Puma Motor , Defender'ın Yürüyen Aksamına Zarar Verir mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nordic1903 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,481

nordic1903

Grizzly Bushcraft
Yer
Kavacık - Istanbul
Web
www.imageresim.com
2,5 Düz Dizel Defender'lara sonradan eklenen Puma Motor'ların güçleri sebebiyle yürüyen aksamı zorlayıp zamanla bu parçaların hasar görmesine yolaçtıkları ile ilgili bir konuşmaya şahit oldum..Böyle bir durum mümkünmüdür ?

Saygılarımla

Cenk

Etiketler
Ynt: Puma Motor , Defender'ın Yürüyen Aksamına Zarar Verir mi ?

Selam;

Orjinalinden daha güçlü Puma veya başka marka/model bir motoru Defender'a monte ettirdiğinizde araçta bir takım değişiklikler yapmanız gerekecektir. Bunlardan ilki LT230 transfer kutusunun HI dişlisini 1.22 yapmaktır. Aracınızda varolan LT77 veya R380 şanzımanla ya da yeni tip MT82 (orjinal Def şanzımanı GMT82'dir. MT82 transitteki) şanzıman da kullanabilirsiniz.

Bunun haricinde bir değişikliğe gerek yok. Yıllardır kullanıp sorun yaşamayan bir çok Defender ve 1 adet Discosit sahibi mevcut. :smiley:

edaghan' Alıntı:
Selam;

Orjinalinden daha güçlü Puma veya başka marka/model bir motoru Defender'a monte ettirdiğinizde araçta bir takım değişiklikler yapmanız gerekecektir. Bunlardan ilki LT230 transfer kutusunun HI dişlisini 1.22 yapmaktır. Aracınızda varolan LT77 veya R380 şanzımanla ya da yeni tip MT82 (orjinal Def şanzımanı GMT82'dir. MT82 transitteki) şanzıman da kullanabilirsiniz.

Bunun haricinde bir değişikliğe gerek yok. Yıllardır kullanıp sorun yaşamayan bir çok Defender ve 1 adet Discosit sahibi mevcut. :smiley:

Bu tip değişikliklikleri üstadların ( siz , Reha Bey .Yavuz Bey , Yunus Bey ) forumdaki önerilerinden ve Umut kardeşimizin ( sword7 ) uygulamasından defalarca okudum fakat konuşmadaki hararetten benim aklımda öyle değişik şeyler canlandı ki :smiley: sormadan edemedim...

Teşekkür ederim..

Cenk

Selamlar,
cevap veriyorum..

Kesinlikle zarar verir..

bunu önce Düz dizel, daha sonra da Puma kullanan bir Defender kullanıcısı olarak net bir sekilde soyleyebiliyorum. Daha once düz dizel Defender'im da en ufak yürüyen aksam problemi yasamadim ama Puma ya (ve de ön aks kilidine) geçince 1 kez şart kırdıldı, 2 kez de ön aks kesti. Bilmiyorum sorunuzun cevabı oldu mu?

Tabii ki kullanıma bağlı diyerek de bağlamak istiyorum. iyi günler, reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
cevap veriyorum..

Kesinlikle zarar verir..

bunu önce Düz dizel, daha sonra da Puma kullanan bir Defender kullanıcısı olarak net bir sekilde soyleyebiliyorum. Daha once düz dizel Defender'im da en ufak yürüyen aksam problemi yasamadim ama Puma ya (ve de ön aks kilidine) geçince 1 kez şart kırdıldı, 2 kez de ön aks kesti. Bilmiyorum sorunuzun cevabı oldu mu?

Reha Bey ;

Kafamda canlanan muhtemel arızalar da bu yöndeydi hep..Bu tip arızalar aracınızı orta ve ağır off-road koşullarına soktuğunuzda mı yoksa normal bir yolda araca azıcık yüklendiğinizde mi meydana geldi ?

Bunları bertaraf etmek için aks ve şaft üzerinde de değişikliğe gitmek gerekir mi ?

Saygılarımla

Cenk

Standart Def aksı veya şaftı V8'e dayanacak şekilde üretiliyor. Yaşanan arızaların kullanımdan ya da parçaların yaşlılığından kaynaklandığını düşünüyorum.

Ben Puma'yı son iki senedir kullanıyorum. Henüz bir sakatlık yok. Kaldı ki, Aralık ayının ortasında mazot pompamı sıfırı ile değiştirdim. ilk 4 vitesi seri kullanıyorum. asfaltta bir sorun olmuyor. Aks kırmak daha ziyade arazide patinaj yapan tekeri tutunan bir yüzeye vurduğunuzda olabilir. Ama "düz yolda da yaşanmaz" diye bir kural yok. Tabii ki olabilir.

Selam Engin
maalesef kırılan aks'lar (her iki seferde de ) yeni takılmış idi.. Safta ise birsey diyemeyecegim..

Cem bey,
aks'lar arazi de bir yerde takıldığımda kırıldı. Saft koptugunda ise arazi oranı 1.44 idi ve asfaltta koptu. Daha güçlü aks ve şaft akılabilir ama.. O kadar güç geldikten sonra , aks kırılmasa difransiyel de bir yerleri koparabilir.. O yüzden güçlendirilmiş aksama gitmedim.. Ama bu benim lahsi görüşüm..

selamlar, reha

reha' Alıntı:
Selam Engin
maalesef kırılan aks'lar (her iki seferde de ) yeni takılmış idi.. Safta ise birsey diyemeyecegim..

Cem bey,
aks'lar arazi de bir yerde takıldığımda kırıldı. Saft koptugunda ise arazi oranı 1.44 idi ve asfaltta koptu. Daha güçlü aks ve şaft akılabilir ama.. O kadar güç geldikten sonra , aks kırılmasa difransiyel de bir yerleri koparabilir.. O yüzden güçlendirilmiş aksama gitmedim.. Ama bu benim lahsi görüşüm..

selamlar, reha

Reha Bey ;

Yani bu durumda - Puma Motor takınız ama araca çok yüklenmeyiniz :smiley: sonucu mu çıkıyor ? Yanılmıyorsam sizin aracınız şu an 1,22 oranda..Peki oran değiştikten sonra bir aksilik çıktı mı ?

Engin Bey ;

Yanlış hatırlamıyorsam sizin aracınız Discosit..Sorun yaşamamış olmanızda araçların değişik olması bir fark yaratmış olabilir mi ?

Saygılarımla

Cenk

reha' Alıntı:
Selamlar,
cevap veriyorum..

Kesinlikle zarar verir..

Bu zararın sorumlusu tekbaşına Puma motorun gücü mü? yoksa Puma motorun gücü + TrueTrack (ön aks kilidi) ikilisinin marifeti mi?

Reha abi 1.44 oranı kullandığın zamanlarda yaşadıysan bu problemleri bence gayet normal :smiley: Çünkü motorda inanılmaz bir tork var. Turbo devrede değilken ve gaza basmıyorken, araç doluyken 1. low range kullanımında araç yokuş çıkabiliyor. Turbo devreye girdiğinde ise bambaşka birşey oluyor. Ben motoru aldığımdan beri aracı en üst limitlerde kullanıyorum. Şuana kadar gergi kolları lastiklerini değiştirdim, bu gün de yeni bir şaft sipariş ettim. Arka şaft kaydırıcısında boşluk var ve boşa alıp yavaşlarken ses yapıyor. Bu arızanın sebebi motor mu yoksa şaftın 90 senesinden kalmış olması mı tartişılır tabi. Saygılar..

Selamlar,
aksların kırıldıgı oran 1.21 .. 1.44 ilk kullanmaya asladigim zaman takili idi..

Nejat,
on kilit den de siddetli bir sekilde supheleniyorum.. Zaten, belirtmistim mail de.

reha

reha' Alıntı:
Selamlar,
aksların kırıldıgı oran 1.21 .. 1.44 ilk kullanmaya asladigim zaman takili idi..

Nejat,
on kilit den de siddetli bir sekilde supheleniyorum.. Zaten, belirtmistim mail de.

reha

Reha Bey ;

Land Rover belli bir yıldan sonra bahsettiğimiz ZSD Duratorq motoru yada bu motorun uyarlamasını , ürettiği Defender'larda kullanmıştı..Onlarıın bu tip aksaklıklara nasıl bir çözüm bulduğu konusunda bir bilginiz var mı ? Sonuçta fabrika çıkışı araçlarında bu tip bir aksaklık olmaması gerekir.

Saygılarımla

Cenk

Herkese merhaba,

Puma moyor u taktıktan sonra dişli oranı 1,44 veya 1,22 kesinlikle olmalıdır.Reha ağbeyin kırdığı aks ,şaft...vs i 300tdi,2,5 diesel ,2,5 benzinli araçlarlada kırıldığına şahit oldum(örneğin bizim Hasan kola :smiley: )..bence problem motor gücü kadar; kilitin olup olmaması ,aracın bakımı,zorlanma şekli,ve kullanma şekli de çok önemli....
Bu hafta gezide lokman ağabeyle (300 turbo motorlu Hilux) ......ik yarışına girip ;D,puma motorlu 100" imi oldukça fazla zorladım.En son lokman ağabey i arkamada yaklaşık 2,5 km çamurlu ve rampa yolda çektim ;)

selamlar

sword7' Alıntı:
Reha abi 1.44 oranı kullandığın zamanlarda yaşadıysan bu problemleri bence gayet normal :smiley: Çünkü motorda inanılmaz bir tork var. Turbo devrede değilken ve gaza basmıyorken, araç doluyken 1. low range kullanımında araç yokuş çıkabiliyor. Turbo devreye girdiğinde ise bambaşka birşey oluyor. Ben motoru aldığımdan beri aracı en üst limitlerde kullanıyorum. Şuana kadar gergi kolları lastiklerini değiştirdim, bu gün de yeni bir şaft sipariş ettim. Arka şaft kaydırıcısında boşluk var ve boşa alıp yavaşlarken ses yapıyor. Bu arızanın sebebi motor mu yoksa şaftın 90 senesinden kalmış olması mı tartişılır tabi. Saygılar..
Umut cum defender şaft kayıcılarında teflon kaplama vardır zamanla bu teflon aşınır ve kayıcı metal melate sürtme ve boşluk yapmaya sebep olabilir eğer 19 seneden beri aynı şaft varsa bu normaldir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR