Otomatik Vites Vitara Hakkında ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lionehart Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,325

lionehart

Kamp II
Yer
yalova
otomatik vitara vites topuzu yanındaki üzerinde a-pdüğmesinin hangi durumlarda ve ne işe yaradığını açıklarsanız çok sevinirim küçük kolu 4x4 l ye aldığımız zaman otomotik vitesi de l moduna mı yoksa 2 modundamı kullanmak lazım

Etiketler
Ynt: Otomatik Vites Vitara Hakkında ?..

O düğme aracın daha geç,yani daha yüksek devirde vites değiştirmesini sağlar.P tarafına getirdiğinizde "power" moduna almış olursunuz ve normalde ekonomi amaçlı seçimde 2500 devir civarı büyüyen vitesiniz daha fazla güç almanız için 4000 devir civarında bir üst vitese geçer. Bu sadece 4 ileri olan otomatiklerde bulunan bir özellik,3 ileri olanlarda o düğme yoktur.

Aracı 4x4 Low moduna aldığınızda arazinin durumuna göre istediğiniz vitesi kullanabilirsiniz.Bu 1 de olabilir D de.Bu arada orada yazan L aslında birinci vitesten başka bir şey değildir.Örneğin ben çok dik ve kısa mesafeli tırmanışlarda L ye alırım,ama tırmanış bitince motoru faza bağırtmamak için hemen D ye veya 2 ye takarım.

erenatac' Alıntı:
O düğme aracın daha geç,yani daha yüksek devirde vites değiştirmesini sağlar.P tarafına getirdiğinizde "power" moduna almış olursunuz ve normalde ekonomi amaçlı seçimde 2500 devir civarı büyüyen vitesiniz daha fazla güç almanız için 4000 devir civarında bir üst vitese geçer. Bu sadece 4 ileri olan otomatiklerde bulunan bir özellik,3 ileri olanlarda o düğme yoktur.

Aracı 4x4 Low moduna aldığınızda arazinin durumuna göre istediğiniz vitesi kullanabilirsiniz.Bu 1 de olabilir D de.Bu arada orada yazan L aslında birinci vitesten başka bir şey değildir.Örneğin ben çok dik ve kısa mesafeli tırmanışlarda L ye alırım,ama tırmanış bitince motoru faza bağırtmamak için hemen D ye veya 2 ye takarım.
araç hareket halinde iken de l den d ye geçilebilirmi birde 2 konumu 2kademeli değişkenmi yoksa tek dişlimi

sahin05' Alıntı:
araç hareket halinde iken de l den d ye geçilebilirmi birde 2 konumu 2kademeli değişkenmi yoksa tek dişlimi

Evet araç hareket halinde iken L den 2 ye,3 e veya D ye geçirebilirsiniz.Yani bir nevi düz vites gibi kullanabiliyorsunuz. 2 konumunda arac 2.viteste kalkıyor ve ilerliyor,yani 2 konumundayken önce 1. ardından 2.vitese geçmiyor.Amacı kaygan veya buzlu zeminde daha kuvvetli olan 1.vitesin sebep olduğu gereksiz patinajı önlemek.

Ama 2H - 4H - 4L geçişleri için aracı durdurmalısınız.Bu işi 6 km hıza kadar yavaşlayarakta yapabilirsiniz diyen bir kesimde var ama bence dişliler için en sağlıklısı durarak yapmak.

araç hareket halinde iken r den d ye veya d den r ye geçiş yaparken otomatik vitesin yan kısmındaki düğmeye basmaya gerek kalmadan geçiş yapılabiliyor.ya da 1 den 2 ye veya 2 den 1 e aynı şekilde düğmeye basmadan geçebiliyorsunuz.ancak diğer geçişlerde vitesteki düğmeye basmazsanız şanzuman geçişe izin vermeyecektir.yani 1 den d ye geçmek için araç hareket halinde olabilir ama düğmeye basmak gerekiyor.

erenatac' Alıntı:
Evet araç hareket halinde iken L den 2 ye,3 e veya D ye geçirebilirsiniz.Yani bir nevi düz vites gibi kullanabiliyorsunuz. 2 konumunda arac 2.viteste kalkıyor ve ilerliyor,yani 2 konumundayken önce 1. ardından 2.vitese geçmiyor.Amacı kaygan veya buzlu zeminde daha kuvvetli olan 1.vitesin sebep olduğu gereksiz patinajı önlemek.

Ama 2H - 4H - 4L geçişleri için aracı durdurmalısınız.Bu işi 6 km hıza kadar yavaşlayarakta yapabilirsiniz diyen bir kesimde var ama bence dişliler için en sağlıklısı durarak yapmak.
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bir sorum daha olacak bazı otomatiklerde yalnızca 2 ve d konumu var ileri yönde buradaki 2 demi tek kademe yani yaldızca 2. vites dişlisimi yoksa iki kademeli birde abd deki grand vitaralara bakarken onlarda 2 ve 3 kademeleri mevcut bu durumda L konumunu araç 1 olarakmı kullanır 2.3 konum birer kademeli yoksa 2 ve 3 kadememi saygılar

sahin05' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler bir sorum daha olacak bazı otomatiklerde yalnızca 2 ve d konumu var ileri yönde buradaki 2 demi tek kademe yani yaldızca 2. vites dişlisimi yoksa iki kademeli birde abd deki grand vitaralara bakarken onlarda 2 ve 3 kademeleri mevcut bu durumda L konumunu araç 1 olarakmı kullanır 2.3 konum birer kademeli yoksa 2 ve 3 kadememi saygılar

Sadece 2 ve D konumu olan otomatikler nasıl işler bilmiyorum ama mutemelen 3 ileri olmalılar.Mantıken D konumu,rakam olarak ifade edilen değerin (2 nin) bir üstü kadar ileri seçenek sunar.Ama 2 konumu sırasıyla 1 ve 2 mi yapar yoksa Japonlardaki gibi sadece 2 yle mi kalkış içindir bilmiyorum.Bu markalara göre değişen bir özellik.

L konumunu araç (en azından Vitara) 1. vites olarak kullanır. 2 konumunu sadece ikinci vites olarak kullanır,amac yukarıdada bahsettiğim gibi kaygan zeminde 2 yle kalkma olanağı sunmak. 3 konumuna aldığınızda araç 1 le kalkar sonra 2 ye sonrada 3 e atar ve 3 de kalır.Yavaşlarkende sırasıyla 3 - 2 - 1 yapar. D ye aldığınızda ise araç hızlanırken sırasıyla 1-2-3 ve 4 e atar.Yavaşlarken ise tam tersi.. Tabi araç 5 vitesli bir otomatik şanzımana sahipse D ye aldığızda bu sefer 5. vitese kadar çıkıp iner.

Bu arada sorunuz üzerine aracımda bulunan stickerı daha dikkatli okudum.2H den 4H ye direksiyonu düz tutmak şartıyla hareket halinde geçebilirsiniz yazıyor.Ama 4H den 4L ye geçişte kesinlikle durun diyor.Hemen denedim ama hareket halinde 2H den 4H ye geçişte hep cartlama diye tabir edilen sesi duydum.Ben hala du işlemin durarak yapılması taraftarıyım.

ben rize de denedim
80 km ye kadar sorun olmuyor.(2h-4h)
ama 4h'dan 4low alınırken stop edilmesi gerekiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,324
Kayıtlı Üye Sayımız
166,875
Kaydolan Son Üyemiz
jasonsmithh1964

Geri