Pajero Bilgisiz :(

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SolakSelim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,470
Ynt: Pajero Bilgisiz :(

bende yaklaşık 1 yıldan beri araştırıyorum bu araçları.hatta 4x4 araçlar hakkında en ufak bi bilgim yokken şimdi gördüğüm an hangi marka hangi model hangi yıl motor kaç özellikleri neler diye bütün seceresini sayıyorum. :smiley: demek istediğim ben de araştırdım hem vergisi olabilecek en az,yakıt düşük,bana sanayiyi unutturacak,masraf açmaaycak,güçlü,yük taşıyabilecek bir araç olarak pajeroyu buldum.uzun bir zamandan beri de takip ediyordum sağdan soldan. şimdi bu aracı buldum.bugün bir ustama baktırmaya yolladım (aslen bursalıyız). akşama arayacak ve bana detaylı bilgi vericek.isterseniz bende o bilgileri sizlerle paylaşabilirim. araç yaklaşık lpg ile 40-50 krş yakıyormuş ortalama olarak.yani uzun yol kısa mesafe ortalaması.ee bu da bana yeter de artar bile.zaten lpg ile kullanılacak. benim için uygun bir araç. inşallah olur hayırlısı bakalım. :smiley:

alabilirsem fotolarını çeker buraya koyarım arkadaşlar :smiley:

son bir şey aracın üstüne gezenbilir off road grubunun yazısını yapıştırmak istiyorum birçoğunuzda var.Onu nerden bulabilirim?

Etiketler

schweps' Alıntı:
Şaşırtıcı ama gerçek, 3.5 V6'lar nispeten daha az yakıyorlar, çünkü 24valve motorları var ve vites kutusu oranları daha farklı.
3.0V6 Pajero'lar dişli oranları gereği daha yüksek devirlerde kullanılıyor sanırım.
Ben manuel vitesli '93 model 3.0 V6 LWB kullanıyorum ve bu sene iki sefer uzun yol yaptım. İlk seferinde iki yetişkin iki çocuk ve az miktarda bagajımız vardı. Sadece uzun yolda kullanıldı. 100km'de 10,5lt benzin tüketimi oldu.
İkinci sefer daha kalabalık ve yüklü idik. Uzun yolun yanısıra Datça yollarında epey mesafe katettik. 5 yetişkin iki çocuk ve bagaj dolu olduğu gibi aracın üstünde de kapalı port bagaj vardı. 100km'de 11,88lt benzin tüketimi oldu.
Şehiriçi kullanımı için (korkumdan) bir hesaplama yapmadım henüz.

çok teşekkür ediyorum.3.0 v6 şehir içi 70 krş dediler ama aracı alabilirsem bi test yapacağım. sizlerle de mutlaka paylaşacağım. :smiley: ben aracı bekliyorum sizde testleri bekleyin :smiley:

Merhaba Sn Kürşat,
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.
Kasa ve model tipi, performans ve benim tarzım olarak, yaptığım araştırmada Pajero ön plana çıktı.(diğer araçları beğenmiyorum anlamında değil).Yakıt konusunda çeşitli araştımalar yaptım ama sağlıklı sonuçlara ulaşamıyordum.En son Ankara Off road yarışlarında pajero arabanın ustası ile birebir görüşmelerim oldu.Kafama takılan soruları kendisine sordum.Pajero 5 kapı (uzun kasa) tercih edecek ve bu aracı kullanmaktan zevk almak istiyorsanız 3.0 V6 motoru tercih etmemi, özetleyerek belirtti.
Şahsım adına 3.0 ve üzeri araçların yakıtları beni zorlayacağı için bu aşamada vazgeçmek zorunda kaldım.
Sizin belirtiiniz üzere diğer araçlar yakıt anlamında ekonomik olabilirler, örneklemek gerekirse Suzuki sahipleri lütfen yanlış anlamasın, kesinlikle diğerlerinin gördüğü işi gördüklerine eminim ama beni yansıtan araç model ve tipinde ve rahatlığında olmadıklarını düşünüyorum. herhalde mükemmelliyetçi yapımdan olsa gerek, olmuşken iyisi olsun mantığı ön plana çıkıyor.İlerde durumlar farklı olursa İnşaalah sizlerin arasında olurum.

Biraz da amacınızın ne olduğuna bağlı. Ben 2 hafta önce tatilde Kaçkar dağlarının yakınlarındaki Kavrun yaylasına kadar gittim. Gördüğüm en kötü yollardan biriydi, aracın altını vurup karteri dağıtmadan geri dönmek mümkün oldu. Daha ötesini V6 ya da V8 motorlu aracı bırakın Mercedes Unimogla bile gidemezsiniz çünkü zirveye doğru tekerlek boyu taşların olduğu bir parkur başlıyor.
Ben 4 silindirli arazi vitesi bile olmayan otomatik vitesli bir araçla istediğim her yere gidebiliyorsam arazi vitesi olan bir aracın daha fazlasını rahatlıkla yapılabiliyor olması lazım. Off road yarışına katılıp orada aradığını bulmak, sağlamlık performans vs tabi başka mesele ama amaç gezmekse motor gücü pek te gerekli olmuyor. Motor gücünü bırakın arazi vitesi bile özellikle başa "bela" arayıp derin çukurlara kasten dalacaksanız gereklii. Yoksa aracın özelliklerini öğrendikten sonra o duruma yanlışlıkla düşmüyorsunuz.

olasiliksiz' Alıntı:
Biraz da amacınızın ne olduğuna bağlı. Ben 2 hafta önce tatilde Kaçkar dağlarının yakınlarındaki Kavrun yaylasına kadar gittim. Gördüğüm en kötü yollardan biriydi, aracın altını vurup karteri dağıtmadan geri dönmek mümkün oldu. Daha ötesini V6 ya da V8 motorlu aracı bırakın Mercedes Unimogla bile gidemezsiniz çünkü zirveye doğru tekerlek boyu taşların olduğu bir parkur başlıyor.
Ben 4 silindirli arazi vitesi bile olmayan otomatik vitesli bir araçla istediğim her yere gidebiliyorsam arazi vitesi olan bir aracın daha fazlasını rahatlıkla yapılabiliyor olması lazım. Off road yarışına katılıp orada aradığını bulmak, sağlamlık performans vs tabi başka mesele ama amaç gezmekse motor gücü pek te gerekli olmuyor. Motor gücünü bırakın arazi vitesi bile özellikle başa "bela" arayıp derin çukurlara kasten dalacaksanız gereklii. Yoksa aracın özelliklerini öğrendikten sonra o duruma yanlışlıkla düşmüyorsunuz.

sağolun teşekkür ederim

olasiliksiz' Alıntı:

Sn Kürşat, gerçekten söylediklerinize katılıyorum. benimde amacım gezmek, sıkı off road düşünmüyorum ama dediğim gibi, bir kare kasa che' den sonra hoşuma giden tek araç nedense pajero.

mrb pajero kullanıcısı olarak çok denediğim yakıt performansı 2600cc 4 silindir 1990 model tek kapı pajero lpg ile şehir içi 310 kuruş km de diğer aracım 3500 cc v6 200 beygir 5 kapı standart lastiklerinden çok büyük olmak üzere yani 32 inç şehir içi sıkıştırmadan kullanım lpg ile 380 kuruştur bire bir doğrudur iddaa eden olursa hertürlü denerim bunlar gerçek bilgilerdir şehir dışı sıkıştırmadan kullanımda 300 kuruş ayrıca nissan patfinder ile deneme babamın aracı 3200 cc v6 168 beygir sıkıştırmadan uzun yolda kullanım araçta 2 kişi 272 kuruş büyük motorlu araç uzun yolda fazla yakmaz arkadaşlar yakıt gücüyle değil motorun gücüyle gider araç seri kullanımda şehir dışı lpg de 500 kuruşu geçmez kafanıza takılan bişi olursa mesaj atın bildiğim kadarıyla yardımcı olurum selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR