özgürlük avucumuzda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymanbircan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,816

suleymanbircan

Yeni Üye
Merhabalar,
Ben motorsiklet tutkunu biriyim ve hayalim Türkiye den Londra ya kadar motorumla seyahat etmek. Bu seyahat sırasında nelere ihtiyacım olacak? en güvenli güzergah neresidir? seyahat sürecince yanıma neleri almam gerekli? vize işlemleri için nelere ihtiyacım olacak.
En güzel tecrübe kazanma yoludur gezenbilire sormak. Siz gezenlerden bildiklerinizi öğrenmek istiyorum :smiley:

Şimdiden çok çok teşekkürler

Etiketler
Ynt: özgürlük avucumuzda

Umarım hayalini gerçekleştirme fırsatın olur, çok güzel bir düşünce.
Ben henüz öğrenciyim motordanda pek anlamam ama vize ve rota hakkında bi iki ufak tavsiye verebilirim.
1. si Avrupada hemen hemen heryerde güvenlik üst düzeyde ,her zaman sorun yaşamak nerede olursan ol mümkün bence her ülkeninde kendine has çekicilikleri var.
Benim üzerinden geçerken görüp uğramadığıma bin pişman olduğum bi yer varki herkese tavsiye ederim, Sende belki uğramayı düşünebilirsin İsviçre-Lugano , muhtemelen genel bi rota fikrin vardır. 2-3 ekleme-çıkarma ile güzel bir rota oluşturabilirsin. Bildiğim kadarıyla İngiltereye geçiş Fransa - Lille ve Hollanda-? (tam hatırlayamıyorm) ve bi kaç kıyı bölgeden mümkün. Bilen başka birileri varsa yardımcı olurlar.
Vize konusundada muhtemelen üzerinden geçiceğin çoğu ülke shengen vizesi kabul edecektir. Ancak ingiltere bunu kabul etmiyor ikinci bir vize alman gerekecek. Vize ile ilgili birde şunu söylemek isterim. Ben vizemi alırken bir tur şirketinde çalışan tanıdığımız vardı onlardan yardım istedim ,bütün evraklarım tamam sanıyodumki onlar bana bi o kadar daha evrak hazırladılar yinede konsoloslukta eksiklikler çıktı. Daha sonra uğraşmamak için böyle bi yola başvurabilirsin.
Umarım Yakında yola çıkabilir ve bize maceralarını anlatırsın.
Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,130
Kayıtlı Üye Sayımız
167,028
Kaydolan Son Üyemiz
scada

Çevrimiçi üyeler