Otokar ve eski defender parçaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NuiMano Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,621

NuiMano

Yeni Üye
Kusura bakmayın cehaletimi , ancak merak ettiğim bir konu var . Ben bir mobil karavan yapma planları kurmaktayım ve yolun çok başındayım . Uzun kasa bir 4x4 aracı utulity (hizmet) karavanına dönüştürmek istiyorum . Piyasada 1980-90 model Defender 130 model araçlar satılık var ve fiyatlarıda normal denilebilir . Ancak benim merakım Otokar firmasının hali hazırda ürettiği Defender 130 ile eski modellerin parçaları birbirine uyumlumudur , yada parça sorunu yaşama durumunda şanzuman , diferansiyel , komple motor vs. gibi komple sistemler değiştirilebilirmi ve uyum sağlarmı ?
Not : Aslında Mercedes G300 düşünüyorum ancak hem çok az bulunması , hemde parça problemleri sebebi ile pek mantıklı ve imkanlı değil .
Şimdiden görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim .
Selam ve Saygılar .

Etiketler
Ynt: Otokar ve eski defender parçaları

Merhaba,

Defender'ların tüm parçaları ( yedek parça kataloğunda bulunanlar ) uyumludur. Sahip olunan Defender araca: ruhsatta kayıtlı yakıt tipine göre ( Dizel'e dizel - benzinli'ye benzinli ) motor değişikliği yapabilirsiniz. Şanzumanlar da bu iki motor grubundan hangi alt segmentte ise ( 2.5 benzinli - V8 EFI - 2.5 düz dizel - 200tdi - 300tdi ....vb. ) o motora akuple olan şanzumanlar da değiştirilebilinir. Bazı şanzumanlar zor bulunsada ( zor da olsa mutlaka bulunur ) ve bazıları pahalı olsada, piyasada ikinci elleri bulunmaktadır.

Barış

Ynt: Otokar ve eski defender parçaları

Merhaba Barış bey ,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler .
Selam ve Saygılar .
Saltuk