Polyüreten Kaplama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muzaffer Kargu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,428
Ynt: Polyüreten Kaplama

muadil demedim videoyu yollayın zileyin bakın aynı işlemmi bu bahsi gecen şeyler senelerdir yapılıyor videodaki cok daha farklı bir imalat ilk başta dedim ben videodaki gibi yapacak aynı malzeme aynı tekniği kullanacak yoksa 10 senedir bu kaplama var benzeri mudadili olmayacak diye belirmişdim

Etiketler

atışma değil yahu :smiley: sadece benim demek istediğim çok basit muadil benzeri işlerden bahsetmiyorum vieodaki gibi malzeme kullanıp aynı teknikle yapabilen varsa bizlerde öğrenelim yani bir iş yapılırken benzeri yada yakın üzründen bahsetmiyorum birebir aynısından bahsediyorum internette insanlar yazarken nedense kafasına göre yazıp gidiyor sorunları ile başkası uğraşıyor bu nedenle bende diyorumki yapılan bir iş varsa bunu ayrıntılı net anlatsın insanlar böylece neden fiyat farkı var kim neden nasıl yapıyor gibi konular belli olsunki yanlış anlamalar olmasın hepsi bu :smiley:

Polyüreten Kaplama

Valla simdi araya girmeyeyim ama orurup ikisini de meraktan izledim, once varolan boyayi yuZeyi taslama ile kaziyip malzeme yapisabilir hale getiriyorlar, polyurea maddesini kompresor ile atiyorlar ve kendiliginden kuruyup sertlesiyor sonra da istenirse boyuyorlar. Yani oyle yatirim gerektiren ozel tabancasindan baska bir sey gormedim uygulama icin ve ikisi de gayet ayni sey gibi geldi. Malzemeler onemli, hangisi muadil hangisi irjinal kimyasal yapisma ozellikleri kuruma vs icin de zaten videodan anlasilmayacagi kanaatindeyim. Ama birebir ayni gibi gorunuyorlar, zaten bu turkiyedekinin uygulama videosu da yabanci muhtemelen ithal

corap var 5 tanesi 1 tl corap var tanesi 20 tl kaliteyi anlamak için illa analize gerek yok iyi mal kendisini belli ediyor sinan

Merhaba

Arkadaslar bu forum da bu uygulamayi yapdiran bir arkadasa mesaj attim deneyimlerini bizimle paylasmasi icin,kendisi manisali

adi turgay Sinbad nikini kullaniyor,ben merakla bekliyorum

Adamı aradım konuştum tekrar. 250 bin lira vermiş almış makinasını. Ama buradan kimse arayıp konuşmuyor kulağının üstüne yatıyor bol keseden atıyor. İşin tekniğini bile anlattı. Malzemeyi yakından atarsan parlak, yukarıdan atarsan mat renk alıyor diye bir dünya da şey söyledi. Şuan inşaatların izalosyanu için aynı makinayla başka bir maddeyi atıyor. İsteyen olduğu taktirde de polüria denilen malzemeyide aynı şekilde atıyormuş! Ben bu muadil işini anlamadım gittim. Dyo kullanmassında filli boya kullanırsın gibi birşey oldu çoraptan ziyade. Hala anlamamkta ısrar eden varsa açsın telefonu konuşsun!

bilgiler için sağol lazım olan arkadaş acıp konuşsun aracını yaptıranda olursa bizle bilgileri paylaşsın daha net fikrimiz olur o zaman

Umut bey haklılık payınız var,bende en başta inşaatlardan bahsettiğinizde ısı yalıtımıdır o demiştim kendimce,ama dikkat ettimki ısı yalıtımını sağlamak amaçlı kullanılan makine ile videodaki makine ayni sadece tabancası görünsede, uygulanan sıvı değişiyor dediğiniz gibi

İnceledim videosuda var kamyonetin kasasınada atıyorlar, 2006 da ülkemize getirilmiş,yaptırmak için bir değil birçok firmayı netten bulmak mümkün

http://www.izosprey.com/polyurea_kaplama-detay-16.aspx#
http://www.izobedelpolyurea.com/

yusuf3070' Alıntı:
Umut bey haklılık payınız var,bende en başta inşaatlardan bahsettiğinizde ısı yalıtımıdır o demiştim kendimce,ama dikkat ettimki ısı yalıtımını sağlamak amaçlı kullanılan makine ile videodaki makine ayni sadece tabancası görünsede, uygulanan sıvı değişiyor dediğiniz gibi

İnceledim videosuda var kamyonetin kasasınada atıyorlar, 2006 da ülkemize getirilmiş,yaptırmak için bir değil birçok firmayı netten bulmak mümkün

http://www.izosprey.com/polyurea_kaplama-detay-16.aspx#
http://www.izobedelpolyurea.com/

İlk videoda izlediğim alet ile gördüğüm alet aynı. Adam 250 binlira sermaye harcamış sırf bu alete. Gerisini varın siz düşünün. 2 bidon polürüa malzemeyi almakta çok zor olmasa gerek...

görüyorumki nette anlatmak istediğmi anlatamıyorum yada nedense farklı tarafa cekiliyor neyse bir daha yanlış anlatım olmasın diye bircok arkadaşımın yaptığı gibi hiç yazmamak en güzeli bence kim nasıl istiyosa öyle yapsın yaptırsın

ilk videodaki gibi yaptıran birkişi varsa cıksın desin nerde yaptırdığını belirtsin kaç para olduğunuda böylece herkes faydalansın daha faydalı bir hal alsın resimleri en kısa zamanda görmedi ümidi ile hoşca ve dostca kalın

Merhaba

Dedigim gibi manisali sinbad nik ini kullanan turgut beyin cevabi aynen söyle

Bence hiç düşünmeden yaptırın, kasa içerisine o kadar ağır hatta bazen köşeli sert metaller yüklememe rağmen kaplamada herhangi bir bozulma olmadı. Yalnız biraz fazla kir tutuyor bilginiz olsun.

Ön taban için ise, kasaya yapılacak uygulamaya nazaran daha ince kaplama yapılırsa çok daha iyi olacaktır. Kullanılan sıvı içerisinde kaymayı önlemesi için kullanılan partiküller var, eğer bunların daha ufak tanecikli olanı uygulanırsa hem kir tutma hemde görünüş açısından çok daha uygun olur.

Saygilar Selamlar

Merhaba

Umut Bey bu uygulamanin yapilabilir olmasi bana -fatsa-ordu-cok uzak olmasina ragmen beni sevindirdi,insallah bana yakin bir yerde bu uygulama yapilabilir

Ünal beyin kaygilari da benim icin cok önemli,cünkü Ünal bey bence sunu demek istiyor bana,kardesim bu uygulamanin yapilmis halini görmeden iyice incelemeden yaptirma diyor bana,yani yanlis bir sey yapmayayim diye uyariyor beni,zaten bu forumun amaci da bu degilmi?
Bu arada harcmalarda epey yükseldi,para harcayacaksak semeresinide görelim.

Selamlar
Muzaffer Kargu

Kesinlikle uygulanması gereken bir malzeme bencede. Yaptırma imkanımız olabilir yeni toplayacağımız araca. Mutlaka paylaşırım burada. Saygılar...

Umut inş.kaplatırsın da buradan da paylaşırsın,
Kaça mal oldu,nasıl sonuç alındı vs gibi.
Bizede örnek olur.

Hesap kitap meselesi bu işler. 35 lastikli dana 44 diferansiyelli cj 6 topluyoruz. Hesaplar tutarsa tabana bu uygulamayı yaptıracağız. Hayırlısı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR