuna cümlesi içinde tartışma çıkarırsınız siz. :smiley:
Aracım yok 4-5 dağ botum ile idare ediyorum tabanway Off Roadı.;D

Tüm araçlar birbiriniz kopyası olarak imal edilmemişken farklı farklı modelleri karşılaştırırken doğal olarak benzer ve benzer olmayan yanları olacaktır.
Ve bu durum bazen olumlu bazen olumsuz sonuçlara vesile olacaktır.

Tartışma yaşamak yerine araçlarımız ile aldığıNIZ keyfin mutluluğunu yaşasanız ve bunları bizler ile paylaşsanız.??
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

Forumu takip etmeyi bırakacağım kendini bilmez 1-2 kişi yüzünden...
burası sizin şahsi alanınızmıdır nedir anlamadım ki?
sürekli didişip forumu kirletiyorsunuz, dedikoducu mahalle kadınları gibi....
ne gerek var kalp kırmaya birbirine üstün gelmeye çalışmaya?
gereksiz yazılardan dolayı forumdan soğudum valla...
Adminlerden gereğinin yapılmasını rica ederim,
eğer bu şekilde devam ederse severek takip ettiğim bu forumu artık takip etmeyeceğim...


selamlar...
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

herkese itidal ve sabır tavsiye olunur... burada hem bilgilenme hemde azcık relax olma olayı yaşanıyor... ölçüsünde olursa gayet güzel olur... tarafların aşırı iddiacı, fanatik ve ego duygularına gem vurması halınde herşey daha güzel olacaktır... çok ciddi gerilim olmasa da, belli kişiler arasında oluşan tartışma varmış izlenimi verilmemeli... karşılıklı ortak noktalar da aranmalı ve empati yapılmalı... pozitif kalın... ;) 8)
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

Benim anlayamadığım; "otobanda Duster ile Hız yapmanın Riskleri" konusu nasıl oldu da forester duster a karşı adlı bir korku filmine dönüştü :smiley: :smiley: yapmayın arkadaşlar şimdi TYT nickli arkadaş çıksın Toyota varken size ne oluyor desin ben çıkayım CJ min eline su dökemez diyeyim biri çıksın cherooke var patrol var pajero var ve bunun sonu yok lütfen kim en son kaç yapmış otobanda (Kii hiç bir
araçla tasvip etmiyorum) biri birşey söylesinde konu aslına dönsün....
Birbirimizi kırmak yerine dostluk oluşturmak için bu forum da dolaşmıyormuyuz; ben kendi adıma çok keyifli dostluklar edindim CJ mi toplarken çok değerli yardımlar aldım.... Lütfen arkadaşlar... Bu arada ben diğer arkadaşlar gibi falanca ya da filanca arttırdı gerilimi demeyeceğim kimse kendi başına tartışamaz :smiley:


C.C
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

dediklerinizde çok haklısınız ancak malesef bu mümkün olmuyor. biri duster'ı ile ilgili bir yorum yapıyor başka birisi hadi lan ordan diyor çık işin içinden çıkabilirsen :smiley: bırakta adam kendi markasının topiğinde yorumunu yapsın herkes kendi forumunda takılsın ama kimse anlamıyor. neyse ben forumu kirletmemek adına bu saatten sonra satır değil görüntü paylaşacağım '''topic başlıkları''' ile ilgili teferruatta siz değerli otomobil severlerin olsun 1 2 3 tıp..........
 



Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

Aslında yorum için çok erken... Bu araçlar daha piyasaya çıkalı iki yıl oldu...
Araziye ise sanmıyorum sıfırı vuran çok sayıda sürücü olsun : :eek: :-\ Zaten üretenler bile yüzyılıın off road aracı değil bu fiyata böyle bir araç diye satıyorlar... İnsanlar deneyimlerini tartışıyor karşı fikirler ise sadece fabrika değerleri ile olabilir çünkü etrafınızda bulabileceğiniz ne eski ustası ne de kullanıcısı var... Ben tüketimine ve tork'una hayran kaldım hiç bu kadar beklemiyordum... Daha önce Renault un performansını ve motorunun ciömriliğini biliyordum ve Sandero da kullandım (56000 de sattım) ama ikisinin alakası yok... 4.2 6 silindirli bir CJ8 aracımda var ayrıca sesi ile arazisi ile yarışamaz ama ekonomisi ile konforu (CJ8 e göre) harika... bagaj büyük; eşim kullanıyor ve kendisini gayet rahat hissediyor daha önce TerranoII kullanıyordu; bundan çok memnun evet satıyorum satıyorum sattım :smiley: :smiley: :smiley: İyi geceler
C.C.
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

son mesajımdan sonra gelenleri okumaya gerek görmedim , ben ispatlarımı yazmıştım çünkü daha fazla boşa zaman harcamaya gerek yok.

konu başlığı ile de sadece "otobanda duster ile hız yapmanın riskleri" ile diğer suv-crossover-jeep lerle riskinin farkı nedir dediğimizde aktif ve pasif güvenlik önlemleri,ekipmanları gözönüne alındığında bazı araçtan fazladır bazısından düşüktür diyorum.

Fakat her zaman sürat felakettir , bu kadar.
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri


yolda hız yapmanın ve kemer takmamanın riskleri... sadece dustere mahsus rısk değil.... ;)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bZ2EKswyTao
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

bilalr' Alıntı:
lütfen amaa... bırbırımızı uzmeden germeden radıkalleşmeden medeni sınırlarda yazışalım... ;) herkesın aracı kendıne hummer gelir... ;D


% 100 katılıyorum.şu an benim corsa m bana x6 q7 gibi geliyor... ;) çünki elimdeki bu daha iyisini alana kadar en iyisi bu.....
 

Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

DuSTeRo' Alıntı:
sevgili forester cevabı aldınız sanırım? hala forester off road diye tutturuyosunuz ya bi sokalım ozaman orjinal halde parkura ya şurda orjinal forester vidyosu paylaşırmsınız bizde görelim? siz bi internete girin allah aşkına forester ile xv nin yükselkiklerinini kyaslayın. xv nin şasi alt yüksekliği nerdeyse poyra üstünde bide forestere bakın. sen nedersen de paşam ix35 ile forester aynı segmentte aksırsanda pıksırsanda bu böyle bunun demogajisini yapmaya gerek yok. stock qasqhai de off road'a uygun bir araç değildir yaklaşma uzaklaşma açıları sınırlıdır qasqhaiye bi değer biçiyosunuz aynı motor aynı sistem ve daha fazla kapasitesi olan duster'a değer biçemiyomusunz benimde anlamadıgım nokta orası. forester'ın segment arkadaşı ix35 kasa olarakta ix55tir bu araçlarda prestij aracıdır kusura bakmayın ağır off road'a elverişli değildir bir piknik aracıdır. bir karış karda iyi gidiyor olması foresteri off road aracı yapmaz zemin düz engel engebe etap yok zaten en iyi yapabildiğide odur.

Orjinal yüzlerce video var youtube dan bakabilirsiniz.
Subaru konusunda bir bilgi sahibi olmadığınızı yazdıklarınızdan anlıyorum. basık araç merakı gibi bir olay yok :smiley:
Subarular boxer motor olduğu için motor kaputun içinde sizin aracınızdaki gibi dikey hacimli yer kaplamaz. bu yüzden araç size basık gözüküyor :smiley: bu sayede aracın yol tutuşu ve denge noktası mükemmel oluyor.
Bir karış karda gitmesi demişsiniz :smiley: sizin dusterinizin gittiği heryere hayli hayli girer çıkar. Yerden yüksekliği 200-210 mm civarındadır(2003-2006)(2006 sonrası dahada yüksek) . jeep liberty nin yerden yüksekliği 165 mm dir. :smiley:

Sizin aracınızda tampon kalkık durduğu için siz yerden yükseğim sanıyorsunuz,ama aracın ilk çarpma noktası aracınızın altında. tamponunuz değil. Foresterda tampon dan sonra aracın altında sarkan herhangi bişey yok :smiley: bi eğilin bakın :smiley:

epey sefer forester tecrübe ettim demişsiniz, bence siz hiç forester görmemişsiniz,bırakın kullanmayı.
Lütfen bildiğimiz şeyleri yazalım.
Bilmeyen arkdaşlarımız bu forumu referans olarak alıyor.
Ayrıca subaru forester AWD dir.
sizin dusteriniz ne?
 



Ynt: Otobanda Duster ile Hız Yapmanın Riskleri

DuSTeRo' Alıntı:
bizimkisi sahte 4x4 ;D [SIZE=78%] ya ben subaru impreza sti hastasıyım diyorum olmuyor sahip olduğun markaya aşığım diyorum olmuyor ken block imprezadan ford fiesta'ya transfer olduğunda ona ilk sövende bendim ki hala arkasındaki kaba etleri kaşınıyodur sövülmekten acaba ben size nasıl daha objektif olabilirim sevgili forester? forester bir prestij aracıdır ix35 gibi infinity fx35, mercedes glk gibi vs vs subarunun off road aracı xv dir. buyüzdende duster ile aynı kategoride değildir. yok tutuşunda duster ile foresteri aynı kefeye koymamakta buyüzdendir sınıf farkı var. [size=18pt][size=14pt]ama hangisi daha iyi yol tutar derseniz elbetteki forestirdir ama duster'ı basayım yere 10 santim 235/45/17 jant ve lastiği takayım bide ozaman görüşelim madem illa kıyas yapılmak isteniyorsa bu 2 araç.[/SIZE][/size][/size]

Hocam sizin amacınız ne anlamadım ama istediğiniz ebatta lastiği takın isterseniz helezonlarınızı söküp aracı yere yatırın yinede bir subaru AWD kadar iyi yol tutamazsınız :smiley: Aracınızın çekiş sistemi ne? motorunuz tekerlere nasıl güç aktarımı yapıyor biliyormusunuz :smiley:
Komiksiniz :D
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,421
Kayıtlı Üye Sayımız
172,124
Kaydolan Son Üyemiz
paramana

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst