Puma Motor Konusunda Acil Yardım ! ! !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,114
Ynt: Puma Motor Konusunda Acil Yardım ! ! !

Engin abi haftaya inşallah araç yürür durumda olacak yeni motoruyla. Ama dünya hali neyin ne olacağı belli olmuyor, hayırlısı olsun. Şuan aracı satma gibi bir niyetim yok zaten, ama ilerisi için ne olur bilinmez tabi. Herşeyin hayırlısı...

Etiketler

edaghan' Alıntı:
Defender buymuş desin. diğer marka kullanıcıları hala telekom ya da askerden çıkan araçlarla kendi ikiyüz küsür beygirlik araçlarını karşılaştırıyor.
Bende sıkıntı yok isteyen istediğini kıyaslasın hele şoyle arazıde takılsınlar peşime aradaki beygirler nekadar işe yarıyor anlaşılır

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D jokey farkı ile beygir farkının kıyaslaması mı olacak yunus abi????????

adrenalim' Alıntı:
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D jokey farkı ile beygir farkının kıyaslaması mı olacak yunus abi????????

Yok murselin biz ona ruh katmak diyoruz ;D ;D

arkadaşlar ben puma motor alacaktım maddi imkansızlıktan dolayı olmadı ama sizden bir bilgi almak istiyorum 2500 düz dizel defenderime 6 ileri şanzuman takmak istiyorum acaba konu ile ilgili bilgiverebilecek arkadaş varmı birde nasıl bir değişiklik gerekiyor şanzumanı değitirmek için araç 1989 model şimdiden teşekkürler enes

sakın girişme düz dizel motorla mt 82 şanzıman öpüşmez ve fazla bir şeyde değişmez

Çok zahmetli ve zahmetinizin karşılığını alamayacağınız bir uygulama olur
Düz dizel ile 6 ileri şanzıman arası volant muhafaza yaptırmanız ,pirizdirek miline tadilat yapmanız ,arazi şanzımanını yeni şanzimana uydurmak için araya filanş yapatırmanız gerekir
Ve değişen sadece 1.vides birazdaha ağır devir olması

Selamlar,
nacizane onerim, bu ise hic girmemenizi oneririm. 3 acidan konuya bakalim..

1) Finasan olarak.. sanirim biraz daha fazla para vererek ve daha az asabiniz bozularak Puma motora gecebilirsiniz
2) Montaj olarak... arkadaslarimiz cok guzel aciklamis.. Ciddi is cikar..
3) Faide olarak.. "cok sey degismez" cok dogru olmus. Zira, duz dizel 5.vites te zaten zor gidiyor, 6.vites koyarsaniz "bence" hic gitmez..

iyi gunler dilerim, reha

arkadaşlar benim motorum düz dizel 2500 motor araç 89 model 110 km hızda araç adeta kükrüyor bana motor değişimi haricinde bu aracın hızında nasıl oynama yapabiliriz ben aracımı genelde uzun yolda kullanıyorum ses izalasyonumu yaptıracagım ama yaptırmadan önce aracımdan en çok perpormansı nasıl alabilirim az ses çok hız tabi orantılı bir şekilde olmak şartıyla çünkü malum defender canı dağ bayırda çekiyor

Selamlar
arazi disli oranınız muhtemelen 1.61 dir, bu orani 1.41 ile degistirirseniz son hızını artar ama guz duser. Bir baska yaklasim da "overdrive" dislisi takmak.. bu da "eger cikma" bulamazsaniz phaliya gelebilir.. Bu disli'yi eskiden otobuslerdeki takviyenin tersi (yani, takviyeye taktiginiz da guc artar idi, overdrive da hız artıyor) .. ,y, gunler , reha

Reha beyin yazdıkalrını tekrar yazmama gerek yok
Ancak bu uygulama defender düz dizelim ferformansını düşüreceği için yarın birgün geri dönüşü kolay olsun diye benim tavsiyem lastik çapını büyütmeniz
Mesele 8.00/16 gibi yada 8.50/16 gibi ama geniş lastik kesinlikle tavsiye etmem
bu sayede aracınız güç kaybına uğrar ama son hız artar ve daha düşük devirde istenilen süreta ulaşacağı için ses ve yakıt azalır (sadece düz yoldan bahsediyorum )