Ynt: Otomatik Vitara JLX Dizel Gibi Sesi Çıkıyor!
Oldman_55' Alıntı:
Arkadaşlar nedir bu Blok çatlama sorun. Bu sorun bir VİTARA klasiğimi nedir ? Ben Vitara 1.6 almayı planlıyordum. Ancak şimdi tereddütte kaldım. Bir değil bir kaç kişinin motor blok çatlama sorunu var. Problem üretim hatasından mı ? yoksa ağır kullanıcı kusurundan mı ? Bilgi verirseniz sevinirim. Ford transit 2004 Journey'imi satıp Vitara 1,6 almayı planlıyorum.
Lütfen arkadaşlar. Bu kafa karışıklığıma mantıklı bir çözüm üretecek arkadaş var mı ? Vaz mı geçeyim Vitara'dan
Acil cevap gelirse çok sevinirim. Çünkü benim Ford 3-5 günde satılacak gibi
Merhabalar,
Suzuki Vitara (bizimki 18 yılda kaç kez problem çıkarmışsa da) iyi kullanılıp, iyi bakıldıktan sonra problemsiz bir araçtır.
size verebileceğim en önemli tavsiye :
1- Alacağınız arabayı çok titizlikle seçip, gerçekten vitaradan anlayan bir ustanın (hatta birkaç güvendiğiniz ustanın) onayını aldıktan sonra almanız
2- istediğiniz gibi ve ustaların onayladığı bir aracı da bulup aldığınızda bakımlarını düzenli yaptırmanız gerekiyor
3- Vitara motorları sıcağı hiç sevmez, araç içerisindeki sıcaklık göstergesi haricinde ek bir gösterge taktırmanız
bu arada yabancı forumlarda okuduğum kadar 1.6L 16 valve çok nokta enjeksiyonlu Vitara 'larda G16A ve G16B (sanırım bunlar Japon üretimi olanların kodlarıdır) olan 2 tip motor kullanılmıştır. Arabanın motorunun arka kısmında distribütör altındaki yerde bulunan fakat %100 bu kod numaraları gerçeği yansıtmasada Bu motorlardan G16A olanın bloku döküm, G16B olan motorun bloku ise aleminyum 'dan üretilmiştir. G16B kod 'lu motorlar aşırı ısındığında Conta yakma, Silindir kapağı çatlatma ve yaptığım araştırmalarda kayda değer bir sayıda motor bloku çatlatma gibi bir kusurları var. Tabi bu yazdıklarım herşeyin kötü gitmesi halinde ortaya çıkan şeyler.
bu arada bulduğunuz aracın motor blokunda G16A yazsa bile bu motorların bloklarının da bazıları döküm değil aleminyumdan üretilmiştir.
Vitara güzel araç, alacağınız aracın temiz ve problemsiz olması, sizin tarafınızdan da iyi bakılması halinde uzun süre ciddi sorun yaratmadan kullanabileceğinizi düşünüyorum.
yalnız dikkat Suzuki Vitara alışkanlık yapar ona göre
Saygılarımla
Ali