puma ya blow off takma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serci07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,287
Ynt: puma ya blow off takma

Arkadaşlar biliyorsunuzdur gerçi ama 12 V ile çalışan Blow off larda mevcut neyse esas diyeceğim konu elimdeki 3 tane bozuk bilgisayar kasası fanını birbirlerine vidaladım ford ranger a hava filtresinden önceki boruyu cıkartıp monteledim çıkan ses 12 turbolu V8 gibi 3 - 4 saat sonrada pervane kulaklarını filtre kutusunun içinden topladım ;D sonra gidip hurdadan sipral (canavar) lerin içindeki metal pervanelerden 3 tane söktüm borunun içine onları dizip denedim hiç ses alamadım egzoza taktım gene ses alamadım bayada uğraştırdı ??? ama bilgisayar fanları süper bulup deneyip sesi duymanızı tavsiye ederim.

Etiketler

BBOYTED' Alıntı:
Arkadaşlar biliyorsunuzdur gerçi ama 12 V ile çalışan Blow off larda mevcut neyse esas diyeceğim konu elimdeki 3 tane bozuk bilgisayar kasası fanını birbirlerine vidaladım ford ranger a hava filtresinden önceki boruyu cıkartıp monteledim çıkan ses 12 turbolu V8 gibi 3 - 4 saat sonrada pervane kulaklarını filtre kutusunun içinden topladım ;D sonra gidip hurdadan sipral (canavar) lerin içindeki metal pervanelerden 3 tane söktüm borunun içine onları dizip denedim hiç ses alamadım egzoza taktım gene ses alamadım bayada uğraştırdı ??? ama bilgisayar fanları süper bulup deneyip sesi duymanızı tavsiye ederim.

bunla geçmiş olsun diyelim..filtre kutusundan topladığınız pervanelerden ufacık bir parça motorunuz tarafından emilirse gömlek ceket ne varsa motor içinde komple yenilemek gerekir..

Bu gün sanayide aşağı yukarı giderken puma bir ıslık çalmaya başladı ... duyacaktınız harika idi , ustaya söyledim meğer intercooler hortumu çıkmış :-( taktı yerine ses de gitti .

Tuncay061' Alıntı:
eksoz ortada kazan varya onun ıcını boşaltıyoruz ses yankı yapsın orda diye birde arkada olan susturucuyu söktün mü ses az da olsa v8 Gıbı cıkıyor :smiley:
Tuncay merhaba , özelden soracaktım ama burda arkadaşlar da yararlanır. Blow off konusunda karar verdin mi? Bunun TDİ motorlara zararlı olduğunu söyleyenler de var faydalı olduğunu da ... Acep hangisi doğrudur?
TDİ puma ya bu zımbırtı nasıl ve nereye takılır ?Yadıklarına göre gaz kelebeği olmadığı için başka bir şekilde takmak lazımmış ama nasıl?

abi kusura bakma şimdi gördüm mesajını gec oldu bıraz. evet tdi motorlara zarar verıyor diye bende duydum ama ne kadar dogru diye dıyecek olursak pek bırsey dıyemeyecegım cunku etrafımda takıp suren ınsanlar var suana kadar zarar goren olmadı bu valfın tum acıklaması şu şekil : Dump Valve, turbo beslemeli otomobillerde turbo basıncını sürekli yüksek tutarak gaz tepkisini arttırmak için üretilmiş bir parçadır.

Turbo beslemeli otomobillerde ayak gazdan çekildiğinde turbo hala dönmeye devam etmektedir, fakat turbonun bastığı havanın gideceği bir yer olmadığı için oluşan yüksek basınç turbo pervanesine büyük bir kuvvet uygulayarak pervaneyi aniden yavaşlatır. Gaza tekrar bastığınızda turbo basıncının tepe noktasına gelebilmesi için pervaneyi tekrar hızlandırmak gereklidir ve bu esnada istenilen turbo basıncı elde edilemediği için büyük bir performans kaybı yaşanır. Dump Valve işte bu performans kaybını önlemek için vardır.

Dump Valve vasıl çalışır?

Ayağınızı gazdan çektiğinizde Dump Valve hemen devreye girerek turbonun bastığı havayı dışarı verir, bu sayede turbonun önceden bastığı hava geri tepmeyeceği ve bir geri basınç uygulamayacağı için pervane yavaşlamaz, sizin de tekrar gaza bastığınız anda pervane yavaşlamamış olduğu için turbo basıncı hemen tepe noktasında ulaşır ve siz ani gazdan çekme ve basmalar arasında performans kaybı yaşamamış olursunuz.

Dump Valve'in faydaları?

* Turbo pervanesi üzerindeki olumsuz geri basıncı önleyerek turbonun ömrünü uzatır.

* Turbo pervanesinin hızının yavaşlamasını engelleyerek turbo basıncını sürekli yüksek tutar. Yüksek turbo basıncı yüksek güç anlamına gelir.

* Gazdan çekme ve gaza basma arasındaki eski ısınmış havayı dışarı verip yeni, soğuk havayı içeri aldığı için artı güç sağlar.
NOT : BU BLOW OFF ZARAR DEYIP TAKMAK ISTEMEYEN OLURSA VEYA BIZ BUNU TAKAMAZSAK HIC SORUN DEGIL ELEKTRONIK OLANI VAR AYNI SESI GENE ALIYORUZ AMA TURBOYA FELAN BAGLI DEGIL :smiley:

Tuncay bey , bu faydalı bilgiler için çok teşekkür ederiz. Nasıl takılıyor nereye takılıyor ? takılırken elektrik tesisatı falan gerekiyo mu ?

Abi takılma sistemi su şekil : Blow off valf, turbo sisteminin motor hava girişine giden boru hattı üzerine bağlanmış ek bir hortumun ucuna takılır . hatta soyle yapalım şu video sorulara cevaptır : http://www.youtube.com/watch?v=hq3-joEGB0w&feature=related inşallah benım arac bıtsın onun uzerınde calişip takınca ayrıntılı bır sekılde paylaşirim .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR