Pajero Bilgisiz :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SolakSelim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,470
Ynt: Pajero Bilgisiz :(

işte arakadaşlar buyrun 5 kapı v6 benzinli araç yakıt ortalaması 13.7 ly

http://www.arabadergisi.com/mp/mitsubishi/pajero.htm

Etiketler

Bu rakkamlara bakarak V6 motor V8'den daha ekonomikmiş yeterince de güçlü dolayısı ile mantıklı diyesim geliyor ama pratikte pek te öyle olmadığına, en az V8 kadar yaktığına dair görüşlere rastlamıştım, ama konu başlığı pajero değildi. Zaten şehir içi tüketimi de pek az değilmiş. Yine de vergi avantajı var. Hafta içi işten eve gitmek için ikinci bir araç varsa, sadece uzun yolda kullanılacaksa lpg ile nispeten ekonomik olabilir gibi geldi bana.

işe servis ile gidip geliyorum zaten.uzun yolda kullanılacak ve arazime gitmek için zorlanacak biraz :smiley: çok sert virajlar çok dik yokuşların olduğu bir yol. çamur,batak,ot çöp ne ararsanız var :smiley: ama kısa işte 3 km kadar...

arkadaşlar pajero'da tek stepne mi var çift mi? yada bagajın altında kapak var mı stepne yeri var mı araçta?araçın içinde umarım anlatabilmişimdir :smiley:

olasiliksiz' Alıntı:
Bu rakkamlara bakarak V6 motor V8'den daha ekonomikmiş yeterince de güçlü dolayısı ile mantıklı diyesim geliyor ama pratikte pek te öyle olmadığına, en az V8 kadar yaktığına dair görüşlere rastlamıştım, ama konu başlığı pajero değildi. Zaten şehir içi tüketimi de pek az değilmiş. Yine de vergi avantajı var. Hafta içi işten eve gitmek için ikinci bir araç varsa, sadece uzun yolda kullanılacaksa lpg ile nispeten ekonomik olabilir gibi geldi bana.
kullanım şartlarına göre v8 makina daha az tüketir makina daha rahat çaluıştığı için lkitap daki değerlere çok fazla bakmayınız yakıt tüktimine esen rüzgarın bile etkisi vardır kitap değerleri minumum olumsuzluk içinden alınan değerlerdir 700 krş gözden çıkarırsanız mutsuz olmazsınız yoksa ne oluyor diye şaşakınlıkla gezersiniz yeni aracınızla
lpg kesin çözüm hemde çevreci şimdiden hayırlı olsun diyorum ;D

bsayil' Alıntı:
kullanım şartlarına göre v8 makina daha az tüketir makina daha rahat çaluıştığı için lkitap daki değerlere çok fazla bakmayınız yakıt tüktimine esen rüzgarın bile etkisi vardır kitap değerleri minumum olumsuzluk içinden alınan değerlerdir 700 krş gözden çıkarırsanız mutsuz olmazsınız yoksa ne oluyor diye şaşakınlıkla gezersiniz yeni aracınızla
lpg kesin çözüm hemde çevreci şimdiden hayırlı olsun diyorum ;D

sağolun teşekkür ederim :smiley:

barbaros bey stepne hakkında bi bilginiz var mı? sizin verdiğiniz ilanda(gönlünüzde yatan aslan :smiley:) benim anlatmak istediğim gibi stepne araç içinde bagaj içinde gizli durumda. benim verdiğim ilanda da böyle bir kapak var mı? eğer varsa lpg tankını oraya aldırmayı düşünüyorum. bu şekilde biraz tehlikeli ve kulanışsız gibi geldi. Allah korusun arkadan bir çarpmada ... düşünemiyorum bile. ama kapak altında simit lpg tankı olursa daha güzel olur. hem bu şekilde bagaj daha da genişlemiş olur diye düşünüyorum.

o ilanı ben göndermemiştim

sizin baktığınız modellerde stepne bagaj kapağında zaten orayada lpg tankı koyamazsınız altında yer varmı bilmiyorum pajeronun ama sanırım tek alternatif bagaj

benim disconun bagajı sizinkinden küçük yan koydurdum lpg deposunu gerisi bana kaldı buda bir alternatif olabilir

makina mühendisleri odasının standart bi uygulaması yok aslında kitapda varda pratikde bazısına onay veriyorlar bazısına vermiyorlar aracın altını iyice bi incelemek lazım ;D

pardon ben siz gönderdiniz zannetmiştim de.akşama ilan sahibiyle konuşucam inşallah.biraz fiyatta inidirm yapabilirsek iyi olur :smiley: size sorduğum soruları bir de ona soralım bakalım o neler diycek :smiley:

şimdiden alıcan araç hayırlı olsun..:smiley:)

98 model 3,5 V6 kullanıcısıyım.. yakıt konusunda bir önceki aracıma nazaran memnunum (vitara v6).. istanbulda beşiktaş bostancı arası sabah ve akşam trafiginde maximum yaktığı rakam 17 litre.. uzun yolda araçta 8 kişi varken hız limiti 90 - 110 arası tam 9,8 litre yaktı.. geçen sene vitara aracım 20 - 21 litre yakıyodu.. bu değerler lpg için geçerli...

Benzindeki değerler, normal kullanımda arabayı çok sıkıştırmadınız takdirde 13 - 14 litredir ki 2 tonluk bi araç için çok çok normaldir.

vitara98v6' Alıntı:
şimdiden alıcan araç hayırlı olsun..:smiley:)

98 model 3,5 V6 kullanıcısıyım.. yakıt konusunda bir önceki aracıma nazaran memnunum (vitara v6).. istanbulda beşiktaş bostancı arası sabah ve akşam trafiginde maximum yaktığı rakam 17 litre.. uzun yolda araçta 8 kişi varken hız limiti 90 - 110 arası tam 9,8 litre yaktı.. geçen sene vitara aracım 20 - 21 litre yakıyodu.. bu değerler lpg için geçerli...

Benzindeki değerler, normal kullanımda arabayı çok sıkıştırmadınız takdirde 13 - 14 litredir ki 2 tonluk bi araç için çok çok normaldir.

yücel bey çok çok teşekkür ederim.bi kullanıcıdan bilgi almak zorundaydım.teşekkür ederim. bagaj kısmında bi kapak var mı? normal araçlardaki stepne yeri gibi bir yer? eğer varsa lgpyi oraya aldırmayı düşünüyorum da o yüzden.

merhaba,
konuyu saptırmak istemiyorum ama bende son bir kaç ayımı araç araştırmakla geçirdim ve en uygun çözümün (performans,model, kasa vs vs) kendi açımdan Pajero olduğuna karar vermiştim.Sizin ilanınızda benim ilk favori listemdeysi ama 93 model araca bu kadar para vermek işime gelmediği için de girişimde bulunmamıştım.Bu araştırmalarım devam ederken,
pajero alt yapısına sahip, Galloper araçları ile tanıştım ve yolda karşılaştığım bir arkadaşımızı biraz uzunca soru trafiğine tuttum, Bana göre 2000- 2001 model bir Galloperi aynı fiyata alma şansı olunca daha yeni aracı almak mantıklı geldi.
Son karar aşamasında, konu detayında belirtilen yakıt giderleri bilgisini kesinleştirince, bu işin altından kalkamayacağımı anladım.Şu anda araç almaktan vazgeçtim ama konu pajero olunca hemen dikkatimi çekti ve yazma gereği duydum.

uda4a' Alıntı:
merhaba,
konuyu saptırmak istemiyorum ama bende son bir kaç ayımı araç araştırmakla geçirdim ve en uygun çözümün (performans,model, kasa vs vs) kendi açımdan Pajero olduğuna karar vermiştim.Sizin ilanınızda benim ilk favori listemdeysi ama 93 model araca bu kadar para vermek işime gelmediği için de girişimde bulunmamıştım.Bu araştırmalarım devam ederken,
pajero alt yapısına sahip, Galloper araçları ile tanıştım ve yolda karşılaştığım bir arkadaşımızı biraz uzunca soru trafiğine tuttum, Bana göre 2000- 2001 model bir Galloperi aynı fiyata alma şansı olunca daha yeni aracı almak mantıklı geldi.
Son karar aşamasında, konu detayında belirtilen yakıt giderleri bilgisini kesinleştirince, bu işin altından kalkamayacağımı anladım.Şu anda araç almaktan vazgeçtim ama konu pajero olunca hemen dikkatimi çekti ve yazma gereği duydum.

sağolun teşekkür ederim. ben yeni arabaları tercih edemiyorum dünya kadar vergileri var çünkü. o da beni aşıyor malesef :smiley:

Yakıt sorunsa bu sadece 4 silindiri geçmemeniz gerektiği anlamına geliyor, jip ya da suv kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Mesela 2.0lt motorlu rav4 şehir dışında 100km de 11 lt lpg yakıyor, ankara'daki lpg fiyatları ile bu 1.4 motorlu bir turbo dizel araçtan sadece %20 daha masraflı. 1.6 motorlu bir benzinli aracı benzinle kullanmaktan ise çok daha ucuz.

olasiliksiz' Alıntı:
Yakıt sorunsa bu sadece 4 silindiri geçmemeniz gerektiği anlamına geliyor, jip ya da suv kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Mesela 2.0lt motorlu rav4 şehir dışında 100km de 11 lt lpg yakıyor, ankara'daki lpg fiyatları ile bu 1.4 motorlu bir turbo dizel araçtan sadece %20 daha masraflı. 1.6 motorlu bir benzinli aracı benzinle kullanmaktan ise çok daha ucuz.
Merhaba Sn Kürşat,
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
Kasa ve model tipi, performans ve benim tarzım olarak, yaptığım araştırmada Pajero ön plana çıktı.(diğer araçları beğenmiyorum anlamında değil).Yakıt konusunda çeşitli araştımalar yaptım ama sağlıklı sonuçlara ulaşamıyordum.En son Ankara Off road yarışlarında pajero arabanın ustası ile birebir görüşmelerim oldu.Kafama takılan soruları kendisine sordum.Pajero 5 kapı (uzun kasa) tercih edecek ve bu aracı kullanmaktan zevk almak istiyorsanız 3.0 V6 motoru tercih etmemi, özetleyerek belirtti.
Şahsım adına 3.0 ve üzeri araçların yakıtları beni zorlayacağı için bu aşamada vazgeçmek zorunda kaldım.
Sizin belirtiiniz üzere diğer araçlar yakıt anlamında ekonomik olabilirler, örneklemek gerekirse Suzuki sahipleri lütfen yanlış anlamasın, kesinlikle diğerlerinin gördüğü işi gördüklerine eminim ama beni yansıtan araç model ve tipinde ve rahatlığında olmadıklarını düşünüyorum. herhalde mükemmelliyetçi yapımdan olsa gerek, olmuşken iyisi olsun mantığı ön plana çıkıyor.İlerde durumlar farklı olursa İnşaalah sizlerin arasında olurum.

Şaşırtıcı ama gerçek, 3.5 V6'lar nispeten daha az yakıyorlar, çünkü 24valve motorları var ve vites kutusu oranları daha farklı.
3.0V6 Pajero'lar dişli oranları gereği daha yüksek devirlerde kullanılıyor sanırım.
Ben manuel vitesli '93 model 3.0 V6 LWB kullanıyorum ve bu sene iki sefer uzun yol yaptım. İlk seferinde iki yetişkin iki çocuk ve az miktarda bagajımız vardı. Sadece uzun yolda kullanıldı. 100km'de 10,5lt benzin tüketimi oldu.
İkinci sefer daha kalabalık ve yüklü idik. Uzun yolun yanısıra Datça yollarında epey mesafe katettik. 5 yetişkin iki çocuk ve bagaj dolu olduğu gibi aracın üstünde de kapalı port bagaj vardı. 100km'de 11,88lt benzin tüketimi oldu.
Şehiriçi kullanımı için (korkumdan) bir hesaplama yapmadım henüz.

SolakSelim' Alıntı:
başka ilanları incelediğimde 3.5 benzinli kullananlar 50 krş yakıyor diyorlar. nasıl oluyor anlamadım? ??? motor hacmi daha düşük olan bir araç daha az benzin yakmaz mı? ya da ben mi yanlış biliyorum?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR