Ralli Art Uygulamaları İçin Yardım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kotu_adam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,133

kotu_adam

benim karıncam da bu
Yer
Trabzon
Arkadaşlar L 200 için serviste performans için takılan ralli art ürününe muadil ürünleri kullanan var mı? Eğer kullanan varsa memnun mu? Avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Etiketler
Ynt: Ralli Art Uygulamaları İçin Yardım.

Donanımhaber forumunda Dreakebox ve Racechip uygulamaları vardı, orada daha fazla bilgiye sahip olabilirsin.
Drakeboxlu L200 benim Ralliartlı L200 e nal toplatmıştı ;D
Bu Drakebox u bende bende eşimin toyota Yaris d4d ye uyguladım. Araç felaket canlanıyor.

İlgilenirseniz elimde L200 umu satarken çıkarttığım ralli art kiti var. ralliart dışında bir marka düşünüyorsanız powersystem veya superchips öneririm. Chip uygulamalarında Turbodizel bir araçta çok ciddi bir tork artışı ve yakıt tasarrufu oluyor kesinlikle tavsiye ederim.
www.powersystem.com.tr
www.superchips.co.uk

kısaca size otomobil elektroniği ile ilgili bilgiler aktarıcam

Elektronik öğretmeni ve usta öğreticiyim (servis yöneticisiyim)

2 Yıla yakın sadece yarışlar icin araç hazırladım bunların başında kendi araçlarım vardı ford mondeo ve seat leon cupra r gibi araçlar

kısaca ön bilgi aktarıyım chip tuning ve box tuning birbirinden çok farklı 2 performans artırıcıdır. chip tuning herzaman icin tavsie ettiğim performans sağlayıcısıdır chip tuning mantığı aracın obd2 soketinden veya beyindeki eprom sökülerek yapılır

araca obd2 den bize bilgilerini veriyor ise aracın karasteristik haritası açılır ve harita konu uzmanları tarafından okunur. yakıt avans ve hava değerleri değiştirilerek aracın haritası güncellenir isteğe bağlı olarak kesici iler taşınır

eğer beyin sökülecek ise bord üzerindeki eprom sökülerek cihazlar yardımı ile sökülür ve direk okunur yine aynı şekilde yeni haritası oluşturulur ve eprom yuklenerek beyne tekrar monte edilir .

japon araçlarında örnek olarak honda gurubunda obd2 veya beyin sökülerek müdahale yapılamıcağı icin piggybeg beyin konur ve çift işlemci çalıştırılır araçlarda

türkiyede yazılmış haritara herzaman icin en iyileridir türkiyede harita uzamanı 2 kişi tanıyorum 1 cisi Performans tunin EROL SEVAN KILIÇOĞLU ki firma bunyesinde teknik ünv onaylı yol similasyonlu 4x4 dyno ya sahiptir 1000 bg kadar ölçüm yapablir cartec markadır bir çok alman firmasının ar-ge sinde kullanılan bir dyno dur

diğer harita ve yazılım uzmanıda MEHMET GAZİHANDIR (hangi firmada çalışıyor suan bilmiyorum)

eğer profesyonel bir güc artırımı istiyorsanız size tavsiyemdir . performans tuning de arac orjinal guc ölçümü yapılır dyno cıktısı verilir 3 saatlik bir harita dan sonra aracınız dyno üzerinde tekrar ölçülür ve fark kağıt üzerinde ve uygulamalı olarak size teslim edilir .Özel çalışmala yapılır sizin istediğiniz eksik gördüğünüz yerleri harita üzerinde güçlendirilir

mesela 3 vites 2.500 devir problemli yada aracım turbo dizel ve %38 e kadar açın aracımı die söyleyebilirsiniz ve sizin istekleriniz doğrultusunda haritalar hazırlanı

ADI GECEN FİRMA VE FİRMA SAHİPLERİ İLE HİÇ BİR TİCARİ İLİŞKİM YOKTUR

Sadece bu konu ile ilgi 2 yıldan fazla tecrubem ve yöneticiliğim oldu oun haricinde 4 bölümden oluşan bir makale hazırladım oto yedek parca ve servis donanımları dergisi olan sektör yayıncılığın dergisinde yazım bulunmakta

saygılar

İSMAİL CAN UZUNEFE

siyah olan arac honda civic 96 model vtech sedan coupe Bulgaristandan geldi (kuzenimin aracı)

mavi olan arac benim aracım 2000 model mondeo ghia 2.0cc 2 2005 yılından beri bir çok yarış ve güzellik yarışmalarında derecelere sahip oldu)Namı diğer KoCa OğLaN

buda yine bana ait olan Namıdiğer çupram

Koca oğlan 202 bg olarak satıldı orjinal hali 130 bg di

seat leon cupra 301 bg olarak satıldı orjinal hali 210 bg di

Can bey bilgiler için çok teşekkürler.
Powerbox yada box uygulamalarının araca zararı varmıdır?
L200 lere uygulanan Ralliart kitleri chip tuningmidir, yoksa powebox mudur.
Arkadaşlar L200 lerine powerbox uyguladıklarında, benim araçtaki ralliart kitinden farklı yere(yerlere) monte edildi. Powerbox u ben Yaris d4d ye monte ettim 2dk lık bir olay,
Birde bu ralliart kitinin araca özel olduğunu söylediler. Kit araca monte edilmeden aracın motor ve şase numarasıyle birlikte kit İstanbula gönderildi ve daha sonra montajı yapıldı.

şimdi belki bu konuyu okuyan bir çok box firması bana kızacak ama

power box turbo dizel araçlarda bazı sensörleri kandırarak %20 lik bir güc artışı elde edilmesine olanak sağlayan yakıt veya aracın marka modeline göre enjektör okuyucusu veya işletim sistemine giden kabloya by-pass yöntemi ile takılır .Bazı araclar power box tan sonra yoğun dumanlı çalışabilir buda zengin karışıma düştüğünü belli eder.Daha detaylı anlat derseniz
Powerbox; motordaki yakıt basıncıyla oynayan ve extra olarak motorun rail basınç sensörüne yerleştirilen bir moduldür. Çalışma mantığı çok basittir. Motora her daim yakıt ihtiyacının fazla olduğu mesajını iletir akış metreden sürekli soğuk hava geçtiğini ve motorun fazla yakıt kullanmasına ve zengin karışım yakmasına sebep verir. Bu da gözle görülür bir performans artışı sağlar. Yakıtın miktarını ve basıncını artırarak içerdeki patlamayı güçlendirir. Bir çeşit yanıltıcı elektrik devresi diyebiliriz. Bir çok powerbox markası vardır.
ama chip tuning yapılmış olsa idi hemen yakıt binde bir oranla veya binde üç oranla azaltılarak duman kesilebilir (dumanın tek zararı fazla yakıt demek başka bir zararı yok)

Bir diğer husus eğer powerbox unuzun üzerinde ayarlar var ise hangi ayarın ne işe yaradığını çok iyi öğrenmeli ve aracınızı kullandığınız ayara göre kullanmalısınız. Örneğin 7. modu yarış modudur. Sadece kısa süre için yarışlarda kullanılmalıdır. Sürekli kullanımda motora hasar vereceği açıkça klavuzunda dahil belirtilmiştir. Sürekli kullanılacak modlar da belirtilmiştir 1-9 arası ayarlanır 7 ve üzeri yarış tarzı kullanım uzun süreli kullanılmaz ideali 5 dir.

sizlere tavsiem yurt dışından gelen chip tuning yazılımları Türkiye şartları göze alınmadan yapılan standart biz harita ise aracınız çoğunlukla 4 vites 4 bin devir sonrası daha zor devir aldığını görüceksiniz tavsiyem .
Türkiyede HARİTA uzmanları bu şartları göz önünde bulundurarak chip tuning yapıyor

kısa bir anı anlatmak isterim cuprayı aldığımda aracım orj 210 bg olması gerekirken bana satan cocuk üzerinde cok iyi bir chip olduğunu marka belirtmek istemiyorum var çok memnunum falan dedi bizde aracı dyno üzerinde maslak ta performans tunng in dynosunda yol similasyonlu güc ölçümünü yaptık 178 bg gibi bir güc verdi aracımız hemen kolları sıvadık beyin söküldü icine 2 ci bir eprom takılmış allahtan orj eprom eski sahibi tarafından saklanmış ve bana verilmişti orj eprom takıldı arac 211 bg verdi yere ve sonra biz kolları sıvadık aracımızda sadece chip tuningden %25 artış sağladık aracımız 256 bg olmuştu ve sonra biz turbo değişimi intercool değişimi ile 300bg üzeri güc elde ettik

rally art kit yukarda bahsettiğim piggy back beyin olarak adlandırılabilir ilk mesajımdaki piggy back in ne olduğunu yazmıştım

ancak araçlarınıza CHİP tuning yapılabilir ve chip tuning en güvenli ve en sorunsuz tuning sistemidir. yetkili servisteki veya tamirci ustanız aracınızın chipli olduğunu anlaması çok ama çok zor aracı çok iyi tanıyan bir usta bile bazen maşşalah aracınız iyi açmışısınız gibi bir yaklaşım ile sizi tebrik eder. halbuki bir yazılım oyunudur

Can bey teşekkürler.
Yazdıklarınızdan powerboxların yakıt tüketimini artırdığı ortaya çıkıyor. Ancak Mehmet Gazihan bir dönem powerbox öneriyordu ve performans artışı ile birlikte yakıt tüketimi azalacağını ve motor ömrüne olumsuz etkisi olmadığını söylemişti. Hatta bu powerboxlar iş makinelerine ekonomi sağlasın diye kullanıldığını duymuştum.
Mehmet Gazihan şu anda chip tuning uygulamasını öneriyor.

Benim aracıma Ralliart takıldığında bana da hiç fark yok gibi gelmişti ama daha sonra dynoya çıktığımda 166hp 388tork ölçüldü. Beklediğim değer 167hp ve 402 tork olmalıydı. Gitti bizim bir beygir ve 14tork ;D
Can bey sizce EGR iptali yapmalımıyız.Performanstan ziyade Motora zarar verdiği söyleniyor. Bu EGR nin çevreye olan etkisi nedir. İptal olusa çevre kirliliğine katkımız ne oranda olur?

lokosit' Alıntı:
Can bey teşekkürler.
Yazdıklarınızdan powerboxların yakıt tüketimini artırdığı ortaya çıkıyor. Ancak Mehmet Gazihan bir dönem powerbox öneriyordu ve performans artışı ile birlikte yakıt tüketimi azalacağını ve motor ömrüne olumsuz etkisi olmadığını söylemişti. Hatta bu powerboxlar iş makinelerine ekonomi sağlasın diye kullanıldığını duymuştum.
Mehmet Gazihan şu anda chip tuning uygulamasını öneriyor.

Benim aracıma Ralliart takıldığında bana da hiç fark yok gibi gelmişti ama daha sonra dynoya çıktığımda 166hp 388tork ölçüldü. Beklediğim değer 167hp ve 402 tork olmalıydı. Gitti bizim bir beygir ve 14tork ;D
Can bey sizce EGR iptali yapmalımıyız.Performanstan ziyade Motora zarar verdiği söyleniyor. Bu EGR nin çevreye olan etkisi nedir. İptal olusa çevre kirliliğine katkımız ne oranda olur?

mehmet gazihan ın sattığı power box lar çok az sayıda gelmişte olsa çok kaliteli ürünlerdi bende deneme fırsatı buldum ama devamı gedimi geliyormu bilmiyorum ama harita konusunda iyi

DYNO performans tuningde çıkmadı iseniz dayno ya çıkmış olarak kabul edemem çünkü %1 lik hata payı olan teknik ünv ve tüv onaylı olan tr de tek dyno 50 - 60tl belki biraz yuksek fiatı ama en iyi sonuç burada alnıyor en kısa surede perofrmnas tuningde dynoya girmelisin tr deki diğer dynolar free dyno dur karşı güc uygulamalı ve yol simlülasyonu ile tam tork ve tam güc oran eğrisini alıcaksınız beim tavsiem budur

EGR valfi iptali çok zengin olduğumuzun göstergesidir.Motorun ömründen 100.000 km çalmaktır

EGR valfi exhaust -gas recirculation harflerinn kısaltmasıdır.
türkçesi eksoz gazı geriçevirici beslemesi diye çevirebiliriz.
Ne iş yapar derseniz eksoz gazının içindeki yanmamış gazları geri çevirerek tam yanma için yanma odasına gönderir.Kontrol edilen NOx gazlarıdır.Bu sökülürse çıkış serbest demektir.Bu ilk başta emisyon gazların değerlerinin bozulması demektir.uzun dönemde yanmamış gaz eksozdan sokağa atılan boş para ve çevre kirlliği demektir.Motorda tam yanma olmadığı için motorun hareret yapma olasılığı artar düşük devirlerde tepkiler azalır yuksek devirlerde tepkiler coğalır son hız bir miktar artar.Eger EGR bozuldu ise aracınızda çok hırpalanmış anlamına gelir turbo dizel araçlarda bence egr nizle mutlu mesut devam edin bu arada egr iptali sonrası çoğunlukla arac soğutma sistemlerinde modifikasyona gidilir

EGR leri sadece otodrag yarışları icin hazırlanan dizal klasmanda yarışacak araçlarda yapardık egr iptalini soğutma sıvısının %75 antifiriz ve çift fana cevirip termostatıda 78 dereceye cevirerek kullanırdık alt devirlerde kabedilen gücü geri kazanaba bilmek icinse eksoz sisteminde değişikliklere giderdik

Verdiğiniz bilgiler için sağolun. yazılarınızı pür dikkat okudum. Uzman bir kişiden de bilgi alınca biraz ikna oldum. Anladıklarımı birde siz değerlendiriniz. Powerbox ürünlerden uzak duracağız. Chiptuning ürünlere yaklaşabiliriz. Ralliart yaparsak tam olur. Doğru anladığımı sanıyorum. Peki ralliart ürünü çok maliyetli. box urunler ucuz. chip ürünlerinin fiyat arastırmasını daha yapmadım. Bunu da bu aksam yaparım. Chiptuning yapan; önerebileceğiniz marka, kişiler ve fiyat konusunda bize yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim

kotu_adam' Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için sağolun. yazılarınızı pür dikkat okudum. Uzman bir kişiden de bilgi alınca biraz ikna oldum. Anladıklarımı birde siz değerlendiriniz. Powerbox ürünlerden uzak duracağız. Chiptuning ürünlere yaklaşabiliriz. Ralliart yaparsak tam olur. Doğru anladığımı sanıyorum. Peki ralliart ürünü çok maliyetli. box urunler ucuz. chip ürünlerinin fiyat arastırmasını daha yapmadım. Bunu da bu aksam yaparım. Chiptuning yapan; önerebileceğiniz marka, kişiler ve fiyat konusunda bize yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim

referansım ile performans tuning erol beye giderseniz yaa 200 yada 250 euro gibi bir fiata aracınıza chip tuning yapar ve çok memnun kalırsınız + yazılım haricinde ekonomizer programla birlikte yapar benim adımı verince sakin kullanımlarınızda çok iyi tasaruf elde edersiniz

bu arada box tan uzak durmak değilde box kullanıyorsak dikkatli olmamız gerekir eğer tuning işlemi yapılıcaksa herzaman icin en iyisi chiptuning dir rally art box ile chip tuning arası bir sistem ama piggy back yakın yine söylüyorum chip tuning en düzgün işletim sistemidir hersensör doğru ve zamanında çalışır

Bu arada şuan yönetimini yaptığım servisimize bir arkadaşımız geldi muhabbet ederken hayırdır abi maşşallah 10 parmak filan dedide konu o anda açıldı
kendisinde de l200 araç var performans tuningde aracına 2 şekilde mudale edilebileceğini söylemişler 1 okuma ve chip tuning diğeride box ve piggy back mantığı ile çalışan bir box olduğunu japon gurubu olduğu icin chip tuning maliyetli olduğunu söylemişler oda performans tuning te geliştirilmiş güç yöneticisi uygulaması yani box ve piggy gibi bir kutu montaj etmişler bir deneme yapacağım maliyet konusunda rally art ın yarısı kadar olduğunu söyledi bakalım şuan aracının şaft ıstavrozunu değiştiriyoruz iş bitsin tecrube edicem

c@n' Alıntı:
Bu arada şuan yönetimini yaptığım servisimize bir arkadaşımız geldi muhabbet ederken hayırdır abi maşşallah 10 parmak filan dedide konu o anda açıldı
kendisinde de l200 araç var performans tuningde aracına 2 şekilde mudale edilebileceğini söylemişler 1 okuma ve chip tuning diğeride box ve piggy back mantığı ile çalışan bir box olduğunu japon gurubu olduğu icin chip tuning maliyetli olduğunu söylemişler oda performans tuning te geliştirilmiş güç yöneticisi uygulaması yani box ve piggy gibi bir kutu montaj etmişler bir deneme yapacağım maliyet konusunda rally art ın yarısı kadar olduğunu söyledi bakalım şuan aracının şaft ıstavrozunu değiştiriyoruz iş bitsin tecrube edicem

Anlaştık sizden test sonucunu bekliyorum. Ayrıca erol beye nasıl ulaşırım. Ben Trabzonda ikametliyim. Erol bey nerdedir? Bu iş nasıl olcak?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR