Hüseyin Bey,
Konu Pino Karavan'ın ürünüyle başlamış olsa da, benim açımdan önemli olan mevzuatı bulup aktarmak ve sınırları net olarak belirlemektir. Özel bir ürünü tartışmak niyetinde olmamakla birlikte, ilgili ürünle ilgili tespitinize katılıyorum.
Sanıyorum birkaç iletim uzun olduğu için gözden kaçtı: İlgili eski ve yeni yönetmelikleri işaret etmiş, konuyla ilgili maddelerini -sizin de vurguladığınız gibi- dikkat çekmiştim (sizden bir önceki iletime dikkat buyurunuz).
Kanun ve yönetmeliklerin gayet net ve kesin maddeleri var. Verdiğim hesaplar karmaşık düşünme olarak nitelendirilmişse, amacım duruma/araca göre değişebilen konuları naçizane örneklemektir.
Daha önceki iletilerimde de belirttiğim gibi, konuyla ilgli araştırmalarımda, bilinmeyen, anlaşılamayan noktalar ile farklı veya yanlış yorumlar sonucunda ortaya çıkan uygulama ve tavırlar olduğunu gördüm. Geçmişte yaşanmış deneyimlerin kaynağını, bugünkü durumla beraber ortaya koymanın bu sıkıntıların üstesinden geleceğini sandığım için konuyla ilgili tüm bilgileri ve geçerlik durumunu iletmeye çalıştım.
Konuya katkılarınız için teşekkür ederim.
Şimdilik sahip olmak kolay bulduğum karavanın özelliklerini üçüncü iletimde şu şekilde özetlemiştim (tekrar için özür diliyorum):
1. Kasasında, içinde eşyaları olan kabini, kamyonetin ön kısmında şoför ve yolcuları, yani o anda bulundurulabilecek her şeyiyle taşıyıcı aracın yükleme sınırları aşılmayacak
2. Kabinin kasaya düzgünce yerleştirilip bağlanması/sabitlenecek
3. Kasanın yanlarından kesinlikle taşmayacak
4. Plaka, stop, sinyal vs'yi örtmeyecek şekilde en fazla önden 1m arkadan 2m taşabilecek
Pikap üstü karavanların hepsi yandan taşar diye bir özellik yoktur sanırım. Niyetim ilgili yasa, yönetmeliklere uygun olarak yukarıdaki niteliklere sahip, yük olarak tanımlanacak bir kabin tasarlayıp gerçekleştirmektir. Bu yapılandırmayla ilgili değerlendirme ve önerilerinizden çok memnun olurum. Tasarımı yapabilirsem paylaşıp üzerinde tartışmak isterim.
(Aklımdaki kabinle ilgili ufak bir açıklama daha vereyim: Yük, kasanın yanlarından taşmayacak ama trafikte değilken genişlemeyecek diye bir şart yok. Türkçe karşılığını bilmiyorum, slide-out denen mimari denenebilir)
Saygılarımla...