Ynt: Pi2010 İle 2 Yılın Özeti
Pİ2010'u ilk yapıldığı sene olan 2010 dan beri kullanıyoruz.Biz belki üretimden çıkan ilk 5 Pİ2010 dan birini almış durumdayız. Çünkü daha fabrikada imalat aşamasındayken içim çok ısınmış ve orada sipariş vermiştim.
pi2010 un pilot tekerinin altına koyduğum baskülde kafa ağırlığının 73 / 74kgr olduğunu tespit etmiştim.
Faruk , Pİ imalattan çıktığında 174 lük jant takılmış olarak bize vermişti , sonradan değiştirmeyi de taahhüt etmişti ama biz değiştirmedik ve halen aynı jantı kullanıyoruz. Lastik havalarına çok sık dikkat ediyoruz.
Düz, açık yolda ve otoyolda 120 km yi gördüm..Zaten onun varlığının hiç farkına bile varmıyorsunuz ki.
Tavan yüksekliğinin 165 cm olması sayesinde ve hem 2 penecere ve hem de kapısında sürgülü sineklik olmasından dolayı gündüz pek içinde oturmamış olsak da , gece yattığımızda nem , aşırı sıcaklık...vs. yaşamadık.
Tavan penceresini de açınca tatlı bir hava sirkülasyonu kabin içinde rahat uyumayı kolaylaştırıyor.
Kanımca kabin içinde ki yatak ancak 2 yetişkin insanı rahat bir gece geçirmek için uyarlanmış durumda. 5 yaşın altında ki bir çocukla 125 cm eninde ki bir yatakta yatmak çocuğun aşırı hareketli olup olmamasıyla doğru orantılı bence. Hele Akdeniz gibi gece nemi ve sıcaklığı yüksek yerlerde oldukça zor bir gece olur.
Biz Marmaris/Hisarönü/Çubucak orman kampında gecelik ısının 29 C olduğu bir havada eşimle bile bir birimize dokunmamak için kılı kırk yarmıştık.

Gece 01.00 de serinlemek amacıyla denize girmiştik ama deniz suyu da belki 29/30 C idi

O sıkıntılı geceyi hiç unutamıyoruz.
Pİ2010 , avcılıktan hoşlanıp kırda, dağda, ormanda zaman geçirenler için tam aranılan bir karavan. ormanlık alanda eğer sık ağaçlar yoksa Pİ2010 ile pek rahat ağaçlar arasına girilebilir. Tabi yolun da aşırı engebeli olmaması şartıyla. Arabadan ayırınca 1 erkek+1 hanımla biz çok rahat heryere çekip/itebiliyoruz. Dolu haldeyken.
Bu karavanda malesef duş yapmak imkanı yok. Banyo kabini yok zaten ve kabin konulacak yer de yok ki.
Biz, kamping dışında konakladığımızda 10 lt lik bir pet bidonun içine parmak hidrofor koydurmak suretiyle elde ettiğimiz duş sistemini kullanarak duş ihtiyacımızı yerine getiriyorduk. Çok da başarılı oluyordu. Böylece yer de kaplamıyor. Ancak kabin içinde portapotti koyacak yer var. Gece çok gerekirse kullanılabilir. Dometic'in porta potti modelleri daha kısa boylu olduğu için kabine daha uygun.
Karavanı akuple ederken de pilot tekeri mutlaka kullanıyoruz. Arabaya bağladığımızda ise pilot tekeri söküp arabanın bagajına koyuyorum.
Pİ2010 Kesin herkes ve her kese için aranan tatil aracıdır.