Otomatik Vitara JLX Dizel Gibi Sesi Çıkıyor!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bloodmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,929

bloodmen

GÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ TÜRKİYE
Yer
ümraniye/istanbul
Herkeze s.a 1.6 suziki vitara jlx 2000 model aracım aldığım günden beri dizel gibi ses çıkartıyor.
ben pistonlardan yada sibop dan kaynaklandığını düşünüyorum bu sorunu daha onceden yaşayan varmıdır acaba ümraniye civarında bu işlerden anlayan ustası olan varmı + tahmininizce bana kaça patlar herşeyden öncesi nasıl bir yol izleyim kople motormu yaptırayım ne dersiniz
herkeze iyi günler dilerim

Etiketler

Ynt: Otomatik Vitara JLX Dizel Gibi Sesi Çıkıyor!

bloodmen' Alıntı:
Herkeze s.a 1.6 suziki vitara jlx 2000 model aracım aldığım günden beri dizel gibi ses çıkartıyor.
ben pistonlardan yada sibop dan kaynaklandığını düşünüyorum bu sorunu daha onceden yaşayan varmıdır acaba ümraniye civarında bu işlerden anlayan ustası olan varmı + tahmininizce bana kaça patlar herşeyden öncesi nasıl bir yol izleyim kople motormu yaptırayım ne dersiniz
herkeze iyi günler dilerim

merhaba,

gürültünün kaynağı nerde önce onu bulmak lazım, eksoz manifold contası, eksoz manifoldunda çatlak, ayarsız sübaplar diye liste uzayıp gidiyor.

Bostancı sanayisinde sadece suziki servisi veren bir yere gittim ustanın söylediği.
% 70 motorun piston vuruyor yada %30 sibop dan kaynaklanır.fiyat olarak da 2000 tl. civarı çıkar diyorlar

selam motoru geçen gün açtırdım ve sesin sebebinin motor blok daha önceden çatlamiş ve kaynakla yapılmış olduğunu gördük yapan usta düzgün yapamadığı için yuvaların birtanesi ovaleşme yapmış ve sesebinin o olduğunu anladık.
daha önceden kaynak yapıldığı için tekrar kaynak yaptırmak istedim garanti vermadiler 2. el blok tavsiye etti fakat ucret olarak da 4500 yada 5000 tl. tutar diyorlar ruhsat dahil.
nasıl bir yol izleyim tafsiyeniz ne olur 0 motorda 10.000tl bulur diyor

bloodmen' Alıntı:
selam motoru geçen gün açtırdım ve sesin sebebinin motor blok daha önceden çatlamiş ve kaynakla yapılmış olduğunu gördük yapan usta düzgün yapamadığı için yuvaların birtanesi ovaleşme yapmış ve sesebinin o olduğunu anladık.
daha önceden kaynak yapıldığı için tekrar kaynak yaptırmak istedim garanti vermadiler 2. el blok tavsiye etti fakat ucret olarak da 4500 yada 5000 tl. tutar diyorlar ruhsat dahil.

Geçmiş olsun. Aracı seviyorsanız yaptırıp binmekten başka çare yok ama bu işlemler esnasında çıkabilecek hesapta olmayan masraflar da olabilir. Uygun bir fiyata elden çıkatıp temiz bir araç almak da mantıklı. Benim başıma gelse ve araca böyle bir operasyon yapıldığını benden gizlese eski sahibinin yakasına yapışırdım. :mad: Sonuçta aracı siz muhtemelen böyle bir arızası olduğunu bilmeden piyasa değerinden aldınız.

exper oto serkan abimizle bir görüşün size en ucuz yollu yardımcı olucaktır....linkki aşşağıdadır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=19014.0
gezen bilirden olduğunuzu hatırlatın kendisine. kolay gelsin. ;D

bloodmen' Alıntı:

Merhaba,

Türkiyede fiyat çok yüksek anlaşılan, Kıbrıs 'ta eski motoru sökme, 2. el (6 ay garantili) başka motoru takıp ruhsata işletme ilk servisini yapma dahil 1,000 Sterlin (yaklaşık 2,250 TL 'ye mal oluyor). Yok sadece motoru satın alır ben taktırım diyoprsanız 1,500 TL civarında 2. el motor bulma şansınız vardır. Bu bahsettiğim 1.6 16valve EFI (MPI olarak ta biliniyor) motor için geçerli. 1.6 8valve olan motorlar daha düşük fiyata.

Kıbrısta bağlantınız varsa burdan komple bir motor veya daha ucuza mal olması için en azından yarım motor tabir edilen şekilde (motor bloku, krank, pistonlar) silindir kapak hariç bir motor temin edin derim.

Ali

aynı duruma ben kaldım supap sesı dedık ama blok catlak cıkdı yarım motor aldım a dan z eye sıfır yapdırdım 4 bin lirayı buldu motor bulmak çok zor beş bin beşyüzden aşağıya motor yok olsada garandısı yok ben çok cekdim allah kimsenın başına vermesin bunu fırsat bılıp de bile bile arabasını satıp elden cıkaranları da allaha havale edıyorum insanlık dışı şeyler bunlar..

Ynt: 2.el yarım motor ruhsat işlemleri

S.A arkadaşlar herkeze kolay gelsin bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
benim aracın motor blok değişmesi gerekiyor bu işlemler için nasıl bir yol izlene bilir.yarım motor için
1. 0 yarım motor blok çok pahalı.
2. 2el motor bloku için pert kağıdı ve noter satışı vee proje çizilmesi gerekirmiş

bu işlemleri yaptıran varmı varise beni bilgilendir bilirmi lütfen

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı dün itibari ile aracımı yaptırdım detayları yazı yorum belki bir arkadaşın işine yarar.
2el blok 1800 tl. +kdv.
2000 tl blok rektefe ve ustalık ıvır zıvır.
500 tl. ruhsat işlemleri proje çizimi dahil
156 tl. blok noter işlemi

1800+324 =2124
2000
500
156

Toplam bana maliyeti = 4780 tl.

Çok geçmiş olsun
Çok km ler yapıp verdiğiniz paranın karşılığını alırsınız inşallah.

Arkadaşlar nedir bu Blok çatlama sorun. Bu sorun bir VİTARA klasiğimi nedir ? Ben Vitara 1.6 almayı planlıyordum. Ancak şimdi tereddütte kaldım. Bir değil bir kaç kişinin motor blok çatlama sorunu var. Problem üretim hatasından mı ? yoksa ağır kullanıcı kusurundan mı ? Bilgi verirseniz sevinirim. Ford transit 2004 Journey'imi satıp Vitara 1,6 almayı planlıyorum.

Lütfen arkadaşlar. Bu kafa karışıklığıma mantıklı bir çözüm üretecek arkadaş var mı ? Vaz mı geçeyim Vitara'dan

Acil cevap gelirse çok sevinirim. Çünkü benim Ford 3-5 günde satılacak gibi

selam

Benim ustaanı dediğine böre 2000 model vitaralarda sık görünüyormuş,sebebine gelinde genelde kullanmadan kaynaklanır diyor.nadirde olsa fabrikoston hatasıda olabilirmiş.
araç haşuna gittiyse iyi bir suzikiden anlayan ustaya gösterirsen sesinden bile anlıyorlar
ben aracı almadan önce oturduğum yerde sanayide 2 motor ustasına gosterdim iyi dediler.bakımları için motoru yaptırdığım ustaya götürdum bana motordan gelen sesin normal olmadığını söyledı motor kaputunu açmadan %70 piston kolu yada %30 siboplardan geliyor dedi sorun blok çıktı
benim tavsiyem iyi bir suziki ustasına baktır derim

Oldman_55' Alıntı:
Arkadaşlar nedir bu Blok çatlama sorun. Bu sorun bir VİTARA klasiğimi nedir ? Ben Vitara 1.6 almayı planlıyordum. Ancak şimdi tereddütte kaldım. Bir değil bir kaç kişinin motor blok çatlama sorunu var. Problem üretim hatasından mı ? yoksa ağır kullanıcı kusurundan mı ? Bilgi verirseniz sevinirim. Ford transit 2004 Journey'imi satıp Vitara 1,6 almayı planlıyorum.

Lütfen arkadaşlar. Bu kafa karışıklığıma mantıklı bir çözüm üretecek arkadaş var mı ? Vaz mı geçeyim Vitara'dan

Acil cevap gelirse çok sevinirim. Çünkü benim Ford 3-5 günde satılacak gibi

Merhabalar,

Suzuki Vitara (bizimki 18 yılda kaç kez problem çıkarmışsa da) iyi kullanılıp, iyi bakıldıktan sonra problemsiz bir araçtır.

size verebileceğim en önemli tavsiye :

1- Alacağınız arabayı çok titizlikle seçip, gerçekten vitaradan anlayan bir ustanın (hatta birkaç güvendiğiniz ustanın) onayını aldıktan sonra almanız

2- istediğiniz gibi ve ustaların onayladığı bir aracı da bulup aldığınızda bakımlarını düzenli yaptırmanız gerekiyor

3- Vitara motorları sıcağı hiç sevmez, araç içerisindeki sıcaklık göstergesi haricinde ek bir gösterge taktırmanız

bu arada yabancı forumlarda okuduğum kadar 1.6L 16 valve çok nokta enjeksiyonlu Vitara 'larda G16A ve G16B (sanırım bunlar Japon üretimi olanların kodlarıdır) olan 2 tip motor kullanılmıştır. Arabanın motorunun arka kısmında distribütör altındaki yerde bulunan fakat %100 bu kod numaraları gerçeği yansıtmasada Bu motorlardan G16A olanın bloku döküm, G16B olan motorun bloku ise aleminyum 'dan üretilmiştir. G16B kod 'lu motorlar aşırı ısındığında Conta yakma, Silindir kapağı çatlatma ve yaptığım araştırmalarda kayda değer bir sayıda motor bloku çatlatma gibi bir kusurları var. Tabi bu yazdıklarım herşeyin kötü gitmesi halinde ortaya çıkan şeyler.

bu arada bulduğunuz aracın motor blokunda G16A yazsa bile bu motorların bloklarının da bazıları döküm değil aleminyumdan üretilmiştir.

Vitara güzel araç, alacağınız aracın temiz ve problemsiz olması, sizin tarafınızdan da iyi bakılması halinde uzun süre ciddi sorun yaratmadan kullanabileceğinizi düşünüyorum.

yalnız dikkat Suzuki Vitara alışkanlık yapar ona göre

Saygılarımla

Ali

Sayın Ali Kardeşim alakanız için çok teşekkür ederim.Sayenizde bir miktar bilgilendim.

Ben Emekliyim. Benim Vitara almadaki amacım. arkasına küçük bir romork takıp içine kamp malzemelerini koyup.Hanımla dağ orman gezmek.Bu arada vitarayıda off road moduna sokup masraf açmayı düşünmediğimden zora koşmayacak şekilde kullanmayı düşünüyorum.
Vitara 1.6 pahalı geldi. Emekliyim bir başka Vitara Samurai buldum. Linki " http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-sj-sahibinden-bakimli-samurai/detay" 23930367 nolu ilan. Satıcı ile telefonda konuştum. Var olan iki problemden biri istavrozlar ses yapıyormuş değişmesi gerekirmiş, bir de sağ ön teker keçesi yağ kaçırıyormuş (20-30 tl dedi) .Bunların tamirinin altından bir emekli olarak kalkmak mümkün.Benim derdim kaporta da değil. Tüm derdim emekli biri olarak vitara sumari aldığımda en azından 3-4 sene ağır bakım (tek seferde 3 milyarı geçen) masrafına maruz kalmamak. Aksi takdirde araba kapıda o bana bakar ben ona durumuna düşmekten korkuyorum.

Suya bilinçsizçe sokulmuş bir samurai şanzumanı ve defrasiyeli ve bilinçizce kullanılmış bir samurai bu bilinçsiz kullanıma karşı dayanıklımıdır.? Tereddütüm burada.
Kuşkular denizinde boğulur gibiyim. Evdekiler Palio multijet diye tuturdular.Eski arabanın sorun çıkartmasından korkuyorlar. Linkini verdiğim samurai için istihbarata ihtiyaçım var. Bu samurai bilenlerin görenlerin bilgi vermesini rica ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR