Puma Motor Konusunda Acil Yardım ! ! !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,116
Ynt: Puma Motor Konusunda Acil Yardım ! ! !

reha' Alıntı:
Soyle dusunun.. Bu sanziman "mutlaka" takılır, ama extradan zaman/emek/para harcamanız gerekir.. Eger bu konularda "sıkıntı" yok ise, ben olsam "orjınal 6 vites sanzımanı takmaya çalışırdım".. sadece uyarmak istedim, yoksa olmaz demek istemedim, aman yanlış anlaşılmayayım.. reha

Anladım Reha Abi. Ustayla konuşup mali durumu tam olarak ayarlamak gerekli. 130 beygirlik LT77 şanzımanlı defender ile, 6 ileri şanzıman takılmış 130 beygirlik defender arasında ne gibi farklar olur?

Etiketler

zinciros' Alıntı:
selam sword7!! oncelile kolay gelsin reha agbinin de dedigi gibi egerki usta olur , yapalir ,yaparim diyosa neden olmasin? denmek te fayda var,zaten yeni defenderlarda 6 vites,benim sorum;motor degistirme isis suan icin kaci buldu?
saygilar

Selamlar. Henüz motoru almadık, aracın motorunu indirmedik. Fiyat konusunda şuan birşey söyleyemem. Ne zaman motoru alıp yerin koyucaz, marşa basıp 1-2-3 yapıcaz o zaman fiyat ortaya çıkar :smiley:

allah rast getirsin!! binlerce km yol bir adimla baslar,,
sayglar

sword7' Alıntı:
Anladım Reha Abi. Ustayla konuşup mali durumu tam olarak ayarlamak gerekli. 130 beygirlik LT77 şanzımanlı defender ile, 6 ileri şanzıman takılmış 130 beygirlik defender arasında ne gibi farklar olur?
6 ileri sanzimanin avantaji buyuk lastikle kalkisi kolaylastirmak ve l1'de tehlikeli inis ve cikislari sakin hizda guvenle cikmak olacaktir. son suratte artis olmaz. sehirici yakit sarfiyati istanbul kosullarinda cok az artabilir. balikesir'de bu artisi hissetmeyebilirsin. [color=][/color][color=][/color]

edaghan' Alıntı:
6 ileri sanzimanin avantaji buyuk lastikle kalkisi kolaylastirmak ve l1'de tehlikeli inis ve cikislari sakin hizda guvenle cikmak olacaktir. son suratte artis olmaz. sehirici yakit sarfiyati istanbul kosullarinda cok az artabilir. balikesir'de bu artisi hissetmeyebilirsin. [color=][/color][color=][/color]

Saolasın Engin Abi. Bizim burada trafik konusunda sıkıntımız yok çok şükür. Hayırlısı olur inşallah da şu Defenderı turbo motorla kullanmak nasip olur :smiley:

herkese merhaba,

2003 yılından bu yana 2,5 benzinli 110",2,5 dizel 110",300tdi 100" ve şu anki aracım olan 120 ps puma motor 100" Defender e binmek nasip oldu... Bu motor seçenekleri içerisinde en fazla güven ve de haz veren motor puma motor !!!!.
Sword7 kardeşim hiç kafanı yorma biraz pahalı ve uğraştırıcı olsada çok iyi neticeler çıkacağına emin ol ...şimdiden hayırlı olsun.

selamlar

gokhanlro' Alıntı:
herkese merhaba,

2003 yılından bu yana 2,5 benzinli 110",2,5 dizel 110",300tdi 100" ve şu anki aracım olan 120 ps puma motor 100" Defender e binmek nasip oldu... Bu motor seçenekleri içerisinde en fazla güven ve de haz veren motor puma motor !!!!.
Sword7 kardeşim hiç kafanı yorma biraz pahalı ve uğraştırıcı olsada çok iyi neticeler çıkacağına emin ol ...şimdiden hayırlı olsun.

selamlar

Reha abi ve Engin abiden sonra siz de içime su serptiniz teşekkür ederim. Motor işim Pazartesi'ye kaldı, fazla acele etmek istemiyorum. Fiyatta biraz indirim istedik. Satan kişi kabul ederse Salı günü motor elimizde olacak inşallah, etmezse biraz daha bekleyeceğiz artık... Saygılar...

Bir soru daha sorma ihtiyacı duyuyorum ;) Motoru Ankara'ya gitmeden telefonla getirttik. Buradaki ustalar bakımını yapıp çalıştırdılar. Şanslıymışız ki motor çok güzel çıktı nazar değmesin. 130 beygirlik mekanik pompalı transit motoru. Cuma günü nasip olursa aracın motoru ve şanzumanı inecek, kaputun ve ön göğüse bakan tarafın izolasyonu yapılacak, Pazartesi günü de motor ve şanzuman tornacıya gidecek. Bu arada hangi şanzuman için hangi dişliyi almamız gerekiyor. Kayalar Oto'ya sipariş verirken ne diyip alıcaz bu dişliyi???Saygılar... Umut...

sword7' Alıntı:
Bir soru daha sorma ihtiyacı duyuyorum ;) Motoru Ankara'ya gitmeden telefonla getirttik. Buradaki ustalar bakımını yapıp çalıştırdılar. Şanslıymışız ki motor çok güzel çıktı nazar değmesin. 130 beygirlik mekanik pompalı transit motoru. Cuma günü nasip olursa aracın motoru ve şanzumanı inecek, kaputun ve ön göğüse bakan tarafın izolasyonu yapılacak, Pazartesi günü de motor ve şanzuman tornacıya gidecek. Bu arada hangi şanzuman için hangi dişliyi almamız gerekiyor. Kayalar Oto'ya sipariş verirken ne diyip alıcaz bu dişliyi???Saygılar... Umut...
Umut önce bir dene derim ondan sonra dişli oranına karar verirsin
Ama bilgi olsun genede LT 230 arazi şanzımanı 1.22 dişli oranı
şuanda aracında bulunan oran 1,667 ben olsam 1.44 yapardım ama araziden çok asfattta yol yapıyorsan 1,22 idealdir hatta hiç araziye girmeyecem dersen 1,09 en ideali ama TC de yokmuş

1.67 oran 130 ps motora çok fazla gelmez mi? Hem o dişliyi değiştirmek için tekrar şanzumanın inmesi gerekli. Hem arazide hem de asfaltta iş yapacak bir orana ihtiyacım var, ama öncelikle arazi tabiki. Sonuçta asfaltta aracın son hızının çok olması gerekli değil. 160'ı görsün yeter ;D

sword7' Alıntı:
1.67 oran 130 ps motora çok fazla gelmez mi? Hem o dişliyi değiştirmek için tekrar şanzumanın inmesi gerekli. Hem arazide hem de asfaltta iş yapacak bir orana ihtiyacım var, ama öncelikle arazi tabiki. Sonuçta asfaltta aracın son hızının çok olması gerekli değil. 160'ı görsün yeter ;D
;D
1,667 tabiki az gelir ama
dişliyi değiştirmek okadar zor değil sadece arazi şanzımanı sökülecek ana sanzımanın sökülmesine gerek yok
aslında bu soruya en iyi cevabı Reha bey yada Engin abi verecektir

İşte o dişli hangi dişli, ne diye alıcaz o dişliyi. Ah o dişli yok mu o dişli ;D

sword7' Alıntı:
İşte o dişli hangi dişli, ne diye alıcaz o dişliyi. Ah o dişli yok mu o dişli ;D
Yav Umut sen ara Kayalarda Bayram beyi onlar sana ne istediğini verir cahil değiller merak etme ;D ;D en ufak vidasına kadar ezbere biliyorlar ;)

yunus bager' Alıntı:
Yav Umut sen ara Kayalarda Bayram beyi onlar sana ne istediğini verir cahil değiller merak etme ;D ;D en ufak vidasına kadar ezbere biliyorlar ;)

Bayram bey ezberledi bizi saolsun. Siz oraya bir parçacı dükkanı açın diyip duruyor zaten :smiley: O zaman şöyle diyorum; Bayram bey bana 1.22 oranlı dişli gerekli, fiyatı ne kadar? Parayı hemen gönderiyorum... ;D Hep böyle oluyor zaten... ;)

sword7' Alıntı:
Bayram bey ezberledi bizi saolsun. Siz oraya bir parçacı dükkanı açın diyip duruyor zaten :smiley: O zaman şöyle diyorum; Bayram bey bana 1.22 oranlı dişli gerekli, fiyatı ne kadar? Parayı hemen gönderiyorum... ;D Hep böyle oluyor zaten... ;)
;) ;) aynen öyle söyle ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR