lokosit' Alıntı:Can bey teşekkürler.
Yazdıklarınızdan powerboxların yakıt tüketimini artırdığı ortaya çıkıyor. Ancak Mehmet Gazihan bir dönem powerbox öneriyordu ve performans artışı ile birlikte yakıt tüketimi azalacağını ve motor ömrüne olumsuz etkisi olmadığını söylemişti. Hatta bu powerboxlar iş makinelerine ekonomi sağlasın diye kullanıldığını duymuştum.
Mehmet Gazihan şu anda chip tuning uygulamasını öneriyor.
Benim aracıma Ralliart takıldığında bana da hiç fark yok gibi gelmişti ama daha sonra dynoya çıktığımda 166hp 388tork ölçüldü. Beklediğim değer 167hp ve 402 tork olmalıydı. Gitti bizim bir beygir ve 14tork ;D
Can bey sizce EGR iptali yapmalımıyız.Performanstan ziyade Motora zarar verdiği söyleniyor. Bu EGR nin çevreye olan etkisi nedir. İptal olusa çevre kirliliğine katkımız ne oranda olur?
kotu_adam' Alıntı:Verdiğiniz bilgiler için sağolun. yazılarınızı pür dikkat okudum. Uzman bir kişiden de bilgi alınca biraz ikna oldum. Anladıklarımı birde siz değerlendiriniz. Powerbox ürünlerden uzak duracağız. Chiptuning ürünlere yaklaşabiliriz. Ralliart yaparsak tam olur. Doğru anladığımı sanıyorum. Peki ralliart ürünü çok maliyetli. box urunler ucuz. chip ürünlerinin fiyat arastırmasını daha yapmadım. Bunu da bu aksam yaparım. Chiptuning yapan; önerebileceğiniz marka, kişiler ve fiyat konusunda bize yardımcı olurmusunuz? Teşekkür ederim
c@n' Alıntı:Bu arada şuan yönetimini yaptığım servisimize bir arkadaşımız geldi muhabbet ederken hayırdır abi maşşallah 10 parmak filan dedide konu o anda açıldı
kendisinde de l200 araç var performans tuningde aracına 2 şekilde mudale edilebileceğini söylemişler 1 okuma ve chip tuning diğeride box ve piggy back mantığı ile çalışan bir box olduğunu japon gurubu olduğu icin chip tuning maliyetli olduğunu söylemişler oda performans tuning te geliştirilmiş güç yöneticisi uygulaması yani box ve piggy gibi bir kutu montaj etmişler bir deneme yapacağım maliyet konusunda rally art ın yarısı kadar olduğunu söyledi bakalım şuan aracının şaft ıstavrozunu değiştiriyoruz iş bitsin tecrube edicem