Otomatik Vitara Jlx Turbo Teli Koptu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Emir_Efe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,578

Emir_Efe

SERKAN
Yer
İSTANBUL
Aracın turbo teli tutukluk yapıyodu hafta sonu yaptığımız amaliyatlar sonucunda kurtaramadık koptu turbo telinin olmamasının araçta ne gibi zararları olabilir değiştirilmeden kullanmanın herhangi bir zararı olurmu bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum değiştirmek istemememin sebebi tamamen aracın şanzımanının inicek olması.

Etiketler

Ynt: Otomatik Vitara Jlx Turbo Teli Koptu ?..

yasarergun' Alıntı:
emir bey inecek diyorlarsa başka çaresi yok

nivada iki kere indirdik şanzımanı

değişen parça 12.5 tl şanzımanı indirmek 100 tl :D ama inecekse iniyor meret yapacak bir şey yok
İşin kötü yanı suzukide turbo telide yoktu

Turbo tel? ? Ne ise yariyor
bu telin esas ismi roket telidir.. bu ne işe yarara gelince ..örnek veriyim eski karbıratörlü aracların karbiratöründe kapış pompası isimli bir parca vardır ani gaza basıp sürücü hızlanmak istediginde iceriye normalın harıcinde ekstradan benzın püskürtüp aracın fırlayıp atak yapmasını saglayan körük seklınde bir ufak kaucuk parcadır ..
roket telide kısaca sürücünün ani gaza basıp hızlanmak istediginde sanzımanı seri bir şekilde vites degiştirip hızlanmayı saglamaktır bu tel gaz teli ile paralel olarak calışmaktadır gaza nekadar basarsanız roket teline de okadar basmış olursunuz ne kadar ani hızlı gaza basılırsa aynı anda aynı sekil roket telinede basılmış olur.
otomatik şanzımanlarda beyin denilen ve vites gecişlerini kontrol eden parcanın kumanda kablosudur ..yeni model araclarda ise bu parca elektroniktir tel yoktur vites gecişlerini selonoid valfler (elektirik ile calışan acıp kapayıcı musluk) vasıtası ile hidrolik yagı acıp kapayarak vites gecişlerini kontrol eder.biraz daha acarsak roket teli sürücü nün ruh halini okur sakin kullanıyorsa vitesleri sakın hızlı sportif kullanıyorsada hızlı vites gecme sini saglar gaz pedalına ne kadar basıl dıgını motorun hangı devirde oldugunu da sanzıman bu telden anlar ..yeni tip araclarda ise kumanda tamamen karışık ve elektronıktır arac motorun da bır problem var ise en basitinden suya girdiniz 3 piston calışıyor teklıyor bunu şanzıman anlar ve vites degiştirmez arıza ışıgı yakar vs..bilgilerinize

Ilk defa duymustum. Aciklama icin tesekkurkler

bu gün düşündüm ve biraz parçayı biraz araştırdım parçanın suzuki servisinde olmadığı ve sipariş üzerine 20 günde geldiğini öğrendim ve bu kadar zorluk içinde kendi kendime cözüm üretmenin en iyisi olacağını düşündüm benim roket telim yaklaşık telin başlangıç kısmının 1 karış kadar aşağısından kopmuştu yani şanzımanın olduğu bölümde sorunum yok telin kopan kısmını açığa çıkartarak kopmuş olduğu bölgede bir aparat ayarlayıp telin sağlıklı birşekilde çalışmasını denicem nasıl olsa kaybedicek bişeyim olmadığını düşünüyorum.
adsz.jpg

Eger tel bir kilifin icinde calisiyorsa kilifini soymayin.
Kilifi olmadan tel gorev yapmaz.veya kopuk olan kisimda kilifi kisaltin.
Her iki ucunu sabitliyecek bir aparatla sabitleyin.motorsiklet tellerinin sabitleme aparatlari var.
Onlar isinizi gorur. Kilif varsa isiniz zor.simdiden kolay gelsin.

malesef kopma noktası kılıfın iç kısmı yapıcaz ama nasıl hayırlısı artık

japon malı otomatik şanzımanın markası genelde asian motor dur bu sanzımanın etiketini bulun üstünde ki kod nosunu bulun 40/50 benzeri bır no vardır onunla sadece otomatik şanzıman parcası satan dükkanlar var onlara bır bakın derim bir örnek vereyim eski aracımdan biliyorum bu şanzımanı pek cok üretici firma kullanıyor aracım saab 900 idi aynı sanzımanı volvo s 40,opel vectra ,renault megan , kulanıyor du bildigim bilmediklerim de bi okadar vardır örneklerimde hic japon yok .. bu dükkanlar taksimde 1-2 tane ,ikitelli güngören bagcılarda 1-2 tane,maslak a.o.s. yeni kısım da da var onlara kod no ile ulasın onlardan bu şanzımanın hangi araclarda var oldugunun bilgisini alın ve sonra cıkmasına bi bakın derim .

Çok saolun buda bi çözüm olabilir aksaraydaki japoncularda bulma imkanımız yokmudur sizce.

arkadasım bendede 98 var benimde tel uzun bir süredir cok sertti iki gün önce tamamen koptu servise gittim bana değitirilmesi gerek dediler ama tel ellerinde yokmuş sipariş vermemiz gerekiyor dediler ve fiyatıda 215 tl bende bir tel bukadar olurmu dedim siparişi iptal ettim ve cıkma radım cıkmasınada 125 tl dediler ama benimkindende pek bir farkı yoktu ve buda kısa bir süre sonra kesin kopacak gibi duruyordu bende sanayide aynı uyunlukta tel kestirip tornada kafalarını yaptırdım ve 55 tl ye mal oldu

arkadasım teli değiştirmek o kadarda zor değil şanzımanın alt kapağını acıyorlar ve 20 dakikada değiştirdiler işçilik ve telin tamir edimesi 125 tl

Land 110 nun el gazi teli 150 ytl olmasi lazim.
bu gaz telini alan ve kullanan varmi bilmiyorum.
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR