Para Toplayıp Tırmanma Duvarı Yaptılar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,358

AYDURAN

Zirve
Yer
İstanbul / Maltepe
Para toplayıp tırmanma duvarı yaptılar..​
Elazığ'da, dağcılık meraklısı gençler, kış aylarında çalışabilmek ve yeni dağcılar eğitmek için gerekli olan tırmanma duvarını aralarında para toplayarak yaptılar..​
18 Aralık 2006, 10:15​

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Fırat Üniversitesi Dağcılık Kulübü ve Elazığ Dağcılık ve Mağaracılık Kulübü üyesi gençler, kış aylarında kaya tırmanışı yapamadıklarından tırmanma duvarı için kendi aralarında para topladılar.

Gençler aralarında topladıkları 750 YTL ile Atatürk Stadyumu'nun alt kısmında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün tahsis ettiği alanda 6 metre yüksekliğinde 30 metrekarelik tırmanma duvarını yaptırdılar.

Haftada 4 gün stada gelen gençler, müzik eşliğinde bir yandan tırmanma çalışmaları yaparken, öte yandan da dağcılığa merakı olan gençlere eğitim veriyorlar.

FÜ Dağcılık Kulübü Başkanı Gökhan Danışmanoğlu, yaptığı açıklamada, 2000 yılında kulüp faaliyetlerine başladıklarını, aktif olarak 30 üyelerinin bulunduğunu belirterek, duvarın bu sporu sevenler için çok iyi bir antrenman imkanı sağladığını kaydetti.

Duvarı büyütmek istediklerini ifade eden Danışmanoğlu, ''Bölgede tırmanış çalışmaları düzenlemek istiyoruz. Harput'ta tırmanış bahçesi planlıyoruz. Kentteki dağcılık faaliyetlerini Türkiye'ye duyurmayı, başarılı bir dağcılık organizasyonu yaptığımızı herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dağcılık sporunu geniş kitlelere yaymak da en büyük hedefimiz'' dedi.

Kulüp üyesi veteriner fakültesi birinci sınıf öğrencisi Özge Yılmaz ise Antalya'dan geldiğinde Elazığ'da boş vakitlerini nasıl değerlendirebileceğini düşündüğünü, bu arada kulüp ile tanıştığını söyledi.

Dağcılığın tamamen beyni kullanma becerisi olduğunu gördüğünü belirten Yılmaz, ''Kulübe hemen kayıt yaptırdım. Boş vakitlerimi çok iyi değerlendirebiliyorum. Derslerimin dışında kalan zamanda da beynimi kullanabileceğimi gördüm. Kentte zamanını güzel geçirmek adına düşünülebilecek en büyük olaylardan birisi'' diye konuştu.

Etiketler

Ynt: Para Toplayıp Tırmanma Duvarı Yaptılar...

Çoğu zaman iş başa düşüyor...Eğer dağcılık sporuna gönül verdiyseniz vede bu alanda aktif yer almak istiyorsanız elinizi cebinizden çıkarmamanız gerekiyor...Çok az sayıda insan ancak büyük tırmanışlarda sponsorlardan faydalanabiliyor...

ahmet ler baya ugrastılar!hatta duvarın devamı da yapılıyo!bilginiz olsun!

heheh yok gelelim yardıma ayıpsınız?hatta bu cuma gelicektim ama bileti ayarlayamadım!ahmet te selamlar...

ahmet85' Alıntı:
heheh yok gelelim yardıma ayıpsınız?hatta bu cuma gelicektim ama bileti ayarlayamadım!ahmet te selamlar...

Hocam sanırım yanlış anladınız...Ben bizler derken genel konuştum... Elazığ'lıyım ama İstanbul'da yaşıyorum... Elazığ'da ki arkadaşlarla bir ilgim ve bağlantım yok... Ama olsun yinede yardımı düşünmeniz güzel...Teşekkür ederim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler