Otomatik Vitarada D ve 2 de Gitmeme Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yenerh Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,679

yenerh

benim meskenim dağlardır
Mesajlar
171
Tepkime Puanı
0
Yer
trabzon
arkadaşlar benim vitaram 99 model otomatık bir gun önce birden D ye alınca hafıfden ilerlemeye başladığını hissettim gaz verdim sankı tebraj kaçırır gibi ilerledım sonra 2 ye aldım aynısını yapdı daha sonra 1 takdım normal kalkdı sonra dekrar D ve de denedım yıne aynısı hareket etmıyordu bir süre sonra düzeldı acaba ne olabilir bilgisi olan varsa baylaşırsa sevinirim saygılar..
 

Etiketler
Ynt: Otomatik Vitarada D ve 2 de Gitmeme Sorunu

Şanzuman yağı ve filitresini değiştirmenizi öneririm.Sizdeki hataların aynısı benim vitaradada olmuştu.Filitre tamamen tıkalı çıktı.


Selamlar,
 

Ynt: Otomatik Vitarada D ve 2 de Gitmeme Sorunu

evat arkadaşım aynen dediğin gibi ustayı aradım ya yağı az yada flıtre tıkanmışdır dedi daha sonra otomatıkcı vadı onu aradım oda sanzımanın palatalar bitmişdir 1500 bn masrafı var dıyo fırsatcı gibi geldı bana yarın baktıracağım ayrındıları yazarım yine yardımlarınız için teşekkürler
 

Ynt: Otomatik Vitarada D ve 2 de Gitmeme Sorunu

Sakın o rakkamlara kanmayın.Benim aracımada bundan 3 yıl evvel 750,00tl rakkam istemişlerdi.Otomatik şanzumanlarda bu sıkıntı uzun dönemler sonunda yaşanıyor.Biz şanzuman yağını değiştirdiğimizde içinden hep çapaklar çıkmıştı bu da filitreyi tıkadığından sorunun burdan kanaklandığını öğrendik.Bu problemin haricinde bu araçların şanzumanında hiç sıkıntı yaşayan görmedim.Tabiki birde karavan çaken araçlarda yaşanıyor fakat o da aracın çekerinin üzerinde bir yük çektiği için.Çok az bir masrafa bu problemden kurtulursunuz.Şimdiden geçmiş olsun.

Selamlar,
Murat
 




Ynt: Otomatik Vitarada D ve 2 de Gitmeme Sorunu

çok sağolun teşekkürler bilgilerinizi baylaşdığınız için selamınız başım üstüne bizlerden de sizlere selam saygılar.
 


Ynt: Otomatik Vitarada D ve 2 de Gitmeme Sorunu

Otomatik şanzımanı gereksiz yere açtırmayın. Açtıracaksanız da işinin en iyisini bulun. Büyük bir ihtimal sadece filtre tıkanmıştır, ya da yağ azalmıştır. Bunları deneyin, elektrik aksamını kontrol ettirin, iyice emin olduktan sonra hala problemi çözemezseniz ancak o zaman... Yoksa işinin ehli olmayanın yapacağı tamir hem gereksiz olabilir hem de kısa süre sonra yeniden sorun çıkarabilir. Yanlış yağ koymak bile yarım saat içinde şanzımanın bozulmasına sebep olabilir. En geç 50-60 bin km'de bir de yağını düzenli değiştirmek ve doğru yağ neyse (mümkünse yetkili servisten alınacak orjinal yağ ile) sadece onu kullanmak lazım. Tabi daha erken değiştirmenin de bir zararı olmaz ne de olsa arazi araçları normal araçlara kıyasla daha fazla yük altına giriyor, hatta çok faydalı olur.
 

Ynt: Otomatik Vitarada D ve 2 de Gitmeme Sorunu

arkadaşlar şanzımanı baktırdım filitre ve yağını değişecekdik ama şanzıman teli (roket teli) kopuk cıkdı yenisi de çok bahalı 210 lira otomatık şanzımancıda cıkma temiz vardı başkasına takmış şansımızı kaybettık onu değişmek içinde şanzımanın alt kapağı sökülüyomuş teli alınca hepsını bir yaparız dedı şanzımancı en uygun nerden alırız dıye araşdırıyoruz teli alınca hepsını beraber yapılacak.. bu arada daha da o sorunu yapmadı fılıtreye yada beyıne bislık gelmişdır dedıler hepinize teşekkür ederım arkadaşlar ne güzel birşey bilgileri baylaşmak :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,476
Mesajlar
1,518,507
Kayıtlı Üye Sayımız
172,128
Kaydolan Son Üyemiz
hayalperestt

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst