<div class="bbWrapper"><b>Ynt: R/D Lock mu ATSC mi tercih edilmeli hangisi daha iyi ?</b><br />
<br />
Olmadı... 2007'den beri kullandığım aracımla ilgili tecrübelerime dayanarak, problemsiz ve sağlam olarak araçta <b>arazi performansını arttırmak</b> için yapılacaklar listesinin sırasının şu şekilde olmasını öneririm. Bunlar mümkün olduğunca aracın orjinalliğini bozmadan yapılabileceklerdir..benim aracım 2007 model, 4X4, otomatik ve astc'lidir.<br />
<br />
1. güçlendirilmiş yaylar-makaslar ve amortisörler (kitte olabilir araca uygun farklı ürünlerde olabilir). aracın orjinal haline civata civata montaj yapılması, modifikasyon yerine arkaya orjinal uzun amortisörler takılması daha iyi olur.<br />
2. arkada diff. kilit (gerekli değil, ama takılacaksa 2. sırada olmalı) <br />
3. 33" çamur lastik (33x10.5x16 veya 255x85x16) bu arka diff. karbuzunun alt ucunu yerden 24 cm'e taşıyacaktır. 17" jantlar içinde farklı ölçüler olabilir. Araçların 4X4 jantları bulabileceğimiz en sağlam offroad jantlardır. Mümkün olduğunca orjinal janttı kullanmaya çalışmak iyi olur. Araca orjinalliği (diff. ayna-mahruti vs.) bozmadan takılabilecek en büyük lastik ebadı olarak yerli yabancı forumlarda defalarca yazılmıştır.<br />
4. bu lastik için mecburiyetten yükseltme (1 inç yükseltme: 2.5 cm yay-amortisör üzerine takoz ve makasta 5 cm takoz vb. uygulamalar). Bu sayede aracın jant alt ucu ile çamurluk kenarı arası 78-80 cm'e ulaşır. Bence, sorunsuz yapılabilecek max. yükseltmedir. <br />
5. yoksa araçta, çip takılması. düşük devirde tork attırmak ve 33" lastiği daha rahat çevirmek için iyi olacaktır.<br />
<br />
Bu sırada ve şekilde yapılırsa mümkün olduğunca az sorunla karşılaşılacaktır. Forumun başlığına uygun olarak, Diff. kilit'te bir aksesuar değil, arazide ek donanım olarak işe yarayacaktır.<br />
<br />
Önce lastikleri büyütürseniz, aracı yükseltmezseniz çamurlukları tıraşlamak hatta kesmek zorunda kalırsınız. yetmez, davlumbazları arazide bırakırsınız.<br />
amortisör,yay ve makas güçlendirmesi yapmaz, 33 lastik takarsanız, aks veya diferansiyelde sorun yaşarsınız.<br />
orjinal jantları değiştirirseniz, bijon ve offset sorunları hatta yedek lastik sorunu yaşarsınız.<br />
Ben önde kilit konusunda henüz kendimi ikna edemedim. Şimdilik takılmasa daha iyi olur diye düşünüyorum. Ama, L200 için ön kilit bulmak mümkün..<br />
<br />
R/D lock mu ASTC mi tercih edilmeli? başlığı ile ilgilenen tüm arkadaşlarının offroad amaçlı olduklarını düşünerek yukarıdakileri paylaştım...<br />
<br />
selamlar,</div>