RANGE ROVER EVOQUE KAPALI ODA ETKİNLİĞİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,012
Ynt: RANGE ROVER EVOQUE KAPALI ODA ETKİNLİĞİ

Turbo çalışmadığı sürece araç ekonomik gider ;D

Etiketler

jeep' Alıntı:
Turbo yakıt tüketimini artırıcı bir faktör değil midir? Benzinli motor için..

Eğer Turbo'nun gücüne kapılıp gaza gereğinden fazla basarsanız evet tüketim artar. Şuan evdeki iki araç da benzinli 1.6L motor hacmine sahip ve ikisi de turbo sisteme sahip. Birisinin (otomatik vitesli) ortalaması 9.2 lt/100km (yazın klima kullanımı ile 9.4'e çıktı) diğeri (düz vites) 9.5 lt/100km (ki bunun sürücüsü turbonun beslediği her beygiri koşturuyor) her iki değer de 1.6 benzinli motor ile kıyaslandığında daha fazla tüketmiyor. 1.6 FSI motorlu Passat ve 1.6 motorlu Vectra daha fazla tüketiyordu.

nejat aynen dediğin gibi citroen 1.6 thp motor 156 beygir , gaza basmadan ist -antalya geldim inat ettim 90 km geçmedim 5,9 litre yaktı ,ama şehir içinde 8-5 yakıyor ,gaza bastınmı bir anda 10 litrelere yaklaşıyorsun :D

cihanülker' Alıntı:
nejat aynen dediğin gibi citroen 1.6 thp motor 156 beygir , gaza basmadan ist -antalya geldim inat ettim 90 km geçmedim 5,9 litre yaktı ,ama şehir içinde 8-5 yakıyor ,gaza bastınmı bir anda 10 litrelere yaklaşıyorsun :D

ya millete LR ler için laf dedin dedin sonra gittin citroen aldın ;D ;D ;D

o zaman turbo devreye girince yakıyor demek mi olıuyor. 240 hp veriyi sanırım turbo ile elde ediyor. O zaman şunu diyebilir miyiz. Turbosuz 7 litre yakar ama turbo devreye girerse 12 litre. Kısaca turbo devreye girmezse az yakar. Klimayı da açmayalım, camlarıda açmayalım ;D 70 bin euro verip yavaş gidersek az yakıyor, bunu mu söyleyelim. Bence 2,2 dizelini bekleyelim. 4,9 litre diyor 100 km verisi. Turboda devredeyken ;D

neyi tartışıyoruzki zaten 5-6 sene sonra sıfır petrol ürünü ile çalışan araba bulmakda bile zorluk çekicez :smiley: zaten benzinli araba filan kullanmak büyük lüks olucak

cihanülker' Alıntı:
ulen LR mi alsaydım , evin 2. arabası mis gibi bandrol 200 -300 lira az yakar çok kaçar , LC 100 bu ay 2300 bandrol ödettirecekti ,2000 tl cepte ,citroene vinç takarım :D

toyota prius yakışırdı sana ;D

cihanülker' Alıntı:
valla baktım ama gözüm korktu antalyada servis yoksa 79,000 liraya vardı bir tane antalyada full modeli almadım 100 km de 3 litre benzin :D

2013 ü bekle abi 2013 de teşvikler gelicek elektiriklilere , işin kötüsü arkadaşlar misafir geldiğinde fişe takıp şarj ederse siçtık ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR