p veya n konumunda motorda titreme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rnk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,156

rnk

Ana Kamp
arkadaşalar selamlar.aracım lpg li ama hem lpg de hem de benzinde P ve N konumunda araç içinde titreme mevcut.D konumununa aldığınızda bu mevcut değil.Gerek LPG de gerekse BENZİNDE devir saatinde herhangi bir problem gözükmüyor.Daha önce hiç dikkat etmemiştim.Bu aracın karakteristik bir özelliğimidir.yoksa herhangi bir sorun mu var.?Araç lpg ile 20.000km yaptı şuana kadar.

Etiketler

Ynt: p veya n konumunda motorda titreme

Boxer motordan kaynaklanıyordur. Aynı durum bende de var.

gezengen sübap ayarı felan dediler kafa karıştırdılar ama bilmiyorum

Subap ayarı bozuksa başka belirtiler de (örneğin motordan gelen garip sesler) olması lazım.

Subap ayarı bozuk olduğunda daha farklı bir ses geliyor diye biliyorum bende. Titreme biraz oluyor boxer motorlarda. Haftasonu LPG'ciye gidecektim. Gidince bende sorarım bu durumu.

Biraz nette araştırma yaptımda, Almanya'da 105bin km'de bir subap kontrolü yapılması öngörülmüş LPG'li Forester'larda.

Ayrıca 200 bin km LPG'li Forester kullanmış kişilerde var, subapla ilgili hiç sorun yaşamamışlar.

Bugün Kaleli servisinde Serkan beyle görüştüm ve aracın bakımını yaptırdım. Titreme ayarlardan kaynaklanıyormuş. Tekrar ayarladı düzeldi. Sübap olayını da sordum, Subarularda gerekli değil belki yüksek kilometrelerde olabilir dedi.

AYARLARDAN KASTIN NE GEZENGEN?

NE AYARI YAPILMIŞ?

SELAMLAR

Aracı bilgisayara bağladı ve bir takım ayarlarını kontrol etti/düzeltti. Tavsiyem yolu düşerse bir uğraman rnk.

aracınızın gaz kelebeği kirlenmiştir. temizletmenizi öneririm. aynı sorun bende de vardı. şimdi kuzu gibi uyuyor rolantide...

juggler' Alıntı:
aracınızın gaz kelebeği kirlenmiştir. temizletmenizi öneririm. aynı sorun bende de vardı. şimdi kuzu gibi uyuyor rolantide...

LPG çalışırkende aynı titremeyi yapıyor. LPG modunda da gaz kelebeği kullanılıyor mu? Bir de eğer gaz kelebeğindense motor devirinin kararsız olması gerekmezmi. Benimkinde de 800 devirde sabit kalıyor.

gaz kelebeği motora giren hava yakıt karışımını ayarladığı için benzin de olsa gaz da olsa kelebek kullanılıyor. çünkü ayağınızın altındaki pedal bu kelebeğe bağlı. devir saati motor devrindeki küçük salınımları algılamıyor olabilir. subapların ayarsız olduğu yorumlarına katılmıyorum. subap ayarı öyle kolay kolay bozulmaz. çünkü triger ayarlanırken bu ayar yapılır ve öyle hemen bozulmaz. eskiden karbüratörlü araçlarda ateşleme zamanlayıcısı ayarlanırdı ve sık sık bu ayar değişirdi (dişli oranları arasındaki eser farkdan dolayı) ancak artık ateşleme sistemleri elektronik.

Cumartesi günü Bostancı Sanayindeki Yıldırım Suzuki Servisine gittim. Subaruya da bakıyorlarmış. Subaru araçlar da vardı serviste zaten. Kelebek vanasını temizletmek istediğimi söyledim. Usta direk araç LPG'li mi diye sordu. Evet diyip rolantideki titremeyi anlattıktan sonra subap sıkıştırmasıdır dedi. Nasıl emin olabiliriz dedim. Makineye bağlarız dedi(ne makinesi anlayamadım). Önce test sürüşü yapalım dedi. Gaza basar basmaz boşuna paranı almayalım. Makineye bağlamaya gerek yok bu bariz subap sıkıştırması gibi birşey söyledi. Aracın performansınında bu yüzden çok kötü olduğunu söyledi. Ben o ana kadar aracımın performansından çok memnundum. Tabi başka bir turbo subaru kullanmamıştım ve bu aracı aldığımda da LPG'liydi. Şimdi ben nasıl anlayacağım XT'nin gerçek performansı nasıl oluyor?

Gerçek performansında koltuğa yapıştırıyor ciddi olarak. O servise bende götürmüştüm, eskiden Subaru özel servisiymiş, trigeri orada değiştirtmiştim.

GezenGen' Alıntı:
Gerçek performansında koltuğa yapıştırıyor ciddi olarak. O servise bende götürmüştüm, eskiden Subaru özel servisiymiş, trigeri orada değiştirtmiştim.

Daha önce Cadde Motors'dan bir usta başka bir problemi teşhiş için arabamı kullanmıştı. Hiç bahsetmedi böyle birşeyden. Sizin araç kamç km oldu LPG'de

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR