Tse Projelerinde Gazlı Cihazlar Için Nasıl Bir Prosedür Var?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ermus35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 178

ermus35

Kamp II
Yer
Niksar, Tokat, Türkiye
İyi günler, motokaravanımda proje aşamasına geldim fakat ocak ve şofben için kullanacağım gaz kaynağı için projede ne gibi şartlar isteniyor bilmiyorum. Daha önceki yaptığım karavanda ocak için elektrikli ocak kullanıştım ve şofbenim yoktu. Karavanların çoğunluğunda ocak ve sıcak su için lpg kullanılıyor, tse projelerinde bunlar için özel şartlar var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi günler, motokaravanımda proje aşamasına geldim fakat ocak ve şofben için kullanacağım gaz kaynağı için projede ne gibi şartlar isteniyor bilmiyorum. Daha önceki yaptığım karavanda ocak için elektrikli ocak kullanıştım ve şofbenim yoktu. Karavanların çoğunluğunda ocak ve sıcak su için lpg kullanılıyor, tse projelerinde bunlar için özel şartlar var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
LPG Gaz tesisatı için bir proje istenmediğini biliyorum. Amaç dışı (ısıtma, pişirme, soğutma) otogaz kullanımı Enerji Piyasası Kanunu gereğince yasal değil bu nedenle otogaz tesisatı yaptırıp projelendirildiğinde onay verilmiyor. İstasyonlarda da genelde dolumda sorunlar yaşanıyor. Kendi güvenliğiniz için karavan gaz sistemine uygun tesisat ve donanım kullanmaya özen gösterin. Trumanın ürünlerini mutlaka inceleyin. Tesisatı bakır yada metal boruyla yapın, tüple dedantör arası bağlantı harıcinde hortum kullanmayın. Tüp odası tabanına Havalandırma deliği açılması şart, gaz alarm dedektörünü de tedbiren takın. Tüpten gaz dağılımını da gene truma gaz vanalarıyla yapın. Her hattı ayrı çekin ve hepsine ayrı vana takın. Bütçeniz yeterliyse Trumanın yeni nesil combisini inceleyin Türkiyeye gelmemiş olabilir.

1 lt lpg yaklasik 450 gr . bu da demek oluyor ki bir simit depo ile 12lg lik bir mutfak tupu ayni olmasada yakin miktarda yakit sagliyor. ben daha once karavanima 60lt lik bir lpg deposu takmis ve isin asli o zamanlar hic detayli dusunmemistim. cok da memnundum . su an sadece biri yedek iki piknik tupum var. isin acikcasi cok kullanmiyorum. karavan icinde yemek yapilmamasi fokur fokur su kaynatilmamasi gerektigine daha cok inaniyorum. uygun yerlerde kamp atesi veya semaverin alt kismi fazlasiyla yetiyor .

ancak bugun aklima su sorular geliyor.

lpg ve mutfak tupunin icerigi karsilastirildiginda arada ne gibi farklar var . ustun ve zayif yonleri neler

araca lpg deposu takmaya deger mi mutfak tupu ile devam mi

sicak su ile bir islemden gecmeden lpg kullanmak verim dusuklugune sebep olur mu

lpg uygun fiyatli ama piknik tupu pahali sozunun gecerliligi var mi

lpg istasyonlari atr cihazlarini calistiriyor mu ,

bu konular icin soylecek sozu olan var mi

1 lt lpg yaklasik 450 gr . bu da demek oluyor ki bir simit depo ile 12lg lik bir mutfak tupu ayni olmasada yakin miktarda yakit sagliyor. ben daha once karavanima 60lt lik bir lpg deposu takmis ve isin asli o zamanlar hic detayli dusunmemistim. cok da memnundum . su an sadece biri yedek iki piknik tupum var. isin acikcasi cok kullanmiyorum. karavan icinde yemek yapilmamasi fokur fokur su kaynatilmamasi gerektigine daha cok inaniyorum. uygun yerlerde kamp atesi veya semaverin alt kismi fazlasiyla yetiyor .

ancak bugun aklima su sorular geliyor.

lpg ve mutfak tupunin icerigi karsilastirildiginda arada ne gibi farklar var . ustun ve zayif yonleri neler

araca lpg deposu takmaya deger mi mutfak tupu ile devam mi

sicak su ile bir islemden gecmeden lpg kullanmak verim dusuklugune sebep olur mu

lpg uygun fiyatli ama piknik tupu pahali sozunun gecerliligi var mi

lpg istasyonlari atr cihazlarini calistiriyor mu ,

bu konular icin soylecek sozu olan var mi
Ülkemizde halen Miks LPG %30 propan ve %70 bütan karışımı, ticari propansa, %95 ve üzeri saflıkta propan olarak kullanılmaktadır.

Otogazın LPG karışım oranı net açıklanmamış olsa da propan oranının daha yüksek olduğu belirtilmektedir (50-50) Soğuk iklimlerde donmaması için propan oranının daha yüksek olduğu bilinmekte.

Otomobil LPG'nin "Likit" kısmını kullanır bu nedenle yakıt tankı yataydır.
Isıtma, soğutma ve pişirmede kullanılan cihazlar ise LPG'nin "Gaz" halini kullanır.
Bu nedenle tüpler dik konumda kullanılır. Üste çıkan gaz yanar.

1Kg LPG = 1.96 Lt hacimdedir.
EPDK kanunu Otogaz'ın amacı dışında (Isıtma, soğutma, pişirme) kullanımını yasaklamıştır. Bu nedenle otogaz istasyonlarında amaç dışı kullanım tanklarına dolum yapılması mevzuata aykırıdır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR