PMR Telsiz Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cidowsky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,087
Ynt: PMR Telsiz Almak İstiyorum

istanbulda' Alıntı:
Merhaba
İstanbul Telsiz merkezi yöneticisiyim
İstanbul Telsiz merkezi olarak şu anda 4 bölgede çalışıyoruz ve istanbul içinde birçok noktada uzun mesafe görüşüyoruz
Google de
istanbul telsiz merkezi yazın PMR telsiz ile ilgili tüm bilgiye istanbul telsiz merkezi com adresinden ulaşabilirsiniz
Asuman Arslan
Yönetici
Moderatör

Teşekkürler...

Etiketler

İstanbul Telsiz Merkezi ???

Kurum Değilsiniz , Dernek değilsiniz , Herhangi bir kuruma bağlı değilsiniz .

PMR tamamen ücretsiz , herkesin kullanımına açık ve belli tahditleri olan bir sistemdir . Dolayısıyla bölgelerde çalışanlara aistemlere vs ihtiaç yoktur ayrıca ek sistemler olması da yasaktır . Afet falan demişsiniz ama afet ilgili herhangi bir organizasyona da dahil değilsiniz . Afette fayda sağlamanın birinci şartı koordinasyondur . Varsa herşey olur yoksa hiçbirşey olmaz .

Sitenizi de inceledim . Profesyonel PMR falan filan Diğer cihazlar az çıkıyormuş HYT Kirisun çok çıkıyormuş ... PMR PMR dır ve çıkış gücü 500 MW ile sınırldırı . Dediğiniz gibi 2 watta ayarlanmış cihazlarla kanunlar çiğnenir ancak . iyasada cihazlar tam 500mw verecek diye birşey yoktur maximum değer 500mw dır . 100mw çıksa birşey olmaz ama 2 watt çıkıyorsa yasal değildir .

Röle meselesine gelince . PMR da rölenin yasak olduğunu artık herkes biliyor . Birde normal birşeymiş gibi insanları teşvik ediyor yönlediriyorsunuz .

Resmi bir merkezmişsiniz gibi yazmışsınız , Hatalı bilgiler vermişsiniz , bu yüzden Forumdaki arkadaşları bilgilendirme gereği duydum . Bu işten ticari bir yarar umuyor olabilirsiniz bu bizi bağlamaz ancak Gezenbilir platformunu bu işe alet etmemeniz hususu çok çok önemli . Burada konuyla ilgili olmayan arkadaşlar olduğu gibi gerek amatör gerek profosyonel telsiz operatörü arkadaşlar , resmi kurumlardan ve STÖ lerinden ilgili insanlar var . Dolayısıyla burda herşey açıklıkla tartışılacaktır .

Son olarak sizinkiyle çok benzer kullanıcı adlı ve Telsiz Merkezi ! inden olduğunu söyleyen bir üye ile baya tartışma olmuştu . Link :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17738.0

ssbman' Alıntı:
İstanbul Telsiz Merkezi ???

Kurum Değilsiniz , Dernek değilsiniz , Herhangi bir kuruma bağlı değilsiniz .

PMR tamamen ücretsiz , herkesin kullanımına açık ve belli tahditleri olan bir sistemdir . Dolayısıyla bölgelerde çalışanlara aistemlere vs ihtiaç yoktur ayrıca ek sistemler olması da yasaktır . Afet falan demişsiniz ama afet ilgili herhangi bir organizasyona da dahil değilsiniz . Afette fayda sağlamanın birinci şartı koordinasyondur . Varsa herşey olur yoksa hiçbirşey olmaz .

Sitenizi de inceledim . Profesyonel PMR falan filan Diğer cihazlar az çıkıyormuş HYT Kirisun çok çıkıyormuş ... PMR PMR dır ve çıkış gücü 500 MW ile sınırldırı . Dediğiniz gibi 2 watta ayarlanmış cihazlarla kanunlar çiğnenir ancak . iyasada cihazlar tam 500mw verecek diye birşey yoktur maximum değer 500mw dır . 100mw çıksa birşey olmaz ama 2 watt çıkıyorsa yasal değildir .

Röle meselesine gelince . PMR da rölenin yasak olduğunu artık herkes biliyor . Birde normal birşeymiş gibi insanları teşvik ediyor yönlediriyorsunuz .

Resmi bir merkezmişsiniz gibi yazmışsınız , Hatalı bilgiler vermişsiniz , bu yüzden Forumdaki arkadaşları bilgilendirme gereği duydum . Bu işten ticari bir yarar umuyor olabilirsiniz bu bizi bağlamaz ancak Gezenbilir platformunu bu işe alet etmemeniz hususu çok çok önemli . Burada konuyla ilgili olmayan arkadaşlar olduğu gibi gerek amatör gerek profosyonel telsiz operatörü arkadaşlar , resmi kurumlardan ve STÖ lerinden ilgili insanlar var . Dolayısıyla burda herşey açıklıkla tartışılacaktır .

Son olarak sizinkiyle çok benzer kullanıcı adlı ve Telsiz Merkezi ! inden olduğunu söyleyen bir üye ile baya tartışma olmuştu . Link :
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17738.0
Vay be....
Barış....

Forumumuzu,doğru bilgilere doğru ağızlardan yada kişilerden ulaşabildiğim için güveniyor ve beğeniyorum,teşekkürler

Sevgili arkadaşlarım , telsiz kullanımı yaygınlaştıkça ne yazık ki sakıncalı durumlarda artıyor . Bu sebeple işten birazcık olsun anlayan arkadaşlardan yardım almadan hareket etmemek en güzeli .Adamın Elinde bir mal oluyor , konuşur mu abi ? Konuşur konuşur diyip satıyor . 3 gün sonra kampta - avda enseleniyor insanlar ve ayıkla pirincin taşını oluyor , ki oluşan durumda pirinci ayıklasan daha kolay halde oluyor ne yazık ki ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=18349;sa=showPosts Daha önceki benzer kullanıcı adlı üyenin katıldığı konular var , önceki linkte pek birşey yoktu .

Herşeyi tartışırız . Zaten burada bu tartışmayı götürecek hem resmi hem sivil olarak telsizle ilgilenen birçok arkadaşımız var . Ama insanları yönlendirirken yda bir bilgi aktarırken 40 kere düşünmek gerekli . Burdan okuduğu bir bilgi yüzünden bir arkadşımızın başı derde girse ben kendi adıma çok vicdan azabı duyardım . Zaten bu hassasiyeti herkes gösterdiği için burası gezenbilir .

Merhaba Arkadaşlar,

PMR telsiz alacaklar için bilgi vermek istedim. Grundig GWT 2000 pmr telsiz aldım ve gerçekten fiyatına göre başarılı bir cihaz. Tasarımı süper, çok ince ve cebinizde hiç rahatsız etmiyor. Denedim şehir içinde 2km, açık arazide 4-5 km çekiyor. Ayrıca bebek odası dinleme olarak da kullanabileceğiniz VOX özelliğide var, kanal tarama var. Kutu içeriği de zengin, dect çift şar cihazı, taşıma kılıfı v çift kulaklık mevcut. Cihaz pek bulunmuyor ama herhangi bir Arçelik veya Beko bayine getirtebilirsiniz. Fiyatı: 80-TL

Cenk

telsiz.jpg

pmr telsiz alacak arkadaslar, alacaginiz cihazda en onemli 2 sey: 1-menzili ne kadar, 2- stand by durumu.bunlari kontrol etmeden cihaz almayin. stand by durumu, beklemede veya orta kullanimda pilin ne kadar gidecegidir. menzil ise, verimli gorusme mesafesidir, bir cok pmr telsizde sahit oldum, 10 - 12 km gorusebilirlik veriyor (kutu uzerinde), anca 2 km gorusuyor..Reklamlar gercegi yansitmiyor..bu arada bu 10-12 km duz alandaki cihaz verimi ama denedigimiz halde sinifi gecemiyen cihazlar oldu. Bence kullanan arkadaslarin tavsiyelerine kulak vermek en dogrusu.

Sevgili Arkadaşlar ;

Pmr Telsiz cihazları UHF/FM 446 MHz de maxsimum 500 mw çıkışı olan cihazlardır, kullanımı da gayet basittir, UHF/FM cihazların haberleşme mesefalerl gönderen ve alan cihazların birbirni görmesine bağlı olarak değişir, araç içinde 100 metre ye kadar düşebilir, açık alanda cihazların birbirini görmesi halinde ise bu mesafe teorik olarak 5 km ye kadar çıkabilir,

UHF/FM banlarda çıkış gücünün artırılması ile haberleşme mesafesi arasında oransal bir hesaplama yoktur, cihaz çıkşı 10 w olduğunda cihazlar birbirini görmediği müddetçe 10 km mesafe ile bile görüşme yapamassınız, görüşme mesafesi coğrafi yapıya göre değişir,

Arazi şartlarında hakim bir tepe üzerinde olan bir arkadaşımız kendisinden daha düşük bir irtifada olan cihazlar la rahat bir muhabere sağlayabilir, ancak aynı irtifada iki tepe arakasında kalan cihazla görüşme yapamayabilir,

MKG

sn istanbulda, kullanıpta pmr telsizden memnun kalan varmı acaba ? o sitede bunu cevabını bulamadım

lambalı 1 Watt uyduruk el yapımı cihaza bir maniple bağlayıp İspanyaya gidebilirsiniz...Ama en ucuz cihazla veya maksadına uymayan bir cihazla 100 metre ileri ile görüşemezsiniz...Önce hangi amaçla ne tip bir muhabere yapacağınıza karar vermeniz ve buna uygun cihaz edinmeniz gerekir ...Aksi halde domuz avında 10 numara fişek atarsınız ....

jeep4x4' Alıntı:
sn istanbulda, kullanıpta pmr telsizden memnun kalan varmı acaba ? o sitede bunu cevabını bulamadım

Ben 10 yıl önce aldığım aselsan kobraları (3 adet) ekonomik ömrünü doldurana kadar çoğunlukla çok kötü şartlarda ve tabir doğru ise hor kullandım halen çalışır haldeler sonra midland aldım ama bir işe yaramadı 100 metreden bile çekmiyordu bir hafta sonra geri verdim yerine motorola aldım 8 aydır kullanıyorum onlar da süper

pmr doğada yapılan aktivitelerde grupların sevk ve idaresinde, dağcılıkta, tırmanışta, araçlar arası kısa mesafe haberleşmede çok işimi gördü doğada aktivite yapan herkese de tavsiye ederim.

bende midland almıştım işe yaramadı kendi kendine bozuldu.. şimdi acaba ne alsam diye düşünüyorum. kaliteli pmr cihazlar var kenwood falan gibi ama fiyatlar inanılmaz uçuk..galiba motorolada karar kılacağım

jeep4x4' Alıntı:
bende midland almıştım işe yaramadı kendi kendine bozuldu.. şimdi acaba ne alsam diye düşünüyorum. kaliteli pmr cihazlar var kenwood falan gibi ama fiyatlar inanılmaz uçuk..galiba motorolada karar kılacağım

MOTOROLA TLKR-T5 PMR EL TELSIZI ( 2 Adet El Telsizi - 1 adet 2 'li Masaüstü Şarj Cihazı - 1 Adet Şarj Aleti )

bu cihazı alabilirsiniz burada linki de var

http://www.hepsiburada.com/motorola-tlkr-t5-pmr-el-telsizi-2-adet-el-telsizi-1-adet-2-li-masaustu-sarj-cihazi-1-adet-sarj-aleti-/productDetails.aspx?categoryid=16027&productid=teltlkrt5

ben şu an kullanıyorum memnunum. çekim mesafesi açık alanda 6 km yzıyor ama gerçekten 6 km de çekiyor. midland üzerinde 10 km yazıyor ama 100 metreden seslenince duyuyorsun telsiz ses iletmiyor.

teşekkür ediyorum yaşar bey linki inceleyeceğim. midlandın yanından bile geçilmez, bir arkadaşımda daha var o da aynı durumda.. ben benim aleti telsiz tamir eden bir yere götürdüm ikisinde de 40 ar dolarlık bir parcanın değişmesi gerektiğini söyledi. şimşek veya yıldırım gibi şeylerden bu aletler çok kolay etkilenip bozuluyormuş.

jeep4x4' Alıntı:
teşekkür ediyorum yaşar bey linki inceleyeceğim. midlandın yanından bile geçilmez, bir arkadaşımda daha var o da aynı durumda.. ben benim aleti telsiz tamir eden bir yere götürdüm ikisinde de 40 ar dolarlık bir parcanın değişmesi gerektiğini söyledi. şimşek veya yıldırım gibi şeylerden bu aletler çok kolay etkilenip bozuluyormuş.

Ben teknosadan sıfır aldım bir hafta kadar kullandım yazın sonra %25 eksik para iadesine razı olup motorolayı aldım yani problem yapısal ve üretimden kaynaklanıyor.

istanbulda' Alıntı:
Merhaba
PMR ve Telsiz ile ilgili gerçek bilgi almak isterseniz

Türkiye PMR , PMR kullanıcıları , PMR Türkiye , Turkey PMR Radio
yazıp Google de aratın
karşınıza www.turkeypmr.org çıkacaktır

Forumlarda her yazan bilgiye itibar etmeyin
gerçek olanı bulmaya çalışın
kolay gelsin

ESOP un söylediği gibi ... " herkes herşeyi yapıyor, bana yapacak iş kalmadı"

Selamlar,
eger paylasmak istediginiz bir bilgi var ise, lutfen burada paylasin. Yoksa, bir sitenin burada reklamını yapmanıza yada paylasilan bilgilere saygisizca yaklasmaniza gerek olmadigini dusunuyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,780
Kaydolan Son Üyemiz
mryslz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR