Range Rover 4.6 Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avcikurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,354

avcikurt

Avcılık, Balıkçılık ve Doğa Tutkunu
Yer
gaziosmanpaşa
arkadaşlar şu sıralar arazi kabiliyeti iyi olan, ancak normal yoldada sıkıntısız kullanabişleceğim fiyatı uçuk olmayan, vergi maliyeti ve parça sorunu olmayan, başıma bela olmayacak, ailem geniş olduğu için geniş hacimli bir araç arayışı içindeyim. sırasıyla bana önerebileceğiniz araçlar nelerdir? siz değerli üstatlardan bilgi almak isterim. NOT : off road yapmayacağım. Ancak av, balık ve doğa tutkum olduğundan gerektiğinde beni yolda bırakmıyacak bir araç düşünüyorum. özellikle düşündüğüm araçlar 1996-1997 R R 4.6, 1993 J.G.C.5.2, 1997 Pathfinder 3.3, Terrano II, pajero 2.5, 3.0, 3.5 ve bütçem yeterse Discovery TD5 yada 1994-1996 Disco I. tavsiyeniz ne olur ?

Etiketler
Ynt: Range Rover 4.6 Hakkında Bilgi

Merhaba. Ben de sizinle benzer amaçla 98 Disco I TDI kullanıyorum. Aracın özellikle geniş bagaj hacmi tam sizin ihtiyacınızı görür cinsten. Bunun dışında Terrano veya Pathfinder tavsiye etmem.

tionuz için teşekkürler... diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum. özellikle range rover 4.6 hakkında.....

Avcıkurt foruma hoşgeldiniz.Bence Terrano II ' yi unutun.RR 4.6 ya gelince tabii ki süper bir alet ama vergi ve parça sorunu olmasın demişsiniz.
1996-97 RR 4.6 yıllık vergi 5263 YTl
1993 Jeep GC 5.2 '' '' 2368 ''

Pathfinder iyi bir SUV'dur.Amacınız ölçüsünde sizi yolda bırakmaz.
Benim önerilerim bütçe ve zevke göre 4.0 lt.lik motorlara sahip Jeep veya RR ya da Disco I
Şimdiden hayırlı olsun.

sizede teşekkür ederim mogzilla. vergiler daha düşük kasko ve yaş indirimi falan...r.r. 4.6 1763 ytl 1993 G.C. 5.2 986 YTL (2008 VERGİLERİ )
rica etsem R.R. 4.6 VE G.C. 5.2 hakkında bana daha açıklayıcı bilgi sunabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler...özellikle R.R. 4.6 hakkında....

RR 4.6 fazlasıyla dolu bir araba, yoğun olarak elektronik kullanılmış. Süspansiyon sistemi bildiğim kadarıyla havalı tip, parça fiyatları oldukça ciddi rakamlar tutacaktır. Disco2 hakkında bir konu var onu okursanız daha detaylı bilgi alırsınız, elektronik aksamın parça fiyatları vergiyi kaskoyu falan geride bırakıyormuş anladığım kadarıyla...

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,8654.0.html

RR 4.6 da kronik havalı süspansiyon arızası var, aracı ancak yaya çevirirseniz düzeliyor, etrafta çökmüş, yana yatmış bolca RR 4.6 (P38 kasa) görebilirsiniz, onun dışında çok sessiz çok konforlu ve offroad kabiliyeti çok iyi olan bir araç, ancak LPG ile bile düşük tüketimi unutun

ilginiz ve yorumlatrınız için çok teşekküğr ediyorum. ll 4.6 işlevsellik ve görünüş + konfotr açısından çok beğendiğim bir araç. ilanlarda lpg lilerin 300-350 ytl yaktığını söylüyorlar ne kadar doğru bilemiyorum tabiiki. mert arkadaşın bahsettiği konuyla ilgili (yaya geçme meselesi)kendisinden maliyetle ilgili bilgi alabilirim. aşağı yukarı ne tutar ?

ben ne desem yalan olur siz en iyisi Oktay usta ile görüşün 0532 420 84 63, kendisi P38 yükseltme konusunda tecrübelidir
yakıt tüketimi de otomatik viteste ancak uzun yolda 30-35 krş çıkabilir

avcikurt' Alıntı:
ilginiz ve yorumlatrınız için çok teşekküğr ediyorum. ll 4.6 işlevsellik ve görünüş + konfotr açısından çok beğendiğim bir araç. ilanlarda lpg lilerin 300-350 ytl yaktığını söylüyorlar ne kadar doğru bilemiyorum tabiiki. mert arkadaşın bahsettiği konuyla ilgili (yaya geçme meselesi)kendisinden maliyetle ilgili bilgi alabilirim. aşağı yukarı ne tutar ?

Serbest muhabbet köşesine de attığım yazıyı buraya da yollayayım dedim. HSE'yi geçtik diyelim(havalı süspansiyon iptali mümkün ama elektronik sorunlu), RR Classic için ne dersiniz?

Merhaba daha önce de araç tavsiyesi konusunda bir kaç danışma sorusu sormuştum.
Site üyesi arkadaşlardan Range Rover Classic kullananların yorumunu alabilirmiyim?
Bulduğum araç döşeme, boya, motor aksamı olarak tamamen yenilenmiş. Güçlendirilmiş akslar, Detroit Locker ve 4' yükseltme kiti takılmış.
Bir de çok uygun fiyata standart 97 model 4.6 HSE modeli var. Yalnız HSE için şu ana kadar arazi modifikasyonu örneği görmedim. Aracın kronik sorunları dışında modifikasyon konusunda ilk olmak biraz zor gibi geliyor. Ne dersiniz?
Teşekkürler,
Onur

RR Clasic, 86 model olan sanırım. Araç ile bende ilgilenmiştim; oldukça iyi görünüyor, gidip baktım ve hoşuma gitti gerçekten. Tabi iyi bir ustaya göstermek lazım almadan. İçi yenilenmiş, dışında çürük yok gibi zaten şu anda çizikler ezikler vuruklar olsada bir kaç ay önce kaporta boyadan çıkmıştı. Benim tek tereddütüm aracın normalde 3.5 motor olması gerekirken 3.9 olması, trafiğe kayıtlıysa sorun olmayacaktır tabiki...

1996-1997 R R 4.6 Maslak sanayi de yüzlerce tamir bekler vaziyette yatıyor sakın derim full masraf aşırı pahalı parça çok yakıt çok tamir

1993 J.G.C.5.2 Yüzü çok eskidi 15 20 liralara dolu var piyasada çok yakıt orta arıza masraflı fakat iyi şase sağlam karoser bazı incik boncuk parçaları bulması çok dertli (Mesela roket teli )

1997 Pathfinder 3.3 Güyya 3.3 ama 6 litre amerikan gibi yakıyor çok parça sıkıntısı ikinci el satarken yaşanan problemler yansanayi parçaları ve modifikasyon parçalarını bulmak imkansız gibi birşey ! Ortalama bir karoser ve görünüm.

Terrano II Ben ona taklacı güvercin diyorum dar lastik arası mesafe yüksek yapı mükemmel kombinasyon ! Gürültülü dizel makina çok yakıt sarfiyatı sık karşılaşılan arızalar .

Pajero 2.5, 3.0, 3.5 İyi bir araç sağlam güvenilir arazisi kuvvetli biraz ikinci el satış ve parça sıkıntılı

Discovery TD5 yada 1994-1996 Disco I Güzel arazi performansı kalkışta ve genel kullanımda hantal motor biraz fazla tüketim sağlam ve ferah karoser parça temini ve fiyatlarının pahalılığı bol modifikasyon uygulamaları.

96 Disco I için parça temini kesinlikle zor ve pahalı değil, daha önceki yazılarımda da var fiyat örnekleri de vermiştim
ayrıca tüketim değerleri rakiplerine göre çok daha iyi özellikle 300TDI da, ancak hantal olduğu doğru

Abi herkez senin gibi işi bilip ustasını bulup parçasını ayarlıyamıyor :smiley: Genelleme yaptım ... Makinada biraz fazla yakıyor yeni nesil eş cc deki motorlara göre demek istedim ...

navaraextreme arkadaş verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. sizin yardımlarınızla inşallah en doğru seçimi yaparım. peki sizin tercihiniz ne olurdu ?iyi günler diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR